Quadro HK Quanum Nova

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Ryko
Kontaktovat uživatele:

Re: Quadro HK Quanum Nova názor?

#31 Příspěvek od Ryko »

Slyšel jsem že Čína se neprehrava, já jsem gimbal přehrál a kupoval jsem novou desku :-)
MaxKin

#32 Příspěvek od MaxKin »

Ok .... :lol:

:idea: Pořídím novou jednotku , ale jedna otázka čínskou ( pro NOVu ) nebo orig pro Cheerson CX 20 :idea:

Jsou stejné ( kompatibilní ) :?: :?: :?:
davesl

#33 Příspěvek od davesl »

Kompatibilní by měli být. Nova a cx 20 je stejný výrobek. Ja kupoval po odpálení řídící jednotky Apm 2.6 cena poloviční cca 32 dol. Ještě budu muset vyřešit ledky. Jinak zaletano bez gps a ok.Pozor Gps má jiný konektor u Apm 2.6. Me odešla řídící jednotka i gps. Asi někde na napájecí desce vyzkratovano.puvodni řídící jednotka funguje jen přes telemetricky port, usb ko, vstupní porty od přijímače ko. Teď čekám na gps neo 6. Docela mě zarazila setova vysílačka po ztrátě signálu a následném obnovení se znovu nebindne do doby kdy se restartujte vysílačka i koptra. V podstatě když kratkodobe vypadne signal tak jste odkázáni na na funkci RTH a modlení:-B
Turnigy 9XR FRSKY,
Beta 1400, MPX MiniMag, Phoenix 2000, Mini F-8 Crusader EDF Fighter Jet EPO
Ryko
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Ryko »

Já většinou všechnu elektroniku z činy rozeberu, vycistim desku a prelakuju. Ale to párování vysílačky po výpadku signálu na qanum nova mne taky mrzí.
Jirka-EG

Quanum Nova oživování po havárii

#35 Příspěvek od Jirka-EG »

Nevím, jestli jsem špatně hledal, ale nenašel jsem tu vlákno s debatou o problémech při nastavování/oživování Quanum Nova (Cheerson CX20).
Havaroval jsem vlastní vinou asi ze 20 metrů (špatně utažená vrtulka) a po mechanické opravě mám problém s aktivací motorů. Objednal a nainstaloval jsem novou řídící jednotku, ale výsledek je stejný. Projevuje se to následovně:
- Problém s kalibrací kompasu, ostatní je zkalibrované
- Po odjištění motorů se začnou točit hned aniž bych přidal plyn. Když přidám, motory zrychlí, ale s vrtulemi jsem to raději nezkoušel.
- Motory reagují na další pokyny řízení směru, je slyšet změna otáček.
- Pokud připojím quad na počítač (jak APM Planner, tak Mission Planner) test motorů vypadá dobře.

Udělal jsem kalibraci vysílače ukázanou tady https://www.youtube.com/watch?v=ZlMiLZ_NyL0 a taky reset řídící jednotky https://www.youtube.com/watch?v=PtYWjsbsCwA
Vše se zdálo v pořádku, ale při pokusu odjistit motory se zase samy točí.
Jakákoliv rada bude vítaná.
Quanum Nova
mikr

#36 Příspěvek od mikr »

Ahojte, prosím o pomoc. Kúpil som z HK quanum nova verzia PTF, čiže bez vysielača. Vysielač mám Aurora prijímač Optimu. Viete nejaký link ako "napípať " tento dron do vysielača? Dakujem za info.
eddiex

Re: Quanum Nova oživování po havárii

#37 Příspěvek od eddiex »

Jirka-EG píše:Nevím, jestli jsem špatně hledal, ale nenašel jsem tu vlákno s debatou o problémech při nastavování/oživování Quanum Nova (Cheerson CX20).
Havaroval jsem vlastní vinou asi ze 20 metrů (špatně utažená vrtulka) a po mechanické opravě mám problém s aktivací motorů. Objednal a nainstaloval jsem novou řídící jednotku, ale výsledek je stejný. Projevuje se to následovně:
- Problém s kalibrací kompasu, ostatní je zkalibrované
- Po odjištění motorů se začnou točit hned aniž bych přidal plyn. Když přidám, motory zrychlí, ale s vrtulemi jsem to raději nezkoušel.
- Motory reagují na další pokyny řízení směru, je slyšet změna otáček.
- Pokud připojím quad na počítač (jak APM Planner, tak Mission Planner) test motorů vypadá dobře.

Udělal jsem kalibraci vysílače ukázanou tady https://www.youtube.com/watch?v=ZlMiLZ_NyL0 a taky reset řídící jednotky https://www.youtube.com/watch?v=PtYWjsbsCwA
Vše se zdálo v pořádku, ale při pokusu odjistit motory se zase samy točí.
Jakákoliv rada bude vítaná.

Pripoj se k MissionPlanneru a podivej se na parametr MOT_SPIN_ARMED = ? Jak to popisujes, tak to vypada, ze to mas nastavene aby se motory pri odjisteni tocily. To neni zavada. Ja to tak mam treba schvalne. Je to otazka jak to kdo chce.
Nevim nakolik se daji upravovat parametry v Nove. Ja ji nemam, ale mam APM 2.5.
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
mikr

#38 Příspěvek od mikr »

mikr píše:Ahojte, prosím o pomoc. Kúpil som z HK quanum nova verzia PTF, čiže bez vysielača. Vysielač mám Aurora prijímač Optimu. Viete nejaký link ako "napípať " tento dron do vysielača? Dakujem za info.

Tak niečo som našiel, dúfam, že to bude pasovať pre QN

http://copter.ardupilot.com/wiki/common ... iguration/
Bojkas

Quanum Nova a vlastní vysílačka

#39 Příspěvek od Bojkas »

Ahoj,

má někdo zkušenosti s Quanum Nova PNF a vlastní vysílačkou? Mám Turnigy Tgy-i6 a nechci kupovat celou sadu o 70euro dražší, pokud ta možnost tady je.
Je tam nějaká výrazná komplikace?

Děkuji
i30

Re: Quanum Nova a vlastní vysílačka

#40 Příspěvek od i30 »

nie je to síce Quanum ale podobne som riešil QR X350 BNF. Ak sa pozrieš na zapojenie http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/491165820X53414X7.jpg je zrejmé že je to štandardné pripojenie a žiadne komplikácie by som nečakal. Bacha len na ten prepínač letových režimov ( 3 polohový - treba ho správne priradiť ). :P
Bojkas

#41 Příspěvek od Bojkas »

Tak paráda. A nevíš, jak to funguje s tim Go home?
mikr

#42 Příspěvek od mikr »

Som rád, že si založil toto téma. Práve tiež nad tým maturujem. Quad už mám doma - quantum nova z HK. Otvoril som ho aby som nainštaloval prijímač a zároveň skontroloval vnútro. Myslím si, že aj nasledujúce riadky patria k tejto téme. Pri kontrole som zistil a vy, čo máte cheerson cx20 alebo QN prosím dajte mi vedieť, či je to v poriadku:

ďakujem milan
Přílohy
prerušený biely drôt
prerušený biely drôt
k motoru napájané vodiče tak, že spájajú viaceré vývody naraz
k motoru napájané vodiče tak, že spájajú viaceré vývody naraz
odpojený červený drôt, doska je bez konektorov k ESC
odpojený červený drôt, doska je bez konektorov k ESC
Bojkas

#43 Příspěvek od Bojkas »

Hele, TY fotky si poslal aby si me odradil??? :-D špatně pajene, ustrihnute kabely, atd... :-(

Ty mas original vysílačku? Pokud ne, jak tam zapojit přijímač?
jarda33

#44 Příspěvek od jarda33 »

Těch ustřiženejch drátů si nevšímej, není to důležitý, protože na místě kde je potřeba dvoulinka, použili třílinku a přebytečný fousy ustřihli. Ale to pájení je fakt humus. Viděl jsem otevřený tři kusy včetně té mojí a fakt hrozný. Před prvním startem doporučuji otevřít a zkontrolovat konektory a alespoň kvalitu připájení kabelů. Mě třeba netočil jeden motor a bylo to tím, že jeden pin nedržel v těle konektoru a musel jsem ho přihnout, aby byl kontakt spolehlivý.
DJI - Phantom 4
Bojkas

#45 Příspěvek od Bojkas »

Trochu se toho začínám řešit. :-/

Ty tam mas origo vysílač, nebo vlasti? Ta bílá krabička na fotce je přijímač? Kam zapojí vlastní?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“