Benzínový motor evolution 10gx 10ccm
Re: Benzínový motor evolution 10gx 10ccm
Jak jsem zjistil tak na žhavika je poměr olej metyl 1:4.
-
iwojima1
- Kontaktovat uživatele:
na mensie kubatury dokonca 1:3
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
Mna by zaujimal ten karburator, ale stale nie je na sklade ako nahradny diel. A pokial tam musi byt tlakovanie z vyfuku do nadrze. ako u metyla, takto som to musel mat ja, tak to je zle riesenie. Prepaleny olej sa vracia do nadrze a z toho je neskutocny smrad. Z tohto dovodu som prestal ten motor aj vyuzivat, to smrdelo este tri dni . To je horsie ako smrad benzinu.
Díval jsem se na RCalbum a našel jsem jeden letoun Meridian, rozpětí 1.75 m letová váha 3.5 kg s motorem Evilution 10 GX.
Včera se mi ulomil otřesama šroubek od tlakování u výfuku. Motor zhasl po chvilce. Ještě,že jsem byl na zemi.
Včera jsem lítal a uvolnila se fajfka u svičky, tak motor začal tarokovat. Tak jsem s potížema přistal.
Včera jsem lital a motor má vylitano asi 2 litry benzínu. Na vrtuli 12-8 má otáčky 9700.
Nemám sice stejný motor, ale vlastním velmi podobný NGH 9GT. Moc s ním nalétáno nemám, nějak na něj není čas. Je to choulostivé na nastavení. To je asi dáno tím, že je použit jednoduchý karburátor ze žhavíka. Sice je tam přidána pumpa, ale ta regulace jehlou je opravdu dost problematická. Já musel dokonce nahradit původní karburátor za jiný, protože dosedací plocha hlavní jehly byla jen v odlitku a vůbec to nesedělo proti jehle. Dal jsem tam tedy karburátor z ASP 8,5 ccm, který má proti jehle vloženou mosaznou dosedací plochu. Nicméně hlavní jehlu bylo potřeba použít z původního karburátoru, protože to má úplně jiný úhel. Prostě benzínu tam jde mnohem méně než žhavícího paliva a tak se to blbě šteluje. Co se týče mazání, tak to mažu minimálně 1:20. To co zde bylo napsáno, že je to moc, neplatí pro tyto malé motory. Ten můj má dokonce pístní kroužek, ale na ojnici jsou kluzná ložiska, tak nevím proč nedodržet doporučení výrobce. Jen je mi divné, že píšeš o tlakování z výfuku? Ten můj motor má pumpu a tlakování z výfuku nepoužívá.
Jak se tedy dostava do karburátoru benzín. V karburátoru musi být membrana, kterou nějaký tlak hybe. Uvažoval jsem, že vyvrtám větší dírku do výfuku, kde je napojená hadička z nádrže. Tím se zvětší tlak do nádrže. Ještě dodávám, že když dám letadlo vrtuli nahoru, tak po 5-ti vteřinách na plný plyn motor zhasne. Toto jsem již uvedl na začatku diskuze. Povolovaním hlavní trysky a to obohacováním směsi nevedlo k úspěchu.
Koukal jsem do návodu k tomu Tvému motoru a tam opravdu používají tlakování z výfuku. Ten NGH má pohledově stejný karburátor, ale žádná membrána v něm osazena není. Co jsem se dočetl, tak to tak začali dělat, ale neosvědčilo se to a tak to nyní osazují vykuchaným karburátorem a pumpa se osazuje externě. Zapojení hadiček palivového systému pak vypadá takto:

Mezi motorem a nádrží to je asi pumpa,která je pohaněná od klikovky.
Ještě mám dotaz, jak je možné, že když je nastartovaný motor a letadlo zvednu ze země pod úhlem asi 20 stupňů, tak se zvednou otáčky motoru.Může mi někdo zkušený na to odpovědět. Jedná se o motor evolution 10, který ma tlakování do nádrže z fýfuku.
To je projev motoru, který je mírně ,,bohatý,,. Tj. Lehce, utáhnout jehlu H.
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
-
JardaRůžička
sidi : Je to věc názoru, ale já bych to tak nechal. sharkcom má pravdu, že ten motor je mírně bohatý (ve vodorovné poloze) a zvednutím předku (nádrž je níž než motor) se lehce ochudí. V tomto stavu je to ale dobře, při stoupání potáhne. Když ho utáhneš, tedy optimalizuješ směs v poloze vodorovné, při zvednutí bude už moc chudý a může vysadit.
benzínový motor evolition 10 gx - zkušenosti
Má někdo zkušenosti s motorem Evolution 10 gx-benzín? Ještě mám dotaz, zda se dá někde koupit k benzínovému motoru NGH GT9 externí čerpadlo (náhradní díl), kterou bych chtěl použit k motoru evolution gx10. Nikde na internetu jsem to bohužel nezjistil. Jak se říká vic hlav víc rozumu. Může mi někdo pomoct? (http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ition.html )