Benzínový motor evolution 10gx 10ccm
Benzínový motor evolution 10gx 10ccm
Může mi někdo prosím poradit? Mám motor evolution 10gx v letadle a když na plný plyn zvednu letadlo vrtuli nahoru,tak motor zhasne.Na půl plynu to nedělá a motor jede v normálu. Má někdo tento motr a může mi sdělit, jak má nastavené trysky? Díky.
Re: Benzínový motor evolution 10gx 10ccm
povol o pár zoubků hlavní jehlu, tak aby motor šel v maximu když je letadlo čumákem k nebi.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
V návodu pišou,že po zaběhnutí je nastavená hlavní jehla 1 a půl a 1 třičtvrtě. Já mám vylitano asi 45 minut a jehlu mám na 2 a čtvrť.
vždyt ti to píšu, otevřin ještě o čtvrt, dej opatrně motor k nebi a když bude chcípat tak ještě otevři , pokud bude tarokovat (jakoby prskat) pomalu přivírej dokud se budou zvedat otáčky, až budou na maximu o malinký kousek pootevři a lítej. Předpokládám že hadička mezi motorem a nádrží i hadička v nádrži nemaj žádnou prasklinu, že nádrž těsní, a že hadička od výfuku k nádrži co jí tlakuje je taky v pořádku.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
Zdar,jakej je to motor?Nějak jsem to nepochopil.k
Máš problém s psaným textem??? Neumíš přečíst nadpis tématu???
Tohle ti ukáže strejda google
https://www.google.cz/search?q=evolutio ... 66&bih=617
Tohle ti ukáže strejda google
https://www.google.cz/search?q=evolutio ... 66&bih=617
Už je po problému.k
To všechno jsem zkoušel. Možná se to zlepší po zaběhu. Dnes jsem lital asi 15 minut a jen na půl plynu. Strašně to špiní.jelikož poměr benzín olej je 1ku 20. Nikde není psáno jaký poměr oleje se davá po záběhu.
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Beepe, máš osobní zkušenosti s tímto motorem? Dá se lehce nastavit tak, že šlape spolehlivě = není třeba před každým startem kontrolovat a není třeba se bát u akrobacie, že chcípne?
Jak je to s výkonem? Odpovídá 6 cm2 motoru na metyl?
Jak je to s výkonem? Odpovídá 6 cm2 motoru na metyl?
-
Okrem akrobata 60ccm som teraz kupil aj Baju auticko 26 ccm.
V prvom rade musis mat plne synteticky olej do benzinu.Nekupuj smejdy po pumpach za par korun.Min.Shell.
Mobil 1 a Valvoline su najlepsie.Ale staci aj Shell.
Mierka 1: 25 zabeh.Olej znizuje oktanove cislo benzinu.Ak das 1:20,das zbytocne vela oleja a ak je nekvalitny,robi to,o com prave pises.Zanasa a motor brzdi.
Radsej by som dal viac paliva na trysku,na palivovu klapku pri zabehu,ako viac oleja.Bude aj lepsie chladit a mazat.
A
neskor 1:40 az 50.Zalezi od motoru a manualu.
Ale 1:20 je zly pomer.Vela oleja.Toto som teraz videl prvy krat,takyto pomer.
V prvom rade musis mat plne synteticky olej do benzinu.Nekupuj smejdy po pumpach za par korun.Min.Shell.
Mobil 1 a Valvoline su najlepsie.Ale staci aj Shell.
Mierka 1: 25 zabeh.Olej znizuje oktanove cislo benzinu.Ak das 1:20,das zbytocne vela oleja a ak je nekvalitny,robi to,o com prave pises.Zanasa a motor brzdi.
Radsej by som dal viac paliva na trysku,na palivovu klapku pri zabehu,ako viac oleja.Bude aj lepsie chladit a mazat.
A
neskor 1:40 az 50.Zalezi od motoru a manualu.
Ale 1:20 je zly pomer.Vela oleja.Toto som teraz videl prvy krat,takyto pomer.
Pardon....Nie palivovu klapku ale trysku...Viac paliva a pekne pomalicky nech si bezi aj hodinu.Na volnobehu.Sem tam jemne pridat.
Motor je vlastně žhavík upravený na benzín, MVVS dělalo (možná i dělá) 26ccm jak v benzínu tak na metyl. Nemyslím si že je to dobré řešení a takhle malý motor na benzín nevyjde dobře váhově ani výkonově, více se hřeje a jediné plus je ekonomika provozu.
Mám zkušenost s vrtulníkem na 15ccm metyl upraveným výrobcem na benzín, bylo to na nošení 4kg kamery.
Motor byl 26ccm Zenoah , vrtulník ztěžknul, byl líný (to na kameru nevadilo) a v létě se přehříval a klesal mu výkon. Spolehlivý byl absolutně, nikdy se nestalo že by se zastavil, když se přehřál ztratil trochu výkon ale jel dál.Jednou bylo potřeba natáčet a vrtulník čekal na náhradní díly (po pádu) tak jsem vytáhl svojí Trex700 s 15ccm metylem a čekal co bude, vrtulník vzal za 4kg jako nic a byl by s ní schopen i základní akrobacie, výkon byl někde úplně jinde, zato za 7minut vyžral 600ml nádrž paliva s 15% nitra, benzínový na podobnou nádrž lítal cca 20 minut.
Každý motor je tak spolehlivý jak se nastaví, musí být slušně udělaná palivová instalace, tady pozor, hadičky na metyl většinou nejdou použít, v benzínu naboptnají a přestanou těsnit ve spojích kde jsou na něco nasazeny a motor přisává vzduch, musí se koupit nádrž i hadičky na benzín a stejně tak palivová pumpa musí být na benzín.
Poměr benzínu a oleje by měl být v návodu, popř na stránkách výrobce, jak jsem na to koukal tak asi poměr 1:20 je i na lítání ale zdá se mi to moc.
Jsou i nějaká vide na youtube tak se koukni jestli by ti nepomohla.
Mám zkušenost s vrtulníkem na 15ccm metyl upraveným výrobcem na benzín, bylo to na nošení 4kg kamery.
Motor byl 26ccm Zenoah , vrtulník ztěžknul, byl líný (to na kameru nevadilo) a v létě se přehříval a klesal mu výkon. Spolehlivý byl absolutně, nikdy se nestalo že by se zastavil, když se přehřál ztratil trochu výkon ale jel dál.Jednou bylo potřeba natáčet a vrtulník čekal na náhradní díly (po pádu) tak jsem vytáhl svojí Trex700 s 15ccm metylem a čekal co bude, vrtulník vzal za 4kg jako nic a byl by s ní schopen i základní akrobacie, výkon byl někde úplně jinde, zato za 7minut vyžral 600ml nádrž paliva s 15% nitra, benzínový na podobnou nádrž lítal cca 20 minut.
Každý motor je tak spolehlivý jak se nastaví, musí být slušně udělaná palivová instalace, tady pozor, hadičky na metyl většinou nejdou použít, v benzínu naboptnají a přestanou těsnit ve spojích kde jsou na něco nasazeny a motor přisává vzduch, musí se koupit nádrž i hadičky na benzín a stejně tak palivová pumpa musí být na benzín.
Poměr benzínu a oleje by měl být v návodu, popř na stránkách výrobce, jak jsem na to koukal tak asi poměr 1:20 je i na lítání ale zdá se mi to moc.
Jsou i nějaká vide na youtube tak se koukni jestli by ti nepomohla.
-
iwojima1
- Kontaktovat uživatele:
poprosim admina o zlucenie vlakien...jedno o tomto motore tu uz je. diky
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
To Beep: Díky, tohle jsem chtěl slyšet. Na youtube samozřejmě budou mít nějaké videa, ale zajímal mne spíše praktický pohled na věc. Nedávno jsem řešil problémy se zastavováním 40ccm a výrobce motor považoval za malý - nastavit nakonec samozřejmě šel, ale vliv velikosti vrtule byl značný.
-
Nasiel som si tento motor.Fakt mu udavaju pomer oleja 1:20.
Ale po zabehu by som rozhodne tolko oleja nedaval.
Aj na Baje som cital manual a vyrobca udava pomer na 26stku
1:25.Blbost.Obycajny maly dvojtakt s karburatorom Walbro ako hociaka pila,kosacka a podobne.Zabeh ano,ale neskor menej oleja.Ako som uz pisal.
Ale po zabehu by som rozhodne tolko oleja nedaval.
Aj na Baje som cital manual a vyrobca udava pomer na 26stku
1:25.Blbost.Obycajny maly dvojtakt s karburatorom Walbro ako hociaka pila,kosacka a podobne.Zabeh ano,ale neskor menej oleja.Ako som uz pisal.