hlasujte prosím jestli dx7 nebo dx6

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení

starou DX7 nebo novou DX6i

starou DX7
22
71%
novou DX6i
9
29%

Celkem hlasů: 31

Zpráva
Autor
Pajas
Kontaktovat uživatele:

Re: dx7 nebo dx6 ???

#31 Příspěvek od Pajas »

No, ale potřebuješ to spárovat s tím Blade, nebo čím, tak jsi výběr zúžil na Spektrum... Musíš si vybrat sám, to je věc, která je hlavně na uživateli.
gasolin

#32 Příspěvek od gasolin »

Podívej se na Graupner MX-12 HoTT...rozhodoval jsem se zdali koupit dx6i a nakonec vyhrál s převahou Graupner. Mrkni na téma Graupner MX-12 Hott, tam máš o vysílačce rozepsáno.

http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=47348

Jinak možná důležité říct, že jsem Dx6i měl a užíval ji cca 4 měsíce. Jelikož jsem k ní neměl přijímač do heli a čekala mě koupě, rozhodl jsem se vysílačku prodat a koupit Graupnera, vyšlo to totiž na stejno a měl jsem novou vysílačku...jasně, je to nová vysílajda od Graupnera a kdosi může pochybovat jak to bude se spolehlivostí za 3-4 roky praxe, protože čas ukáže a bla bla bla....ale já do toho šel, protože možnosti, která tahle vysílačka má jsou proti Dx6i úplně někde jinde...nehledě na to, že Dx6i se zrovna za spolehlivou brát nedá.
Hunger

#33 Příspěvek od Hunger »

Dx7 máš za 4700 i s ar 7000 v módu jedna, nebo za 3700 a pomeranč do toho je blbost jít do 6,když 7 stojí o 200 víc a je spolehliva...
"Šmirgl to jistí!"
Hunger

#34 Příspěvek od Hunger »

Jinak Gaupner a nová dx6i jsou na stejné úrovni... řekl bych že 6 je na tom lépe. Navíc levné prijmace....
"Šmirgl to jistí!"
kmubajsek

#35 Příspěvek od kmubajsek »

vzhledem k tomu že dx7 ma to starší vysílání DSM2 a na novou DX7S která má sice už DSMX na ní teˇnemám peníze a je pro mě zbytečná a ta DX6 už má DSMX tak vzhledem k tomu s spíše přikláním k Dx6 :)
:) Graupner MZ-12, Superzoom 4D, Katana s50, T-rex 450, Pluto,
gasolin

#36 Příspěvek od gasolin »

Hunger píše:Jinak Gaupner a nová dx6i jsou na stejné úrovni... řekl bych že 6 je na tom lépe. Navíc levné prijmace....

Jak si na tohle prisel? Neporovnavas nahodou starou Mx12 ? Jinak si to co pises nedokazu vysvetlit...
mike97
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od mike97 »

Hunger píše:Jinak Gaupner a nová dx6i jsou na stejné úrovni... řekl bych že 6 je na tom lépe. Navíc levné prijmace....

Výbavově je podle mě na tom lepší graupner. Možnost dokoupení za 2500 gps/vario modul, připojíš si k vysílačce sluchátka a ono ti to říká ty údaje (díky za vysvětlení gasolin) A víc funkcí. + podsvícený displej. A ještě slot na sd kart.
zase u dx6i jsou oranžády a možnost spárování s blade msr apod.
Graupner mx-12 HoTT + Easy glider pro, Funcub ve výstavbě
Spektrum dx3r + Xray T3 - závodní sféra
Hunger

#38 Příspěvek od Hunger »

A k dsmx nejde dokoupit GPS(edit: Koukám, že nejde myslel jsem, že to bude jako u dx7s, kde ta telemtria je)? Je fakt, že ten Gaupner nevypadá špatně, ale zase ty přijmače je to těžké. Šestka má 2 antény Model match a je to verze ve který už vychytávali chyby.
"Šmirgl to jistí!"
gasolin

#39 Příspěvek od gasolin »

Hunger píše:A k dsmx nejde dokoupit GPS? Je fakt, že ten Gaupner nevypadá špatně, ale zase ty přijmače je to těžké.

na Dx6i jsem jeste telemetrii slapat nevidel....Dx7s je na ni pripravena ale pak si jeste k ni musis koupit ten telemetricky modul a do nej teprve napojitelne moduly se snimaci....to uz jsi na cene nove dx8 a ta je uuuuplne nekde jinde...jedinou vyhodu beru ty prijimace a to jen pokud mas vice modelu, ktere pouzivas denne tak te spektrum a orange prijimace vyjdou levneji....je to vsechno o penezich a poctu modelu...a dalsi variantou je moje cesta. V heli mam jeden prijimac na stalo a v letadlech ho prehazuji...bindovani je otazkou stisku tlacitka, zadne dratovani prijimace...ono to cloveku trochu pomuze popremyslet s cim chce opravdu letat a co se mu jen vali na skrini a nebavi ho s tim letat...jsem presvedceny o tom, ze vetsina lidi si najde nadseni pro jeden dva modely a zbytek je jen pozustalost po ceste za zjistenim co ho bude opravdu bavit...

Edit: sakra ted jsem to dopsal :lol:
Hunger

#40 Příspěvek od Hunger »

Hele a co dát 2.4 modul spektrumu stojí asi 2000kč ne? do Eclipse a máš po problémech...
"Šmirgl to jistí!"
mike97
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od mike97 »

Nebo frsky modul, jestli by tam šel?
Graupner mx-12 HoTT + Easy glider pro, Funcub ve výstavbě
Spektrum dx3r + Xray T3 - závodní sféra
Hunger

#42 Příspěvek od Hunger »

On to chce na Blade, takže asi jen spektrum modul ne? Jinak Jrry teď psal, že z Eclipse za 500 pan Palik udělá osmikanál s pamětí na 22 modelů :D.
"Šmirgl to jistí!"
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od jyrry »

Hunger píše:..... z Eclipse za 500 pan Palik udělá osmikanál s pamětí na 22 modelů :D.

jo, a radu novych funkci, prirazovani nekterych kanalu k packam, zpomaleni prebehu kanalu, a tak dal, staci si na te strance precist navod.
A hlavne - pro brtulniky tam opravil ty jejich zavady v softu, pro ktere Eclipse nekteri nemohli provozovat a nekterym to vubec nevadilo (oboji u brtulniku)... :-)

http://jiri.palik.sweb.cz/
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od jyrry »

mike97 píše:Nebo frsky modul, jestli by tam šel?

sel ...
http://www.jyrry.cbcnet.cz/rc_wifi.htm
jyrry.webnode.cz
kmubajsek

#45 Příspěvek od kmubajsek »

jako ne že to potřebuju na blade já bych si ho pak chtěl v budoucnu asi koupit tak jako to je výhoda spektrum
:) Graupner MZ-12, Superzoom 4D, Katana s50, T-rex 450, Pluto,
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“