Konečně pořádná termika

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
Decca
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Decca »

pepin píše:Jestli se tam dalo přistát,tak to bylo ještě určitě dobrý :lol:

...dalo, apoň teda s jistou okometrií a dobrym rozpočtem. Kamarád tam dokonce vysekl naprosto ukázkové přistání s Orlicí:-)))
Tomino_421
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Tomino_421 »

Tak dneska to byl snad ten nejtermičtější den co sem zažil. (bohužel letecky nevyužitej). V praze v ulicích lítaly snad i stánky s hotdogama... chvíli klídek a pak se to najednou urvalo, vítr jak prase, odpadky lítali ve spirálách do vejšky. a další nevšední úkaz sem viděl zas za hradcem. nad všema polema spousta zvířenýho prachu tak koukám kde sou nějaký traktory ale ty nikde. po poli se proháněly prachový víry jeden za druhym a stoupáky zvedaly prach po celejch celejch polích.:)
Tomáš Hejzlar
PEO
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od PEO »

jo,taky jsem byl se svým ASW28 a nosilo to fakt pěkně
PEO
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od PEO »

chlapi,není někdy špatné lítání na sněhu,samozřejmě podle teploty,přistání větroně na sněhu je prostě krása
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Speedy »

Jo, hlavně na svahu, když Ti po přistání ujede několik set metrů dolů. Osobně zažito dvakrát (jednou ve víc než půl metru sněhu). A jednou mě po ledový krustě odfrčel hotliner asi 80m po rovině.
PEO
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od PEO »

Tak to máš pravdu,tohle je nepříjemné,mě se jednou éro propadlo na zamrzlém rybníku,zrovna jsem trefil místo,kde byl asi nejtenší led.To byl den kdy jsem jej viďel naposled.....
were
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od were »

Na snih chodim radsi motorakem s lyzemi nebo plovaky nez s vetronem - ta dvojita stopa v cerstvem prasanu, ktera po par metrech pozvolna konci, to je nadhera
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Decca
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Decca »

Zítra to vypadá na slabej vítr ale kvalitní konvekci...chystáte se někdo někam?? termika termika termika!!!:-)))
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Speedy »

Letos jsem si zalyžoval jenom se Zoomem. Ale zato jsem s ním lítal i v noci a nadriftoval několik kilometrů. Na sněhu v noci je to teprve ta správná zábava.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Abu »

Decca píše:Zítra to vypadá na slabej vítr ale kvalitní konvekci...chystáte se někdo někam?? termika termika termika!!!:-)))

Jasne, DepronCup, 10:30 na louce na Divcich hradech 8)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Decca
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Decca »

Abu: ..jejda..tak ale na to ja nejsem vybaven žádným strojem:-(
pepin

#42 Příspěvek od pepin »

Decca píše:Abu: ..jejda..tak ale na to ja nejsem vybaven žádným strojem:-(

Jestli máš něco s vrtulí tak přijd,o pauzách létáme i jiné modely.Akorát je na Dívčácích problém nabijet,k autu je to daleko a autobaterie se na plac sakra pronese,takže ideální je nějaká malá gelovka a energeticky nenáročné modely.
were
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od were »

Decca píše:Zítra to vypadá na slabej vítr ale kvalitní konvekci...chystáte se někdo někam?? termika termika termika!!!:-)))

Uz jsem ti psal v jinem vlakne - pojedeme svahovat na Korno - krasna svazita louka, foukat skoro nebude ale na to najit hodem nejaky stoupak by to melo stacit
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
pepin

#44 Příspěvek od pepin »

were píše:

Uz jsem ti psal v jinem vlakne - pojedeme svahovat na Korno - krasna svazita louka, foukat skoro nebude ale na to najit hodem nejaky stoupak by to melo stacit

V kolik tam budete?já jdu dopoledne lítat depron cup,ale pokud budeme stíhat a bude trochu slušné počasí,asi bych přejel k Berounu.
JMalik

#45 Příspěvek od JMalik »

jelelen píše:

Ahoj, no jelikož se tu všude a pořád motaj velký větroně z letiště tak jsem byl lítat na poli kousek od Dušníků a snažil jsem se k nic moc nelítat,ale když mě viděli ve vzduchu jak to točím s EG tak mi je tam potom přitáhl motorák a bylo po legraci. :( Asi si najdu jiné pole.

Dost tady občas propaguji tu bezpečnost ve spojitosti s modely a velkými letadly, ale chce to taky vzít rozum do hrsti.
Pokud létáš někde na poli mimo letištní okruh, tak s tím EG budeš končit tak ve 300m, protože to už neuvidíš. Když tam zatáhne motorák větroně do termiky, tak ten se nebude vypínat pod 500m, protože tam tak začne akorát s minimální rezervou kroužit.
Odpovědět

Zpět na „Větroně“