Nepletu-řešily se tady turbíny inline brusle i autíčka - tak jsem se zeptal čím to dotyční v případě údržby mažou - sry že jsem se odvážil položit dotaz ohledně maziva -nasucho mi to totiž přijde jako total kravina.
arda1 píše:Nepletu-řešily se tady turbíny inline brusle i autíčka - tak jsem se zeptal čím to dotyční v případě údržby mažou - sry že jsem se odvážil položit dotaz ohledně maziva -nasucho mi to totiž přijde jako total kravina.
jj na sucho jak správně píšeš je to dooprady to co píšeš na tohle mazivo bych se došel zeptat asi někam do řeznictví, nebo tam kde prodávají obložené chlebíčky - mám pocit že se tomu říká lidově "lahůdkářství" tož asi tak......
a keramická ložiska ... pánové, vaše znalosti o ložiscích jsou asi tak na úrovni mého bráchy... já v tobexu nakupuji většinou ložiska do závodních motocyklů a byla jsem překvapena, že umí i miniaturní ložiska a jsou zde asi rovněž dobří ... není to rozhodně žádné malé skladišťátko ložisek (musela jsem tam na WC) ... chci říci, ložiska jsou konstruována na to, aby se točila a pokud s ním spadneš na zem (model vrtulníku atd.), tak u miniaturního ložiska se nezničí vnitřní ani vnější kroužek ložiska, ani kulička (ocelová anebo keramická), ale miniaturní a na jakékoliv nárazy nekonstruovaná plechová klec ložiska, která se samozřejmě zdeformuje a ložisko je finito !!!!! v bruslích je keramická kulička ale fakt o něčem jiném ...
Hela píše:tak u miniaturního ložiska se nezničí vnitřní ani vnější kroužek ložiska, ani kulička (ocelová anebo keramická), ale miniaturní a na jakékoliv nárazy nekonstruovaná plechová klec ložiska, která se samozřejmě zdeformuje a ložisko je finito !!!!!
Vzhledem k tomu, že už jsem pár ložisek se zdeformovynými kuličkami a jejich otisky na kleci měl, dovoluji si silně nesouhlasit.
Hela píše:a keramická ložiska ... pánové, vaše znalosti o ložiscích jsou asi tak na úrovni mého bráchy... já v tobexu nakupuji většinou ložiska do závodních motocyklů a byla jsem překvapena, že umí i miniaturní ložiska a jsou zde asi rovněž dobří ... není to rozhodně žádné malé skladišťátko ložisek (musela jsem tam na WC) ... ...
Definitivně věřím že je to ženská (vtípek, žádný flame)
Az se ti nekdy bude chtit v Brne na WC, tak nedelej trapny sceny v nejakym obchode, ale stav se klidne u me. Az budes mit hotovo, tak ti ukazu svoji sbirku rozbitych lozisek z hlavni hridele a muzes me demonstrovat, ze kulicka loziska se nemuze pri narazu deformovat.
psena píše:Az se ti nekdy bude chtit v Brne na WC, tak nedelej trapny sceny v nejakym obchode, ale stav se klidne u me. Az budes mit hotovo, tak ti ukazu svoji sbirku rozbitych lozisek z hlavni hridele a muzes me demonstrovat, ze kulicka loziska se nemuze pri narazu deformovat.