Keramická ložiska

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zpráva
Autor
Hela

Keramická ložiska

#1 Příspěvek od Hela »

V pátek mne brácha poslal koupit lóža do tobexu (on ani chlapci tady tomu moc nerozumí ...) a zjistila jsem, že mají v nabídce i lóža s keramickými kuličkami ...
arda1
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od arda1 »

Další modelářka- vítej. Jak se pohybují ceny u tý keramiky?
ICQ 638556901
krtek2k

#3 Příspěvek od krtek2k »

beru tady:
http://www.bocabearings.com/
poštovný 5dolarů, paypal, v bublinkový obálce do týdne doma.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Zbynass1

#4 Příspěvek od Zbynass1 »

arda1 píše:Další modelářka- vítej. Jak se pohybují ceny u tý keramiky?

http://www.tobex.cz/eshop/loziska-s-ker ... ckami.html asi takhle ;)

edit: s Tobexem mám perfektní zkušenosti co se týká doručování zásilek domů, co jsem objednal tak bylo vždy doma nejpozději do tří dnů
Naposledy upravil(a) Zbynass1 dne ned 05.09.2010 23:34, celkem upraveno 1 x.
nahoru může, dolů musí
boZZda

#5 Příspěvek od boZZda »

Jinak TOBEX hustý obchod.
Je to takové malé skladišťátko plné ložisek až po strop a to i těch, které nikde neseženete! A ten člověk v tom má až neuvěřitelný pořádek. :wink:
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
OPR
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od OPR »

boZZda píše:Jinak TOBEX hustý obchod.
Je to takové malé skladišťátko plné ložisek až po strop a to i těch, které nikde neseženete! A ten člověk v tom má až neuvěřitelný pořádek. :wink:

A hlavně jsou tam lidé, kteří opravdu rozumí tomu co dělají. Posledně mi zde pán pomohl i přez to že jsem se ptal jinde na čtyřech místech a ty mi dokonce tvrdili že můje přání je nesplnitelné jelikož "se to prostě nevyrábí".

Pán v Tobexu mne vyslechl šel na chvilenku "na sklad" a pak už si jen pamatuju že se ptal jestli je to fšechno a kolko sem dlužen :D ........ neuvěřitelný.
Tobex - jinam už nepudu :wink:
krtek2k

#7 Příspěvek od krtek2k »

boZZda píše:Jinak TOBEX hustý obchod.

Ať si řekneš jakýkoliv ložisko pidi-mini a třebas i s flanší, chodí do skladu na otočku a během okamžiku nese krabičku přesně s tím co potřebuješ.
Dřív jsem tam vždycky volal , abych nejel zbytečně, ale teď už rovnou sedám do káry a jedu.
Frsky X10S Carbon
Kenny McCormick

#8 Příspěvek od Kenny McCormick »

sorry, ze trosku odbocim:

vydrzi to keramicke lozisko viac pri pade, alebo ho tiez slak trafi?
zdzd

#9 Příspěvek od zdzd »

Ještě jinak. Proč vlastně uvažuješ o keramickém ložisku, které se používá v úplně jiných podmínkách, tedy v turbínách?
Mole

#10 Příspěvek od Mole »

zdzd: nevim jestli keramickym loziskem myslis to samy co lozisko s keramickymi kulickami. Kazdopadne keramicky kulicky jsou odolnejsi protoze jsou tvrdsi a rozhodne se nepouzivaji jen v turbinach. Jinak je nepouzivam a zatim se k tomu ani nechystam :) . Mimo jine se pouzivaji treba v inlajnech.
Futaba 10 CP 2,4GHz FASST, Maxir SE - prodán, T-rex 500ESP, par letadel.
psena
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od psena »

Protoze to nekteri zacinaji cpat i na hlavni hridel. Duvod, ale neznam. Vetsi presnost kulicek?Mensi treni, vetsi vydrz?
Nebo jejich jedina vyhoda, ze vydrzi vetsi tepelny namahani, kdyz pises, ze jsou primarne urceny do turbin?
Zatim tady nepodal nikdo zadnou vysvetlujici informaci.
krtek2k

#12 Příspěvek od krtek2k »

Každopádně jetý ložiska při protáčení přeskakujou/zadrhávaj a mají větší vůli, keramický mi tohle nedělají ani po roce.
Mám keramiku na hl. hřídeli, vrtulkový hřídeli, a v gripech.
Frsky X10S Carbon
Mole

#13 Příspěvek od Mole »

Psena: jiste jsou dve veci, jsou odolnejsi - tvrdsi, vice tepelneodolne. Pouziti je ve vysokootackovych strojich a pro praci ve vyssich teplotach idealne pri komninaci techto dvou, na to navazuji vyhody jako mensi vule po delsi dobe provozu atd. Pouzivaji se v x dalsich odvetvich jako jsou cyklisti, skejtaci, bruslari, autickari, vrtulnikari :D . Vyhody v heli to muze asi mit, myslim, ze bude zalezet na cetnosti ran v pomeru k cene lozisek klasickych vs. keramickych.
Futaba 10 CP 2,4GHz FASST, Maxir SE - prodán, T-rex 500ESP, par letadel.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od pkotatko »

Sám jsem je ještě nevyzkoušel. Ale cenový rozdíl, jestli mám dát cca 80 peněz za standart a nebo 120 za keramiku není až tak hrozný. Rozhodně to časem vyzkouším. Po ráně, pokud se ohne hřídel je stejně preventivně měním. Jednou jsem to neudělal a po několika dalších skocích začal ocas vibrovat jako při přegyrování. Ložiska hlavní hřídele polohovala.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Hela

Keramická ložiska

#15 Příspěvek od Hela »

Mazáku Ardo, chtěla jsem ti napsat, zatelefonuj si tam, neumíš-li to jednodušeji, ale zkušenej debatér Zbynas ti odpověděl za 1 ... můj názor na ocel anebo keramiku je jasný, brácha mi dal jednoho Palackého a já mu koupila japonská lóža za 260 a tak jsem si koupila 8 ks keramických do bruslí za 740, jako poplatek za rychlou poštu do vlastních rukou ... v sobotu jsem je namontovala a v neděli odpoledne vyzkoušela ... super
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“