vyber elektrocentrály

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
z.d.

#31 Příspěvek od z.d. »

kvůli ohradníku potřebuješ akumulátor ke kterýmu napojíš ten ohradník a jednou za 3 dny spustíš tu nejlevnější 4T centrálu na cca 4 hodiny a máš po problémech. Přece nebudeš pálit nonstop čtvrlitru za hodinu benzínu kvůli 2 watům.
no a kdybys chtěl ušetřit na akumulátoru tak vezmi nějakej starší z auta a dobíjej klidně každý den 2-3 hodiny, nic levnějšího nevymyslíš

tohle je ideální řešení http://www.mall.sk/elektrocentraly/werco-gg-1300
nic jinýho bych neřešil
televizi a počítač můžeš provozovat napřímo s ochranou
JMalik

#32 Příspěvek od JMalik »

z.d. píše:
.......tohle je ideální řešení http://www.mall.sk/elektrocentraly/werco-gg-1300
nic jinýho bych neřešil
televizi a počítač můžeš provozovat napřímo s ochranou

Má to 93db
(až se bude dívat na tu televizi). Televize bude řvát jako kráva, aby to přeřvalo centrálu....
Pokud má v okolí normální sousedy, tak ho někdo odstřelí jako králíka :D
JMalik

#33 Příspěvek od JMalik »

z.d.,
ohradník neřeš, na to nepotřebuješ centrálu, ale jenom akumulátor s potřebným výkonem (to už Ti psal z.d.).
z.d.

#34 Příspěvek od z.d. »

Píše, že nechce investovat 12 tisíc kč na centrálu, tak buď koupí levný stroj, dá ho do díry nejlíp 30 metrů za místo poslechu tv a bude klid, anebo koupí tichou centrálu a tu nemusí nosit tak daleko, stačí díra 15 metrů daleko.

Když nechá centrálu hned za dřevěnou chatkou tak ho bude hluk rušit i u nejdražší hondy, chce to něčím zastínit .
Já mám plechovou bednu (kvůli dešti), do který centrálu zasunu, odnesu ji cca 20-30 metrů od auta a nasměruju výfukem ode mě. Uvnitř slyším jen slabé vrčení a při zapnutí muziky na klidnou úroveň jí už neslyším.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od JirkaA »

Jestli chce napájet centrálou něco s příkonem jednotky wattů, je to na hlavu.. v takovým případě bych to řešil akumulátorem plus vhodný solární panýlek, vyjde to daleko levněji než centrála, na pár wattů nepotřebuje drahý velký panel, provozně už ani nemluvím, slunko svítí zadarmo, nevrčí a nesmrdí.
OK2WY
kamarat7

#36 Příspěvek od kamarat7 »

stim solarnym panelom to neni zly napad nad tym som este neuvazoval, vies mi poradit aky by mi postacoval k tomu ohradniku? inac z. d. aky je rozdiel medzi tym akumulatorom co si mi navrhol ty a tymto http://www.vltava2000.cz/elektricky-ohr ... D=o6000003

este ak by mohol dakto poradit tak aj tej ich stranke je vela vela zdrojov a vobec neviem ktory by bol najlepsi na ten ohradnik poradite mi?

http://www.elektricke-ohradniky.cz/zdroje/

su tam aj tie solarne co sa tu spominalo
z.d.

#37 Příspěvek od z.d. »

no najaře a na podzim toho solárem moc nenabije, třeba za poslední tejden u nás vůbec nevyšlo sluníčko a takovejch tejdnů bejvá víc
JMalik

#38 Příspěvek od JMalik »

z.d. píše:no najaře a na podzim toho solárem moc nenabije, třeba za poslední tejden u nás vůbec nevyšlo sluníčko a takovejch tejdnů bejvá víc

Sluníčko vylézt nemusí, je to jen o počtu článků, ploše,.... výkonu toho panelu.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od JirkaA »

z.d. píše:no najaře a na podzim toho solárem moc nenabije, třeba za poslední tejden u nás vůbec nevyšlo sluníčko a takovejch tejdnů bejvá víc

Blbost. Krmím u zákazníka solárem radiomodem na jednom vodojemu kde není přípojka 220. Taky jsem měl z toho obavy. Ten modem má průměrný příkon v řádu jednotek wattů podobně jako ten ohradník, ládujeme to panelem cca 40x40cm, aku 12V 7Ah, za tři roky provozu nebyl jediný výpadek z důvodu napájení. Spíš je riziko že to někdo ukradne..
OK2WY
kamarat7

#40 Příspěvek od kamarat7 »

Presne tak to aj mňa napadlo že to môže skôr dakto ukradnúť. Tak som rozmýšľal že panilek dám na strechu domu a odtiaľ potiahnen káble dole do aku. Takže ten ohradnik by mohol byť napájaný z toho panela aj v zime??? Tam v tom linku čo som vložil sú dva take panely čo na ne poviete?? Mohol by som ich kúpiť? Ni že kúpim a nepôjde mi to to by ma na svihlo
kamarat7

#41 Příspěvek od kamarat7 »

Poraďte mi prosím nietko s tým panilkem sú tam take dva aj s aku čo si myslíte o tom za vyše 4tisíc? Mohol by som dať panel na strechu? Fungovalo by to? Diki moc
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od JirkaA »

kamarat7 píše:Poraďte mi prosím nietko s tým panilkem sú tam take dva aj s aku čo si myslíte o tom za vyše 4tisíc? Mohol by som dať panel na strechu? Fungovalo by to? Diki moc

Panel dej kam chceš, jenom když bude moc daleko od akumulátoru, budeš muset použít větší průřez drátů k němu. Jinak není důvod aby to nefungovalo.
OK2WY
kamarat7

#43 Příspěvek od kamarat7 »

Neviem či si sa mrkol na tie panely na tej stránke sú dva čo si myslíš pôjde mi to aj na tom za vyše 4 tisíc?
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od JirkaA »

podle zdroje. Zjisti si příkon toho ohradníku, podle toho musíš zvolit panel. IMHO ten menší bude stačit.
OK2WY
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“