Úchylka?
Vypadá to, že blázni jsme už všichni
Já používám předpověď větru na skyfly (flymet):
http://www.skyfly.cz/pred_fly_vitr.htm
Předpověď je po hodinách na 2 dny. Čas je udáván v UTC, takže je nutné vždy přičíst 1 hodinu v zimě a 2 v létním čase.
Taky koukám z okna a říkám si, teď by to šlo. Pak vyjedu na kopec a tam fučí. "Ale co, když už jsem tady, tak to zkusím...". Pokud je vítr v mezi, že je ještě možné bezpěčně odstartovat, tak do toho většinou jdu. Nějak se to ve vzduchu udrží a pak je to boj přistát s tím bez úhony, ale lítat se dá
Občas začalo i pršet, tak jsem vytáhl zakrytované éro ..."dyť neprší tolik, jen tak mrholí..." a šel na to. Nj, je to koníček pomalu na Chocholouška 
Já používám předpověď větru na skyfly (flymet):
http://www.skyfly.cz/pred_fly_vitr.htm
Předpověď je po hodinách na 2 dny. Čas je udáván v UTC, takže je nutné vždy přičíst 1 hodinu v zimě a 2 v létním čase.
Taky koukám z okna a říkám si, teď by to šlo. Pak vyjedu na kopec a tam fučí. "Ale co, když už jsem tady, tak to zkusím...". Pokud je vítr v mezi, že je ještě možné bezpěčně odstartovat, tak do toho většinou jdu. Nějak se to ve vzduchu udrží a pak je to boj přistát s tím bez úhony, ale lítat se dá
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
-
frantaletec
- Kontaktovat uživatele:
-
frantaletec
- Kontaktovat uživatele:
frantaletec píše:Martys,koukal jsem na tu povětrnostní mapu,co jsi poslal.Je pěkná a přehledná,Ale píší tam,že dnes fouká 14.m.za s.,ale u nás u Dobrušky zatím je klid,takže nevím Franta.
přečti si tam o větru poučení, vítr nikdo nepředpoví přeně ať se podíváš kamkoli. Jde spíš o info, jestli zítra bude větrno, nebo ne.
Mě zajímá déšť a vítr, dlouhodobě jsem tuhle mapu porovnával s windguru, např. - předpověd na srážky a realita, vítr a realita a můžu zodpovědně říct, že u větru je to jedno kam se kouká, vše je poměrně nepřesné, kromě úsudku bude foukat hodně, málo, nebo vůbec, ale u deště je dost přesná - jen pro pochybovače, já jsem opravdu takový blázen, že v průběhu sezóny to porovnávám denně - samozřejmě v mé lokalitě - Praha a Praha východ.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
-
frantaletec
- Kontaktovat uživatele:
-
were
- Kontaktovat uživatele:
martys píše:Mě zajímá déšť a vítr, dlouhodobě jsem tuhle mapu porovnával s windguru, např. - předpověd na srážky a realita, vítr a realita a můžu zodpovědně říct, že u větru je to jedno kam se kouká, vše je poměrně nepřesné, kromě úsudku bude foukat hodně, málo, nebo vůbec, ale u deště je dost přesná - jen pro pochybovače, já jsem opravdu takový blázen, že v průběhu sezóny to porovnávám denně - samozřejmě v mé lokalitě - Praha a Praha východ.
Ja no koukam samozrejme taky denne - a koukam na CHMI na predpovedi - je sice jen obecna na dopoledne a odpoledne, ale podle dlouhodobeho pozorovani muzu prohlasit, ze se podle ni + vlastni zkusenost da pomerne presne odhadnout jak to v Praze bude zitra ci pozitri foukat - aspon ja kdyz podle toho naplanuju svah, tak si temer vzdy zalitam, zatimco kdyz me volaji kolegove co koukaji na windguru ze zitra se jede litat, tak pak jen stojime na kopci a nehne se listecek
Jinak aktualni situace po Praze se z CHMI da take celkem dobre odhadnout kombinaci udaju z Ruzyne a z Libuse - mam lokality v Praze a okoli rozdelene na "spis Ruzyn", "spis Libus" a "neco mezi"
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
-
frantaletec
- Kontaktovat uživatele: