Úchylka?

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od sharkcom »

Neboj, druhá fáze je, že je ti jedno jaký je počasí. Včera jsem byl vyvětrat katanu a byl takovej vítr, že mi spojovací trubka na křídlo ve větru fučela jak fujara. A dalo se...
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
tomanos
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od tomanos »

Lietať treba za (takmer) každého počasia 8) .
Strach a peniaze som nikdy nemal :D
Minule som tiež lietal sám, ostatných odradil vietor. Nebolo to až také zlé, len to pristátie bol boj. Odniesol to podvozok, ale to je pohoda.
atlanta

#33 Příspěvek od atlanta »

Závislost??? Co to je??? Neznám... akorát přemýšlím, že o svačině pojedu z práce na 1 baterku polítat :lol: :lol: je tam kráásně, nefouká..
zdekar

#34 Příspěvek od zdekar »

Vypadá to, že blázni jsme už všichni :)

Já používám předpověď větru na skyfly (flymet):
http://www.skyfly.cz/pred_fly_vitr.htm

Předpověď je po hodinách na 2 dny. Čas je udáván v UTC, takže je nutné vždy přičíst 1 hodinu v zimě a 2 v létním čase.

Taky koukám z okna a říkám si, teď by to šlo. Pak vyjedu na kopec a tam fučí. "Ale co, když už jsem tady, tak to zkusím...". Pokud je vítr v mezi, že je ještě možné bezpěčně odstartovat, tak do toho většinou jdu. Nějak se to ve vzduchu udrží a pak je to boj přistát s tím bez úhony, ale lítat se dá :) Občas začalo i pršet, tak jsem vytáhl zakrytované éro ..."dyť neprší tolik, jen tak mrholí..." a šel na to. Nj, je to koníček pomalu na Chocholouška :lol:
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
frantaletec
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od frantaletec »

Martys,koukal jsem na tu povětrnostní mapu,co jsi poslal.Je pěkná a přehledná,Ale píší tam,že dnes fouká 14.m.za s.,ale u nás u Dobrušky zatím je klid,takže nevím Franta. :?
frantaletec
frantaletec
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od frantaletec »

zdzd-Tyto předpovědi,jsou super,ale v každým ďolíčku je to trochu jinak,takže radši koukám z okna.
frantaletec
martys

#37 Příspěvek od martys »

frantaletec píše:Martys,koukal jsem na tu povětrnostní mapu,co jsi poslal.Je pěkná a přehledná,Ale píší tam,že dnes fouká 14.m.za s.,ale u nás u Dobrušky zatím je klid,takže nevím Franta. :?

přečti si tam o větru poučení, vítr nikdo nepředpoví přeně ať se podíváš kamkoli. Jde spíš o info, jestli zítra bude větrno, nebo ne.

Mě zajímá déšť a vítr, dlouhodobě jsem tuhle mapu porovnával s windguru, např. - předpověd na srážky a realita, vítr a realita a můžu zodpovědně říct, že u větru je to jedno kam se kouká, vše je poměrně nepřesné, kromě úsudku bude foukat hodně, málo, nebo vůbec, ale u deště je dost přesná - jen pro pochybovače, já jsem opravdu takový blázen, že v průběhu sezóny to porovnávám denně - samozřejmě v mé lokalitě - Praha a Praha východ.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
martys

#38 Příspěvek od martys »

frantaletec píše:zdzd-Tyto předpovědi,jsou super,ale v každým ďolíčku je to trochu jinak,takže radši koukám z okna.

na zítřek se z okna nepodíváš :)
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
frantaletec
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od frantaletec »

CH,ch,ch,To máš pravdu.
frantaletec
were
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od were »

martys píše:Mě zajímá déšť a vítr, dlouhodobě jsem tuhle mapu porovnával s windguru, např. - předpověd na srážky a realita, vítr a realita a můžu zodpovědně říct, že u větru je to jedno kam se kouká, vše je poměrně nepřesné, kromě úsudku bude foukat hodně, málo, nebo vůbec, ale u deště je dost přesná - jen pro pochybovače, já jsem opravdu takový blázen, že v průběhu sezóny to porovnávám denně - samozřejmě v mé lokalitě - Praha a Praha východ.

Ja no koukam samozrejme taky denne - a koukam na CHMI na predpovedi - je sice jen obecna na dopoledne a odpoledne, ale podle dlouhodobeho pozorovani muzu prohlasit, ze se podle ni + vlastni zkusenost da pomerne presne odhadnout jak to v Praze bude zitra ci pozitri foukat - aspon ja kdyz podle toho naplanuju svah, tak si temer vzdy zalitam, zatimco kdyz me volaji kolegove co koukaji na windguru ze zitra se jede litat, tak pak jen stojime na kopci a nehne se listecek :D Uz jsem si ale zvyknul a beru si motoraka :D
Jinak aktualni situace po Praze se z CHMI da take celkem dobre odhadnout kombinaci udaju z Ruzyne a z Libuse - mam lokality v Praze a okoli rozdelene na "spis Ruzyn", "spis Libus" a "neco mezi" :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
kratas
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od kratas »

A jelikož vyjímka potvrzuje pravidlo, tak dnes to Windguru co se větru týče sedí super a co se oblačnosti týče tak vůbec :).

Edit: A na sobotu kolem poledne to vypadá skvěle, vivat Opatov.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Rajny »

kratas píše:Edit: A na sobotu kolem poledne to vypadá skvěle, vivat Opatov.

co? :-) nefouka to moc J? :-)
frantaletec
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od frantaletec »

Koukal jsem,v sobotu vylítám dvakrát 4.kusy baterek i s nabíjením,snad se to povede,už se těším. :D :D :D :D
frantaletec
were
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od were »

kratas píše:Edit: A na sobotu kolem poledne to vypadá skvěle, vivat Opatov.

Diky za informaci, beru motoraka :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
MEK
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od MEK »

Já to jedu podle windguru a tak z 80% to v UL sedí a beru to podle Žernoseckého jezera ,jak nefouká tak sedím doma já. :D
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“