iCharger 106B-plus 250W 6s Balance/Charger

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
m2
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od m2 »

coro píše:Tvoj IC momentálne pri zapnutí nabíjania 100mA, lezie postupne prúdom hore po 5A a tam ho zastaví lab zdroj - niekde je ešte problém.

Ak je to netriviálne, kašli na to, škoda času, stojí to menej ako pokuta za nerozsvietené svetlá cez deň... Navyše to odíde zasa. Možno by nebolo odveci niečo praštit na RCG, nech to rieši JunSi a nie Ty. Tie FETy vydržia 220A impulzne, doteraz to šlo na malé gélovky, s tými to prežilo. Keď to dostalo 110Ah štartovaciu baterku, tak to odišlo pri druhom pripojení. Ale už pri prvom sa krokodíl pripiekol na vývod elektródy, ten impulzný prúd pri zapnutí musí byť obrovský a vidíš ten kondík na vstupe, ten to nemôže cucúť. To musí ísť do skratu. JunSi to musí vedieť, keď to takto odchádza húfne... I keď na RCG nejaký poprask okolo takýchto stavov nie je, zaujímavé, že by Amíci mali viac šťastia?

Ak sa Ti šikne displej to toho Tvojho puknutého geretu, tak to urobí viac úžitku ako sa trápiť s týmto paškvilom.

Na jar kúpim niečo nové, aspoň bude nová hračka. Snáď pred sezónou niekto niečo zaujímavé vyhodí na trh.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
dusi
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od dusi »

Mne tiež dobre iskrí krokodíl pri pripojení na olovo, že by som urobil prvý kontakt cez odpor ako má Dalibor na regloch?
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
m2
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od m2 »

dusi píše:Mne tiež dobre iskrí krokodíl pri pripojení na olovo, že by som urobil prvý kontakt cez odpor ako má Dalibor na regloch?

To bola v princípe moja otázka (keďže je v klube týcho nabíjačiek viac a ostatní nechcú dopadnúť ako ja), ale z "coro"-vej odpovede vyplýva, že nie je jasné, čo sa tam vo vnútri deje - keďže jemu to prúdová (alebo napäťová) ochrana vyhodila v polovici nabíjania a Ty si tuším tiež písal, že to odišlo až po nejakých pár sekundách od začatia nabíjania a nie hneď po pripojení na zdroj, však?
robinez

#34 Příspěvek od robinez »

Tiež som kúpil Icharger 106B+ ,hlavne kvôli LiPo. Zatiaľ som ju behal len na stabilizovaný zdroj 13,8V/20A, autobatériu som neskúšal. Chodí bez problémov a páči sa mi. (klop, klop na svoju drevenú hlavu) :wink:

Má ju niekto pravidelne prevádzkovanú na 12V autobatériu bez problémov a bieleho dymu? Aby som vedel, či ju vôbec skúšať v aute pripojiť alebo na to kašlať.
Fw190A8 -2,5m letuschopný
La7 -2,4m v generálnej revízii
I16 -3m vo výstavbe
Alfa model La7 - momentálne najviac používaný
dusi
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od dusi »

m2 píše:Ty si tuším tiež písal, že to odišlo až po nejakých pár sekundách od začatia nabíjania a nie hneď po pripojení na zdroj, však?

Ano, po asi 10 sekundách a pri prvom nabíjaní aku s napätím vyšším, ako 12V, teda si myslím, že keď začal pracovať menič.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
m2
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od m2 »

Podľa toho, čo som doma dokázal zmerať a čo "coro" pejstol na RCG to vyzerá na dobrú paseku. Počkaj chvíľu čo z toho vylezie, ale menič (a jeho riadenie) v tom zdá sa nie je nevinne. JunSi je zatiaľ ticho, ale snáď sa na RCG objaví.

Principiálne stále inklinujem k iC106 (CP10 ma svojou umelou inteligenciou nepresvedčila, masáž mozgov na mňa moc neplatí a DaveNippon sa viac stará v 0720i o americko-nepriestrelnú blbuvzdornosť než o voľnosť v ovládaní, vlastnosti požadované trhom prichádzajú buď neskoro alebo vôbec nie), a preto ma veľmi zaujíma, čo a ako sa s tým iChargerom dá poriešiť.
malcomx

#37 Příspěvek od malcomx »

tak mi v patek prisla, a vypada to ze mam stesti na kus nebo cinan vami popisovane problemy odstranil.
nejprve jsem provedl upgrade firmware z puvodniho 3.07 na 3.08
zkousel jsem nabijet z AC zdroje 15V/5A 3 a 6 clanek LiPol a vse v poradku, pripojil jsem ji na 74Ah oloveny akumulator v aute a taky vse OK, na tu baterku jsem ji preventivne pripojil pres 6,3A pojistku a kdyz neshorela tak dalsi pokus byl bez pojistky, opet jsem nabijel 3 a 6 clanku Lipol- vse OK.
Zkusil jsem ji nekolikrat pripojit a odpojit a zase OK (pri pripojeni to trochu zajiskri).
balancer ma toleranci +- 0.02V.
asi zkusim objednat jeste jednu pro otce a uvidime jestli to byla nahoda nebo tu mame nejlepsi nabijecku na svete v pomeru cena/vykon
jedine co me trochu stve je hlucnost ventilatoru-zkusim udelat nejaky MOD.
:lol:
mart
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od mart »

mart píše:
m2 píše:
mart píše:uz sem odeslal zpatky na reklamaci do HC druhou iCharger 106B-plus

doporučene zo Slovenska temer päťsto korún, ... či sa to vôbec vyplatí, ak to má znova odpochodovať. Nahrádzajú to plusom, takže naskýta sa otázka: naozaj ti dva razy už odišla PLUS verzia?

vzdyt to pisu ... druha iCharger 106B-plus odeslana do hc, nenabita ani jedna baterie ...

tak dneska dorazila z5 reklamace z HC, po mesici a pul .. zapraskane svatky.. pripojeni na zdroj v poho, nabiji jak fik, zatim mam zabrany testnout ji na baterii v aute .. no, uvidim, asi zitra, napred si s ni pohraju na stole, co kdyz bude zase cestovat.
malcomx

#39 Příspěvek od malcomx »

tak prisel i druhy kus a je v poradku, opet vyzkousen na autobaterii 125Ah a zadne kourove signaly se nekonaly.
firmware z vyroby byl 3.08
az na ten trochu hlucny ventilator nema chybu
myslim ze vyrobni zavady jsou odstraneny...
m2
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od m2 »

taaak dik, prave naskladnili v HC.
mart
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od mart »

m2 píše:taaak dik, prave naskladnili v HC.

jj, vypada to u me taky v poho .. v sobotu jela asi dve hodiny na autobaterii, nekolikrat sem ji skusil pripojit odpojit, zatim je v poho, nabiji paradne ..
JENDA01

#42 Příspěvek od JENDA01 »

Nazdar,
já jsem koupil tuhle nabíječku: http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... discharger

to pokud by někdo netrval na zde inzerovanou. Naprostá spokojenost.Nabíjení jak přes zdroj tak přes aku. 6-ti článek A- 123 přes baterii/mám trakční 44Ah/ za 12 minut. balancer docela přesnej.Poměřoval jsem přestnost s timhle: http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... _System_6S

a docela to sedí. Jenda
coro

#43 Příspěvek od coro »

Ak niekto chce pre istotu preveriť či a aké robí balancer medzi článkami rozdiely, tak vždy len jediným merákom treba merať každý článok samostatne. Tak sa vylúči možnosť, že rovnako balancer rovnako ako krabička použitá na meranie, ukazujú na niektorom článku o pol volta menej.
Samozrejme preháňam, ale mnohé veci z HC a niektoré aj od značkových "výrobcov" (čiže prelepovačov nálepiek) boli príliš nepresné.
Presné zmeranie sa dá urobiť porovnaním napätia každého z článkov zrovnávanej sady, s jedným samostatným článkom z inej sady, na 200milivolt rozsahu aj najlecnejších merákov.

Ak chce mať niekto dobrý pocit že si sady nelikviduje blbým nabíjačom, alebo aspoň falošný pocit istoty že nevyhorí a má nabíjadlo čo zvláda aj prípadné poruchy článku v sade, môže si nadrátovať dve menšie sady s rôznou kapacitou alebo rôzne vybité, do série, a dať to nabíjať čo najvyšším prúdom. Hneď sa uvidí, ako vysoko pustí nabíjadlo najvyššie články. (Prr prekročení 4,3V na netreba čakať a treba to radšej hneď vypnúť).

U toho ICharger je škoda, že je problémová kvalita či spoľahlivosť, lebo presnosť aj spôsob riadenia nabíjania sú dotiahnuté veľmi na úrovni.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Marek71 »

To je jediný problém. Už nejakú dobu vyberám nabíjačku a som blbec, pretože som zaváhal, keď sa dala Cellpro 10 zohnať za nejakých 2.500 KČ :-( Takže teraz pokukujem po tejto a sledujem reporty od užívateľov ohľadom "horenia" pri pripojení na baterku.

coro píše:U toho ICharger je škoda, že je problémová kvalita či spoľahlivosť, lebo presnosť aj spôsob riadenia nabíjania sú dotiahnuté veľmi na úrovni.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
m2
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od m2 »

Marek71 píše:Takže teraz pokukujem po tejto a sledujem reporty od užívateľov ohľadom "horenia" pri pripojení na baterku.

Jedna pozitívna informácia od JunSiho je, že obe verzie "plus" majú osadené výkonnejšie FETy ako tie úvodné verzie 106 a 1010. Je dosť možné, že práve toto bol spôsob odstránenia masívneho vyhárania - keď nestačí max. špičkový prúd 220A, dáme viac...
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“