Vysílač DX7
Ne ze bych byl nejakej elektrotechnik, ale neprijde mi to zas jako nejaka super veda. Sam tam popsal jaky komponenty potreboval.
Ale ja jsem hrozny prase, takze bych tam nejspis spajel vsechno dohromady a v tu ranu bych byl v kyblu
Ale popremyslim o nejaky diode signalizujici zapnuti/vypnuti soupravy ve smeru dopredu, protoze uz jsem 3x vybil aku.
-
Pucmeloud
- Kontaktovat uživatele:
Ten návod mi připadá nesmyslně složitý.
Pokud chcete mít LEDku na indikaci zapnutí vysílače, tak tu máte zezadu v bindovacím tlačítku (zelenou). Stačí ji vypájet z tlačítka ven (sundat desku s vysílacím modulem, zezadu tlačítka jsou to ty dva piny šikmo na kraji tlačítka, prostřední dva piny vodorovné jsou vlastní tlačítko), napájet tu ledku na dva drátky a vyvrtat otvor 2,6 mm do předního panelu nad nápis SPEKTRUM. Zamačknout a je to hotové. Svítí krásně, je vidět i za silného světla a když kontrolujete dosah se zmáčknutým bindovacím tlačítkem zespodu, tak zhasne, takže máte i perfektní kontrolu, že je v tu chvíli snížený výkon vysílače. Kdo si netroufá ji vypájet, tak je jednodušší sundat plexikové tlačítko a vyčnívající LEDku prstem "ukývat" až upadne a na ulomené konečky(jsou pořád dost dlouhé) napájet ten drátek (původní vývody LEDky zůstanou v tlačítku).Prosté, jednoduché...jen to chce mít slušnou mikropájku a trochu znalost elektroniky. Je to práce na 10 minut. 
-
Pucmeloud
- Kontaktovat uživatele:
Naprogramování a ovládání klapek
Možná bych to někde v historii našel, ale nechce se mi to hledat. Takže dotaz: jak se připojují "dvouservové křidélka" k přijímači jsem pochopil (AIL/levé + AUX1/pravé) a vysílač nastaven jako "Flaperon" mód. Ale jak se potom přepínají křidélka do funkce klapek? Kterým přepínačem? A aby to bylo ještě složitější, tak mám DX7 verzi HELI....
Děkuji všem za trpělivost s blbcem
P.S. Pochopil jsem, že tuto funkci nelze použít s přijímačem AR500, který má už natvrdo reverzovaný jeden kanál AIL navíc.
P.S. Pochopil jsem, že tuto funkci nelze použít s přijímačem AR500, který má už natvrdo reverzovaný jeden kanál AIL navíc.
Re: Naprogramování a ovládání klapek
Pucmeloud píše:Možná bych to někde v historii našel, ale nechce se mi to hledat. Takže dotaz: jak se připojují "dvouservové křidélka" k přijímači jsem pochopil (AIL/levé + AUX1/pravé) a vysílač nastaven jako "Flaperon" mód. Ale jak se potom přepínají křidélka do funkce klapek? Kterým přepínačem? A aby to bylo ještě složitější, tak mám DX7 verzi HELI....Děkuji všem za trpělivost s blbcem
![]()
Mam uplne to samy, klapky jsou vlevo nahore na 3polohovym prepinaci. Zalov ve vysilacce v Acro modu a najdi klapky
-
Pucmeloud
- Kontaktovat uživatele:
SCARABEUS: Kdepak, mám verzi HELI: jednal mám vpravo dole obrázek helikoptérky a ne letadýlka, přepínač AUX2 mám vlevo (vpravo je GEAR) a vedle toho GEAR přepínače ja to černé přepínací tlačítko s nějakým nápisem TROTL-cosi (nemám rádio u sebe), ale večer popíšu podrobně. Je to rádio koupené v USA.....