Vysílač DX7

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jumbo747

#31 Příspěvek od Jumbo747 »

ale je super tohle menu, jak sem se minule ptal na zmenu modu tak u dx6 to slo a u dx7 tu kazdy tvrdil ze to nejde, ale de
T-Rex 700, Wolf SE, Dx7, JR Dsx 9
Maxipes

#32 Příspěvek od Maxipes »

Jumbo747 píše:ale je super tohle menu, jak sem se minule ptal na zmenu modu tak u dx6 to slo a u dx7 tu kazdy tvrdil ze to nejde, ale de

Jak to jde u DX7? Jsem prolez cely servisni menu a nekde o nejakem mode ani zminka.
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
scarabeus

#33 Příspěvek od scarabeus »

Maxipes píše:Jak to jde u DX7? Jsem prolez cely servisni menu a nekde o nejakem mode ani zminka.

Pripojuju se k dotazu, take jsem to nenasel :-)
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Pucmeloud »

Také jsem změnu módu nenašel....asi si někdo trochu popletl pojmy s dojmy :lol:
Jumbo747

#35 Příspěvek od Jumbo747 »

scarabeus

#36 Příspěvek od scarabeus »

Jumbo747 píše:netusite jak udelat tohle?

http://www.youtube.com/watch?v=G-7U85D6 ... re=related

Ne ze bych byl nejakej elektrotechnik, ale neprijde mi to zas jako nejaka super veda. Sam tam popsal jaky komponenty potreboval.

Ale ja jsem hrozny prase, takze bych tam nejspis spajel vsechno dohromady a v tu ranu bych byl v kyblu :-D

Ale popremyslim o nejaky diode signalizujici zapnuti/vypnuti soupravy ve smeru dopredu, protoze uz jsem 3x vybil aku.
Jumbo747

#37 Příspěvek od Jumbo747 »

scarabeus

#38 Příspěvek od scarabeus »

Jumbo747 píše:tady jeden navod je

http://www.helifreak.com/showthread.php?t=49174

Tak tohle vypada super, diky!!! Teziste mam uz presne takhle presunuty nejakej mesic, takze jen prismahnu diodu, parada :-)
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Pucmeloud »

Ten návod mi připadá nesmyslně složitý. :roll: Pokud chcete mít LEDku na indikaci zapnutí vysílače, tak tu máte zezadu v bindovacím tlačítku (zelenou). Stačí ji vypájet z tlačítka ven (sundat desku s vysílacím modulem, zezadu tlačítka jsou to ty dva piny šikmo na kraji tlačítka, prostřední dva piny vodorovné jsou vlastní tlačítko), napájet tu ledku na dva drátky a vyvrtat otvor 2,6 mm do předního panelu nad nápis SPEKTRUM. Zamačknout a je to hotové. Svítí krásně, je vidět i za silného světla a když kontrolujete dosah se zmáčknutým bindovacím tlačítkem zespodu, tak zhasne, takže máte i perfektní kontrolu, že je v tu chvíli snížený výkon vysílače. Kdo si netroufá ji vypájet, tak je jednodušší sundat plexikové tlačítko a vyčnívající LEDku prstem "ukývat" až upadne a na ulomené konečky(jsou pořád dost dlouhé) napájet ten drátek (původní vývody LEDky zůstanou v tlačítku).Prosté, jednoduché...jen to chce mít slušnou mikropájku a trochu znalost elektroniky. Je to práce na 10 minut. 8)
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

Naprogramování a ovládání klapek

#40 Příspěvek od Pucmeloud »

Možná bych to někde v historii našel, ale nechce se mi to hledat. Takže dotaz: jak se připojují "dvouservové křidélka" k přijímači jsem pochopil (AIL/levé + AUX1/pravé) a vysílač nastaven jako "Flaperon" mód. Ale jak se potom přepínají křidélka do funkce klapek? Kterým přepínačem? A aby to bylo ještě složitější, tak mám DX7 verzi HELI.... :lol: Děkuji všem za trpělivost s blbcem :oops:

P.S. Pochopil jsem, že tuto funkci nelze použít s přijímačem AR500, který má už natvrdo reverzovaný jeden kanál AIL navíc.
scarabeus

Re: Naprogramování a ovládání klapek

#41 Příspěvek od scarabeus »

Pucmeloud píše:Možná bych to někde v historii našel, ale nechce se mi to hledat. Takže dotaz: jak se připojují "dvouservové křidélka" k přijímači jsem pochopil (AIL/levé + AUX1/pravé) a vysílač nastaven jako "Flaperon" mód. Ale jak se potom přepínají křidélka do funkce klapek? Kterým přepínačem? A aby to bylo ještě složitější, tak mám DX7 verzi HELI.... :lol: Děkuji všem za trpělivost s blbcem :oops:

P.S. Pochopil jsem, že tuto funkci nelze použít s přijímačem AR500, který má už natvrdo reverzovaný jeden kanál AIL navíc.

Mam uplne to samy, klapky jsou vlevo nahore na 3polohovym prepinaci. Zalov ve vysilacce v Acro modu a najdi klapky :-) Jsou tam ty 3 polohy ;-)
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Pucmeloud »

SCARABEUS: Díky za odpověď. Já mám ten 3-polohový přepínač vpravo nahoře a v menu má funkce NORM,MID a LAND...to je asi on,ne?
petrpetr
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od petrpetr »

Jumbo747 píše:ale je super tohle menu, jak sem se minule ptal na zmenu modu tak u dx6 to slo a u dx7 tu kazdy tvrdil ze to nejde, ale de

to Jumbo747:
to ti trvá měsíc nám tady prozradit tvoje woodoo?
T-Rex500HK-Rex 250T-Rex 600Minititan 325SERaptor 30V2DX7
scarabeus

#44 Příspěvek od scarabeus »

Pucmeloud píše:SCARABEUS: Díky za odpověď. Já mám ten 3-polohový přepínač vpravo nahoře a v menu má funkce NORM,MID a LAND...to je asi on,ne?

Ano, to je presne ono, ale v tom pripade nemas DX7 verzi Heli ale Air :-)

Pro Jumbo747:

Taky cekam a cekam, abych se priucil :-)
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Pucmeloud »

SCARABEUS: Kdepak, mám verzi HELI: jednal mám vpravo dole obrázek helikoptérky a ne letadýlka, přepínač AUX2 mám vlevo (vpravo je GEAR) a vedle toho GEAR přepínače ja to černé přepínací tlačítko s nějakým nápisem TROTL-cosi (nemám rádio u sebe), ale večer popíšu podrobně. Je to rádio koupené v USA..... :oops:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“