Letosni veletrh Model Hobby - bude to propadak?

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
blesk
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od blesk »

Lindbergh píše:
petr-powder píše:to: Vduchoplavec

jj myslím, že jsi to pojmenoval správně. Dokázal jsi vyjádřit pocity, které mám i já. Na výstavu se těším a ujít si jí "zatím" nenechám. Ale jak dlouho může člověk ty zklamání vydržet?

no a teď se vžijte do pocitů těch vystavujících. Dají tomu spoustu práce i peněz a ono je to nějaké neúplné .. něco tomu chybí .. nějaký ten pocit vyvrcholení ( tím nemyslím to kopulační :wink: )

Jo Pražákům, těm je tu hej :D Když máte výstavu pár kilometrů tramvají...ale co máme říkat my mimopražští :cry: Jedeme X kilometrů autem, pak projedeme narvanou Prahou, pak zažijeme první šok na přeplněném parkovišti, pak druhý šok u kasy a třetí šok po konci výstavy bez kopulace :D No a pak se mám nadchnout a jet tam z Plzně. A co maj říkat chudáci z větší dálky... :roll:

jo třeba my chudáci ze Vsetína

ikdyž nás cesta vyšla na nějakých 128kč/osoba. Měli sme skupinovku 5-ti lidí vlakem tam i zpátky,+ nějaké drobné na mětro tak nás výlet vyšel asi na 128 doprava+150 vstupný+ cca 50kč metro to dáva suma sumárum necelých 350kč,ale pro některé je to dost na to že tam třeba nevidí to co by si přáli
Surgical

#32 Příspěvek od Surgical »

Ještě je dobré si uvědomit, že ve stejném termínu 3.-5. října se koná tradiční hračkářský a modelářský veletrh v Lipsku.
http://www.modell-hobby-spiel.de/

V době EU ji navštívit žádný problém není a v porovnání s "naší" Modell Hobby je to poněkud jiný kalibr....jak co do vystavovaného sortimentu, tak co do doprovodných programů a akcí......
OuvejAchich

#33 Příspěvek od OuvejAchich »

Člověče nedobrá, taky jsi to Lipsko nemusel zmiňovat. Mám to tam jen o 35 kiláků dál než do Letňan, teď se nebudu moct rozhodnout kam. :?:

edit: Tak už je rozhodnuto za mně. Moje drahá viděla nabídku kreativních stánků a "vorkšopů" v Lipsku a nechce o Letňanech ani slyšet.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od blesk »

OuvejAchich píše:Člověče nedobrá, taky jsi to Lipsko nemusel zmiňovat. Mám to tam jen o 35 kiláků dál než do Letňan, teď se nebudu moct rozhodnout kam. :?:

edit: Tak už je rozhodnuto za mně. Moje drahá viděla nabídku kreativních stánků a "vorkšopů" v Lipsku a nechce o Letňanech ani slyšet.

Lipsko správná volba
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Tak jsem vcera absolvoval MH 2008 - stravil jsem tam pres 3 hodiny a zde jsou me dojmy:

Pri odchodu me napadl vyraz "Styren Fest" - protoze krome auticek a vrtulniku na me ze vsech stran vyskakovalo pouze EPP a depron. A to i u vyrobcu, kteri jinak maji co ukazat. Nechapu to. Proc firmy jako Horejsi, Kostka, JR models ba i Pelikan prestoze sami vyrabeji celkem pekne modely, vystavuji bud pouze dovoz z Chiny nebo jen nejaky EPP odpad?

To same dovozci. Astra, Pecka - prestoze maji v soritmentu pekna balzova era od E-Flite, Hangaru 9 atd, tak vystavuji pouze 100 a jednu variaci na Easy Stara? Ja to nechapu.

Tim, ze chybeli vystavovatele, kteri i sami neco pekneho vyrabeji (TopmodelCZ, Reichard, MVVS, Valenta), tak se v podstate nebylo na co koukat.

Jediny, kdo prisel s opravdu nejakym zbrusu novym modelem byli VA models, kteri predstavili EPP Pittse - ktery ma konecne i kridlo s profilem a jeste a pak kalsicky akrobat - variace na stavajici Extru. Skoda, ze je Pitts maly na A123, jinak bych o nem velmi uvazoval.

Pak jeste JR model predvedl kontroverzniho Oriona. A jeste Jeti tam meli ukazku toho jejich noveho 2.4 GHz systemu, ale informaci pomalu. A to je vse, pratele... Tjady dady da!

Jeste hezke modely nabizi Flying Styro Kits (i kdyz je to zase depron), ale jejich stanek byl malicky a tech par kousku, ktere se tam vesly, poradne nevyznely.

Slevy byly nejvyse 10% (Pelikan dokonce jen 5%) a obecne mi to pripominalo spise vyprodej proslych Lipolek, nez cokoliv jineho.

O neco lepsi byla staticka expozice i kdyz i tam bych si umel predstavit neco vice nez cca 10 obrich modelu. Mista je tam spousta a mit tam moznost prohednout si na zivo i mensi modely nez 3 x3 metry by jiste spousta lidi ocenila.

Takze pro men byl jediny prinos, ze jsem si na zivo prohledl Futabu FX-30 a zjistil, ze EPP FOX od JR neni tak pekny, jak jsem si myslel. Coz mi za 150,- vstupneho prislo dost smutne... :?

Vloni vystava nebyla nic moc, ale letos to byla opravdova slabota! Pokud bych kvuli tomuto mel jet pres pul republiky, tak bych asi zaplakal.
Naposledy upravil(a) Vzduchoplavec dne pát 03.10.2008 9:30, celkem upraveno 1 x.
petr-powder
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od petr-powder »

Pocity z výstavy mám obdobné jako Vzduchoplavec. Z výstavy se stal čínský supermarket v kterém se oběvilo "pár" lepších věcí, které ovšem díky "vysoké" úrovni vystavovaného materiálu, září jako diamanty.

Po včerejší návštěvě MH 2008 jsem na sebe dost naštvanej. V sobotu tam musím znovu, neb jsem tam domluvený již dva měsíce na schůzce a převzetí modelu a díky tomu, že jsem se včera neudržel na uzdě a musel se jít podívat, bude má bilance peněz vyhozených z okna dvojnásobná. (100,- Kč za parkování v prachu a chaosu a 150,-Kč za tržnici s modelářským materiálem, který je k dostání všude a to celé dvakrát za dva dny)
kf

#37 Příspěvek od kf »

Opravdu tam nechoďte, je to děs, za všechno už mluví úvodní stánek u vchodu - gumový pravěký příšery, panenky a houpací koně. Je to už veletrh ( spíš malotrh ) hraček. Ani tu klobásu jsem si letos nedal - bojím se žloutenky. Ale pokud byste se chtěli dát z modelaření třeba na loutkové divadlo - vzhůru na Model-hobby !! :lol:
chrounak
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od chrounak »

Ježiš, to mám ale kliku že sem nachcípanej, to bych zase nadával na vyhozený prachy za vstup. :?
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Pucmeloud »

Já tam byl poprvé v životě a naposledy...peníze raději nepočítám, ale nakoupil jsem tam pár věcí, které jsem chtěl a kdybych je měl objednávat poštou, tak poštovné bude zhruba tolik, co moje náklady na cestu. Ale k vidění tam opravdu není nic, co by člověk neviděl na netu, nebo v krámech. No každá zkušenost něco stojí a za blbost se platí... :cry:
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Diskuse na toto tema ma sve samostatne vlakno, cili pokracujme zde:

http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=14048&postdays=0&postorder=asc&start=0
Vita_Valke
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Vita_Valke »

T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
scarabeus

#42 Příspěvek od scarabeus »

Jak to tak ctu, je to hrozna bida. A to budte radi, ze jste nejeli do Lipska. Ja tam byl a mam ty samy dojmy s tim rozdilem, ze tam bylo 5 hal a opravdovy modely bych narval do 1 haly maximalne, zbytek byl zabran pentlema, hrnickama a jinejma neskutecnejma kravinama.

Suma sumarum poradny veletrh s modelarinou uz asi nikde neni.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“