Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady

Byli jste na nějaké akci a chcete ji zhodnotit nebo se podělit o dojmy? Tady můžete.
Zamčeno
Zpráva
Autor
kope
Kontaktovat uživatele:

Re: Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady

#286 Příspěvek od kope »

Luzr píše:
pepin píše:Co bude opruz--někdo bude muset nosit něco, co bude ten bod a pak bude muset nekdo něco přeměřovat--jak chcete, nic proti ale rozhodně nemám.

Rozhodně ale jak zde již zaznělo, v nevýhodě budou modely bez brzd, což je podle mého škoda--špatně--vlastně rovnou to bude nutit každého automaticky klapkovat--proč, když jim jde o pohodovou V2, navíc začátečníkem stavěnou nejspíš jako jeho první model.

Jenom zopakujme, ze se jedna o situaci kdy v patem kole (rozletu po shode bodu) jsou ve vzduchu vic jak jeden model po 10 minutach.

Alternativni reseni:

- nebudeme shodu resit a budeme mit "prvni az druhe" (treti...) misto
- nebo muzeme pro pate kolo prodlouzit maximalni cas na 15 minut (a pak bud zase pristavat na bod, nebo mit 1-2 misto)

Osobne bych byl pro to prodlouzeni, kolikrat se mi stane ze se kolem 10 minuty placam nekde v 50m a myslim ze nejsem sam... (Krome toho jsou myslim souteze ktere se letaji na 15 minut).

No a co to udělat úplně jednoduše - nechat rozstřelové kolo časově neomezené? Prostě nechat ty, kdo postoupili do rozstřelu, kroužit tak dlouho, dokud ve vzduchu nezůstane vítěz? Já vím, je tady určité riziko, že těm posledním mohykánům budeme muset běhat pro svačinu, omlouvat je doma z nedělního oběda a tak :), ale zase je to relativně bez jakýchkoli nároků a rozhodně to nebude zdroj dohadů kdo byl blíž k cíli a podobně.
Naposledy upravil(a) kope dne stř 12.12.2012 15:06, celkem upraveno 1 x.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
kope
Kontaktovat uživatele:

#287 Příspěvek od kope »

Genagen píše:...
jinak u vetronu bych se kupovanym trupum nebranil, neb je to nuda (teda vetsi nez stavet historika :-))

Stavba trupu na větroně, že je nuda? :lol:

viewtopic.php?f=23&t=53773&hilit=nitra
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Abu
Kontaktovat uživatele:

#288 Příspěvek od Abu »

Priklanim se k Luzrovu navrhu litat "rozstrel" na 15 minut.
(ve skutecnych zavodnich kategoriich taky byva casto finale na delsi letovy cas)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
pepin

#289 Příspěvek od pepin »

Abu píše:Priklanim se k Luzrovu navrhu litat "rozstrel" na 15 minut.
(ve skutecnych zavodnich kategoriich taky byva casto finale na delsi letovy cas)

to by bylo možná učelnější to opravdu prodloužit časově neomezeně, dokud jeden nepadne, ale start zkrátit třeba jen na 15-20 vteřin.

Ale je mi to opravdu jedno, jak to rozseknete, jen by se to nemělo řešit zase až teprve nastane nutnost rozstřelu.

tak ted už jen dořešit ty trupy---Rovnou hlásím, že jako jednu variantu výroby pro svuj trup, bych měl možná ještě šanci dohonit zpětně formu, která by mi vyhovovala, tak jen jestli to také nebude problém.

Za sebe hlásím, že pokud všichni kejvnou na vlastní výrobu trupu, bez kecu se podřídím--jen tu stavbu budu asi trošku víc odkládat.

Ale zase ta motivace---uhlík kevlar není uplně k zahození :D
DAF
Kontaktovat uživatele:

#290 Příspěvek od DAF »

Takže velká rada moudrých se usnesla, zaplať pámbů! 8) Pepine, pokud budeš honit nějakou formu a do ní pak sám laminovat, tak podle mého by v tom problém být neměl. Jeden z posledních Abuových strojů má gondolu zjevně podomácku laminovanou. Detail nemám, ale jde o tento model http://daf64.rajce.idnes.cz/VDC_23-9-12/#100_4540.jpg . Ve formě to zjevně nebylo, nejspíš na PS kopyto a následně vydlabané, případně vyleptané acetonem, ale to by přesněji popsal Abu sám.
Jinak já postoupil (bohužel nikoliv mílovým, jen jedním slepičím) krokem kupředu. Dnes jsem k motoru a uhlíkové trubce koupil nový regulátor :lol: . Takže vidíte, když se chce, tak to jde 8) .
Hitec Aurora 9X
pepin

#291 Příspěvek od pepin »

Tak bude to trošku bachratější, ale na první pokus to určitě poslouží.
SAM_0891.JPG
pepin

#292 Příspěvek od pepin »

tak se asi ani nebudu muset patlat s negativní formou, zdá se, že to pujde v základu odvakuovat.

Jestli holka neobsadí na víkend pokojíček, tak by to mohlo v neděli vypadat už jako trup.
SAM_0892.JPG
SAM_0892.JPG
SAM_0893.JPG
SAM_0894.JPG
pepin

#293 Příspěvek od pepin »

tak zítra ráno by měl vypadnout první zmeteček, pak uvidim, bud opravit, nebo znovu a jinak.
SAM_0895.JPG
SAM_0896.JPG

tak už se to smaží]
SAM_0897.JPG
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#294 Příspěvek od BOSS8 »

Souhlas .

kope píše:Udělal bych jednu jedinou změnu - vyhodil bych bod o tom, že nesmí být skleněný povrch na křídle. Samozřejmě za předpokladu, že si ho člověk napatlá na křídlo sám. Prostě model musí být VLASTNÍ, nekomerční provenience od návrhu po zálet s tím, že převažující materiál při stavbě bude XPS, EPS nebo jiné bubliny. Technologii opracování těch bublin a jejich finální úpravu bych nechal na tom, na co si kdo troufá. Když někdo manželce rozebere lednici, postaví si vakuovačku a začne v kuchyni na stole vakuovat křídla, tak proč ne? Nevidím v tom problém. Rozhodně bych neuvolňoval pohon :!: nebo něco podobného.

EDIT: VDC by podle mne měl zůstat i nadále "RCEK chudého muže", jak tady před časem kdosi napsal, zpestřený a oživený tím, že model musí být "dítě" každého pilota. To je jeho kouzlo. Jinak by se z toho stala odnož regulérního RCEN/RCEK a to nemá smysl. Třeba mne právě snaha postavit stroj alespoň trochu konkurenceschopný ve VDC přivedla ke studiu věcí kolem návrhu letadla, jeho konstrukce, kolem toho, proč některé věci fungují a jiné zase ne, atd. Prostě díky VDC jsem se posunul od stavebnic a stavby podle plánů, které vymyslel někdo jiný, zase o kus dál.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#295 Příspěvek od Genagen »

kope píše: Prostě model musí být VLASTNÍ, nekomerční provenience od návrhu po zálet s tím, že převažující materiál při stavbě bude XPS, EPS nebo jiné bubliny.

Ja s tim nemam problem, ale logicky porad nezpracovavam myslenku - proc vylucujeme konstrukcni kridla :-)
pepin

#296 Příspěvek od pepin »

Genagen píše:
kope píše: Prostě model musí být VLASTNÍ, nekomerční provenience od návrhu po zálet s tím, že převažující materiál při stavbě bude XPS, EPS nebo jiné bubliny.

Ja s tim nemam problem, ale logicky porad nezpracovavam myslenku - proc vylucujeme konstrukcni kridla :-)

za to muže Vigo--V-igo--D-epron--C-up

ten první model byl z bublin, budil pohoršení a pár lidí mělo pocit, že to muže jit udělat z polyše i jinak.

Jinak Genagene, před mnoha a mnoha lety jsem měl samokřídlo----fiknul jsem pouze JEDNU pulku křídla---cca 50 cm z polyše---nařezal na centimetrové plátky a střídavě dával levé---pravé křídlo--opáskoval balsou, potáhnul a létal---mě žbrdlinky nebaví, ale jde to i z polyše postavit konstrukční křídlo---potažené to bylo papírem a vypnbuté napínacím lakem---v podstatě klasická konstrukce ,ale VDC by to takto určitě splnovalo.

Balsové páskování bylo asi jen 0,5 cm a šikmost jedné poloviny zužujícího křídla dávaného na střídačku---zbroušená až na opáskovaném křídle balsou.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#297 Příspěvek od BOSS8 »

Genagen píše: proc vylucujeme konstrukcni kridla :-)

Konstrukce se přeci nevylučuje . Např . Dafovo křídlo je taky konstrukční a nikdo s tím problém nemá . Je v zásadě jedno jestli se použije výřez nebo žbrlinky ne ? Podstatné je že křídlo obsahuje konstrukčně/materiálově významné množství pěny.
Já osobně bych klidně uznal i křídlo kde je jen pěnová torzní skříň olaminovaná sklem a v ní zalepený balsový žebra potažený třeba folií (dávám jen příklad :!: ) . Jde o to aby tu zůstal velký prostor pro konstruktérskou fantazii.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#298 Příspěvek od Genagen »

BOSS8 píše:
Genagen píše: proc vylucujeme konstrukcni kridla :-)

Konstrukce se přeci nevylučuje . Např . Dafovo křídlo je taky konstrukční a nikdo s tím problém nemá . Je v zásadě jedno jestli se použije výřez nebo žbrlinky ne ? Podstatné je že křídlo obsahuje konstrukčně/materiálově významné množství pěny.
Já osobně bych klidně uznal i křídlo kde je jen pěnová torzní skříň olaminovaná sklem a v ní zalepený balsový žebra potažený třeba folií (dávám jen příklad :!: ) . Jde o to aby tu zůstal velký prostor pro konstruktérskou fantazii.

A proc nepovolit jakokoliv konstrukci? Proc ne balzovou konstrukci?

ja ji stavet nebudu ani nechci (vyblbnu se ted u sveho historika) - ale proc nepovolit vsechno.

tak jak mame pravodla ted, me prijde ze ta zminka o polysi je tam navic :-)
pepin

#299 Příspěvek od pepin »

tak jsem to raději ještě v poločase vyloupnul, abych nezničil otisk formy, až to uplně vytvrdne, tak uvidim, přez koleno to lámat nebudu. trupy mě nikdy nebavili, tak v nejhoršim na VDC peču :D
SAM_0898.JPG
SAM_0899.JPG
pepin

#300 Příspěvek od pepin »

[Konstrukce se přeci nevylučuje . Např . Dafovo křídlo je taky konstrukční a nikdo s tím problém nemá . Je v zásadě jedno jestli se použije výřez nebo žbrlinky ne ? Podstatné je že křídlo obsahuje konstrukčně/materiálově významné množství pěny.
Já osobně bych klidně uznal i křídlo kde je jen pěnová torzní skříň olaminovaná sklem a v ní zalepený balsový žebra potažený třeba folií (dávám jen příklad :!: ) . Jde o to aby tu zůstal velký prostor pro konstruktérskou fantazii.[/quote]

A proc nepovolit jakokoliv konstrukci? Proc ne balzovou konstrukci?

ja ji stavet nebudu ani nechci (vyblbnu se ted u sveho historika) - ale proc nepovolit vsechno.

tak jak mame pravodla ted, me prijde ze ta zminka o polysi je tam navic :-)[/quote]
-----------------------------------------------------------------------------
tak mě je to rozhodně jedno, ale jmenuje se to depron cup.
Zamčeno

Zpět na „Minulé“