iCharger 106B-plus 250W 6s Balance/Charger

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sejny

#271 Příspěvek od Sejny »

Nojo. Bohužel :) Jen jestli by pak nebylo vhodnější mít dvě gelovky s poloviční kapacitou a dát je při napájení nabíječky do série a nabíjet je paralelně. Obdoba systému co se používal u některých náklaďáků. Dvě baterky při startu zapojené stykači do série a za běžného provozu paralelně.
JENDA01

#272 Příspěvek od JENDA01 »

Ahoj,
zkoušel už někdo ten program na řezání polystyrénu v praxi na té 106B+?
Docela by mě zaajímalo jakou to snese délku drátu (používám knedlíkovku). A jestli to má v tomto režimu nějakou ochranu (zkrat/přetížení).

Jenda
Abu
Kontaktovat uživatele:

#273 Příspěvek od Abu »

Vigo ma nejakou takovouhle nabijecku a rezal s ni polystyren (celkem uspesne). Ale nevim jestli presne tenhle model. Zkusim se ho poptat, on uz sem moc casto nechodi...
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
m2
Kontaktovat uživatele:

#274 Příspěvek od m2 »

Sejny píše:Jen jestli by pak nebylo vhodnější mít dvě gelovky s poloviční kapacitou a dát je při napájení nabíječky do série a nabíjet je paralelně.

Lenže ja mám 1010B+ a tá neustojí to napätie 24V-ového olova. Ani ryba, ani rak.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
m2
Kontaktovat uživatele:

#275 Příspěvek od m2 »

JENDA01 píše:zkoušel už někdo ten program na řezání polystyrénu v praxi na té 106B+?

Chalani z klubu rezali minulý týždeň a odrezali, takže to bude fungovať. Drôt vezmi a vyskúšaj - v princípe je to stabilizovaný zdroj napätia s prúdovým obmedzovačom resp. naopak, takže ochrany sú tam už z princípu. Je jedna kombinácia pripojenia balančného konektora a súčasne aj výstupu, ktorá spôsobí vyhorenie (nie pri rezaní drôtu, ale pri zapájaní batérií), ale uvádzať ju tu nebudem.
JENDA01

#276 Příspěvek od JENDA01 »

Ahoj,
já jsem se ptal protože to mám připravený k vyzkoušení tak abych něco nepo--al :D

Tady některý údaje ,třeba se to bude někomu hodit.(je to s knedlíkovkou)

délka drátu cc-85cm.
nastaveno 25V/2A (skutečný odběr 1,8A)
Zkoušeno se zdrojem cc-15V/5A a trakční baterii VARTA 12V/44Ah
Obojí funkční. Vzkoušeno na klasickém polystyrénu i extrudovaném.
Bílý extrudák klade trošku větší odpor než ten růžový(asi je řidší ).

Jenda
eco

#277 Příspěvek od eco »

to m2...tak to tady napiš ať majitelé vědí čeho se vyvarovat.
nikdo rozumný to nebude skoušet schválně aby si odpálil nabíječ.
m2
Kontaktovat uživatele:

#278 Příspěvek od m2 »

eco píše:to m2...tak to tady napiš ať majitelé vědí čeho se vyvarovat. nikdo rozumný to nebude skoušet schválně aby si odpálil nabíječ.

To nie je potrebné. Musel by si ten dotyčný zmeniť polaritu balančných vodičov, takže kto nerobí zásahy do bateriek alebo balančných konektorov, ten sa k tomu nemá ako dopracovať. A kto odrezáva poistky z konektorov alebo prespájkováva balančné konektory, ten si musí dávať pozor.

Nechce sa mi to sem dávať, lebo sa mi to nechce hľadať, ale myslím, že je to kombinácia silové vodiče priamo, balančné vodiče naopak.
hezo
Kontaktovat uživatele:

#279 Příspěvek od hezo »

Len pre info, pripájam sa k spokojným užívateľom tejto nabíjačky, FW 3.11, nabíjam z akumulatoru ako aj zo zdroja a zatial v pohode ;)

Ako je to s rychlonabíjaním pri tejto nabíjačke ? ma to zmysel ?

thx
HK500GT - flybarless + beastX
Telink SU-29 Yellow
Rc Factory Flash
eco

#280 Příspěvek od eco »

m2 píše:
eco píše:to m2...tak to tady napiš ať majitelé vědí čeho se vyvarovat. nikdo rozumný to nebude skoušet schválně aby si odpálil nabíječ.

To nie je potrebné. Musel by si ten dotyčný zmeniť polaritu balančných vodičov, takže kto nerobí zásahy do bateriek alebo balančných konektorov, ten sa k tomu nemá ako dopracovať. A kto odrezáva poistky z konektorov alebo prespájkováva balančné konektory, ten si musí dávať pozor.

Nechce sa mi to sem dávať, lebo sa mi to nechce hľadať, ale myslím, že je to kombinácia silové vodiče priamo, balančné vodiče naopak.

Ok, tak to je myslím jasné...když to někdo přehodí že to odejde :(
Taky budu spojovat 3S na 6S tak si na to dám bacha.
jio

#281 Příspěvek od jio »

m2: Vzpomínám si špatně, že ten problém byl v tom, že jsi nejprve v souladu s manuálem připojil baterku k nabíječce a celek pak na napájení?

Pokud ano, tak to moc o uřezávání pojistek není. Je to jen o chybě v manuálu. Přiznám se ale na rovinu, že jsem to v manuálu nehledal, tak proto se ptám.
m2
Kontaktovat uživatele:

#282 Příspěvek od m2 »

jio píše:m2: Vzpomínám si špatně, že ten problém byl v tom, že jsi nejprve v souladu s manuálem připojil baterku k nabíječce a celek pak na napájení?

Pokud ano, tak to moc o uřezávání pojistek není. Je to jen o chybě v manuálu. Přiznám se ale na rovinu, že jsem to v manuálu nehledal, tak proto se ptám.

To sú dve rôzne veci, .... jáj, nedáte mi pokoj, tak to idem dohľadať.
jio

#283 Příspěvek od jio »

Nedáme. ;-)
m2
Kontaktovat uživatele:

#284 Příspěvek od m2 »

jio píše:Nedáme. ;-)

V Čínskej angličtine:
If the balancing connector has correct polarity, and then connect the main charging port, there is no problem; but if balancing connector has reversed polarity, and then connect the main charging port, it will burn.

osobne si to netrúfam korektne preložiť, nie to ešte aj pochopiť...

NESKÚŠAŤ!

Ešte jedna vychytávka, VEĽMI PRÍJEMNÁ.

Keď zapájaš konektory v poradí:
1. balančný
2. plus
3. mínus

tak to nehodí pri pripájaní posledného iskru (ja nabíjavam 8s aj 9s a tam to poteší).

:wink:
AR1
Kontaktovat uživatele:

#285 Příspěvek od AR1 »

m2 píše:
jio píše:Nedáme. ;-)

V Čínskej angličtine:
If the balancing connector has correct polarity, and then connect the main charging port, there is no problem; but if balancing connector has reversed polarity, and then connect the main charging port, it will burn.

osobne si to netrúfam korektne preložiť, nie to ešte aj pochopiť...

NESKÚŠAŤ!

:wink:

To chápu ale že se to netýká postupu připojení baterií a zdroje ale nesprávně zapojeného balančního konektoru, kdy po připojení silových vodíčů dojde ke zkratu?? Jak jde připojit obráceně balancer nevím, když konektory mají vodící drážky, asi spíš jde o nějaké redukce na jiné konektory??
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“