Jeti DS-12

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
J-F
Kontaktovat uživatele:

Re: Jeti DS-12 - první náhled

#256 Příspěvek od J-F »

Jo, jo. Chci začít s novým systémem a je to boj. Kdyby už aspoň byla DS-12 na pultech a bylo jasno i v cenách...
Musím někam zajít a ještě okouknout druhou variantu o které přemýšlím, protože jen co jsem v rychlosti koukal:
T16SZ / DS-12
Kanály: 16 +2 / 8 (16)
Display: 480x272-4,3“ / 320x240-3,5“
Počet ovladačů: 16 / 14
Letové režímy: 8 / 3 (6)
Mixy: 10 / 5 (20)
Přijímač: ANO / NE
...
Cena: 19 300Kč / "asi" 13 600Kč +přijímač+funkce=?

A to nemluvím o tom, kdy až začnu lítat, pokud budu čekat na Jeti. :cry:
shumi

#257 Příspěvek od shumi »

Určitě to rádio za to stojí,ten displej je stejný jak má 24 a při odemkutí pár funkcí jsi cca na 16-17 což sice není o tolik méně než 14,ale ta je holá tudíš do ní musíš nějaký sw koupit a jsi přes 20tis s o púl kilem těžším rádiem bez barevného displeje,uvidíme jak budou vypadat ty sw-balíčky
Ale jak jsem psal přechod na jiný systém kdy musím do čtyřech modelů švihnot 4x min 8kanál vário plus nap.čidlo(když nemám jeti regl) se dosti prodražuje nebo zredukovat letový park :roll:
miglosch
Kontaktovat uživatele:

#258 Příspěvek od miglosch »

shumi píše:Ale jak jsem psal přechod na jiný systém kdy musím do čtyřech modelů švihnot 4x min 8kanál vário plus nap.čidlo(když nemám jeti regl) se dosti prodražuje nebo zredukovat letový park :roll:

Tak jako čidlo použij Německý UniSens-E (Vario, výškoměr, proud, napětí atd), který můžeš nosit v kufru s rádiem a propojit ho mezi baterku a regl před letem v modelu, se kterým půjdeš zrovna lítat, čímž ti vlastně bude stačit jedno čidlo, mám to v plánu taky tak :wink: (a s počtem přijímačů jsem na tom zrovna tak stejně jako ty).
Je to (nejen) v Německu oblíbené čidlo a na stánku Jeti mne docela překvapilo, že vůbec nevěděli co to je "UniSens", že to vůbec existuje a že je to kompatibilní s jejich systémem a že to je vše v jednom...
https://www.sm-modellbau.de/UniSens-E
http://www.f5b.co.uk/Unilog/unisens_e_v1.08.pdf

A jestli to dobře chápu, tak pokud nebudu chtít u UniSens-E chtít přepínat mezi zobrazováním minimálních/maximálních/aktuálních hodnot, tak není ani třeba mít čidlo zapojené do extra kanálu přijímače a tedy pro zobrazování jen aktuální telemetrie (proud, napětí, vario, výškoměr atd.) by mělo stačit zapojení čidla jen jedním kablem do EXT portu přijímače. Toto bych byl rád, kdyby mi ještě někdo z uživatelů Jeti/Unisens-E potvrdil, čímž by v závěru stačil i REX7 v pohodě pro ovládání F5x větronů s defakto plnou podporou telemetrie.
graup15

#259 Příspěvek od graup15 »

shumi píše:Určitě to rádio za to stojí,ten displej je stejný jak má 24 a při odemkutí pár funkcí jsi cca na 16-17 což sice není o tolik méně než 14,ale ta je holá tudíš do ní musíš nějaký sw koupit a jsi přes 20tis s o púl kilem těžším rádiem bez barevného displeje,uvidíme jak budou vypadat ty sw-balíčky
Ale jak jsem psal přechod na jiný systém kdy musím do čtyřech modelů švihnot 4x min 8kanál vário plus nap.čidlo(když nemám jeti regl) se dosti prodražuje nebo zredukovat letový park :roll:

Jdi do té 16SZ. Máš to i s přijímačem, nemusíš nic dokupovat (funkce sw) a je to 16+2 k, nebo díky S-Bus a S-Bus serv třeba i 64k .
Já mám obě 16SZ i 18SZ a nemůžu si naprosto stěžovat. Plné F5J s 3 letovými režimy jsem nastavil na letišti za 20 minut. A to včetně kontroly nastavení telemetrie. A výborně se drží v ruce.
Jo a budoucí update je u Futaby vždy zadara. Otázka je jestli je ještě co vylepšovat...nepřišel jsem na nic co by bylo podstatné.
A další věc je,že nekupuješ novinku (DS12 která není pořádně vyzkoušená), ale rádio co už je na trhu nějakou dobu a je prověřené.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#260 Příspěvek od Kuba78 »

graup15 píše:A další věc je,že nekupuješ novinku (DS12 která není pořádně vyzkoušená), ale rádio co už je na trhu nějakou dobu a je prověřené.

no ono je otazkou, do jake miry je vlastne DS12 novinka.. kombinace displeje, strev, baterky a vetsiny soucastek jiz pouzitych u jinych DS vysilacek ktere jsou jiz na trhu roky. Firmware univerzalni pro celou radu vysilacu. takze vlastne jedina uplna novinka je ten plastovy obal to snad zvladnou :-)
kazdopadne vyjadreni jeti "asi nekdy koncem kvetna" znamena nejdriv koncem prazdnin. jako obvykle je uvedeni na trh tak trochu nezvladnuta kovbojka. k tomu navic male vyrobni kapacity, uprednostneni vetsich trhu.. no uvidime.
J-F
Kontaktovat uživatele:

#261 Příspěvek od J-F »

shumi píše:Určitě to rádio za to stojí,ten displej je stejný jak má 24 a při odemkutí pár funkcí jsi cca na 16-17 což sice není o tolik méně než 14,ale ta je holá tudíš do ní musíš nějaký sw koupit a jsi přes 20tis s o púl kilem těžším rádiem bez barevného displeje,uvidíme jak budou vypadat ty sw-balíčky

Nesrovnávám vysílače Jeti. Jedniný DS-12 se mi líbí, ostatní jsou nevzhledný, těžký krabice. Rozhoduju se mezi dvěma vysílači/výrobci. A jaký zvolím systém, u toho už musím zůstat. :-D A cenově se oba vysílače tváří stejně -pokud samozřejmě přičtu sw výbavu DS12 + přijímač.

Jinak DS-12 sice novinka je, ale předpokládám, že je sw i hw hodně stejná s vyššími, odladěnými modely. Jen mě zaráží, proč se stále odkládá uvedení na trh. A to je to, co u mě asi rozhodne. Chci ještě letos lítat. :lol:
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#262 Příspěvek od TomasC »

Kdybych dnes vybíral rádio, tak jsou dvě možnosti: JETI pro špičkové použití, Frsky protože je levné a dostatečné.
Pro mě jako elektroletce je naprosto klíčová možnost použít regulátorů MEZON, ze kterých padá kompletní telemetrie rovnou. Nejsou levné, ale mě to za to stojí.

Jestli přemýšlíš o JETi, tak bych doporučoval počkat.
shumi

#263 Příspěvek od shumi »

Ano mezouna mám v jednom letadle ale počítám že bez vário čidla se stejně neobejdu to ten reg zatím neumí.Ten unisens je dobrá alternativa nicméně by to chtělo někoho kdo to má vylazené např s tím frskai rádiem,ono na papíře vypadá vše hezky
PBS

#264 Příspěvek od PBS »

A čistě náhodu, DC-12 se nechystá?
modrus

#265 Příspěvek od modrus »

shumi píše:Ano mezouna mám v jednom letadle ale počítám že bez vário čidla se stejně neobejdu to ten reg zatím neumí.Ten unisens je dobrá alternativa nicméně by to chtělo někoho kdo to má vylazené např s tím frskai rádiem,ono na papíře vypadá vše hezky

Mám ho v Minicoradu s Frsky a dělá to co má :) Jeden čas je používá-l Dalibor a v česku ho můžeš koupit od Petra Janků (https://www.f5b.cz/cs/), který ti ho i nastaví abys jen připojil a fungoval s daným přijímačem.
Především F3Káčka, ale i něco omotorované se v hangáru najde
Jeti DS-12 Carbon
shumi

#266 Příspěvek od shumi »

Jojo vím že je má skladem,ale bál jsem se toho nastavení a když jej i nastaví na daný přijímač tak není co řešit,zítra mu zavolám
Dík za info
tomashr

#267 Příspěvek od tomashr »

Golfista píše:U jetiho je to docela problém (ne pro všechny), že má asi nejdražší přijímače.

U těch přijímačů nejsou zas tak drahé ty lepší - jasně že dražší než FrSky, ale třeba proti Futabě jsou sice mírně dražší než T.FHSS, ale zase o poznání levnější než špičkové FASSTesst, třeba pro osazení několika F5J je cena přijímačů Jeti slušná.
Problém je ale s různými poletuchami na blbnutí, tam u Futaby plně stačí FHSS, případně dokonce u S-FHSS čínský klon za pár šupů (tady dokonce padá cena leckdy pod FrSky), u Jeti tyhle alternativy nejsou a u leckoho to může pořádně naskákat.
HonzaS

#268 Příspěvek od HonzaS »

Ale zase jak často ty malé přijímače kupuješ? Originály většinou přežijí několik letadel a je to koupě na 5+ let. A pořád jsou v cenové relaci "nádrž nafty". Jenže máš kvalitní přijímač. Už jsem viděl na závodech vynucování vypnutí vysílačů, protože jsme čínský klon za pár šupů rušili. Stojí to za to?

I kdyby to bylo jen do Funcubu, pořád by jeho crash stál víc, než ten "moc drahý" přijímač.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#269 Příspěvek od Kuba78 »

HonzaS píše:Ale zase jak často ty malé přijímače kupuješ? Originály většinou přežijí několik letadel a je to koupě na 5+ let. A pořád jsou v cenové relaci "nádrž nafty". Jenže máš kvalitní přijímač. Už jsem viděl na závodech vynucování vypnutí vysílačů, protože jsme čínský klon za pár šupů rušili. Stojí to za to?

I kdyby to bylo jen do Funcubu, pořád by jeho crash stál víc, než ten "moc drahý" přijímač.

Honzo, ber to ale z pohledu cloveka, co ma treba 8,10 letadel z toho vetsina malych EPP nebo neco levneho a dve tri z toho jsou drazsi veci. To neni neobvyly scenar, spis bych rekl tak typicky. chce koupit DS12 protoze mu to treba staci. to ho tech 10 prijimacu ktere potrebuje i kdyby koupil nejlevnejsi (a v tomu par kvalitnich vicekanalu pro ty drazsi veci) vyjde o dost draz, nez samotna DS12. navic kdyby chtel par sensoru.. jasne, muze kupovat treba na bazaru olitane prijimace, starsi rady atd.. ale to nevyresi jednorazovy prechod, to by musel kupovat postupne. Pak by zase celil tomu, co se delavalo drive, prendavat porad prijimac z letadla do letadla, preprogramovavat..
z tohoto pohledu je Jeti proste celkem draha sranda, ale to se proste nezmeni, dokud nejaky cinan neudela klony aspon tech zakladnich prijimacu za tretinu ceny ci mene.
tomashr

#270 Příspěvek od tomashr »

HonzaS píše:Ale zase jak často ty malé přijímače kupuješ? Originály většinou přežijí několik letadel a je to koupě na 5+ let. A pořád jsou v cenové relaci "nádrž nafty". Jenže máš kvalitní přijímač. Už jsem viděl na závodech vynucování vypnutí vysílačů, protože jsme čínský klon za pár šupů rušili. Stojí to za to?

Otázka spíš stojí, kolik jich máš... Jak tu padlo, v reálu není nijak neobvyklé, že má modelář přijímačů i několik desítek, prostě se neobtěžuje s přehazováním, ale popravdě se napočítají slušná čísla i u "modelů v provozu". Když vezmu sebe, tak mám osazeno minimálně 5 velkých F5J, 2 RCEV, 3 RES/RCVS - to je 10 kousků jen u vyloženě soutěžních. Pak 3 coptery, 3 tištěné stíhačky, 2 EPP samokřídla a 2 další modely na blbnutí - to je dalších 10 modelů, které jsou reálně v provozu, dohromady tedy 20 kusů. Ovšem minimálně 10 dalších (radši nebudu počítat, abych se nezděsil skutečného čísla) modelů mám osazených a funkčních, leč ležících ladem... Ono se to fakt nasčítá :lol:

Ale jinak poznámka - těch klonů jsem měl (a nějaké ještě pořád mám) spousty a fungují vesměs velmi dobře, třeba s Orange FASST jsem běžně létal soutěžní RCEK, což nejsou právě ořezávátka a taky se létalo celkem daleko. Rušení jinými vysílači jsem v životě nezažil, spíš byla občas diskutabilní citlivost. Možná jsi na to narazil v hale, kde jsou podmínky trochu specifické a navíc tam je to o těch nejmenších a nejošizenějších, to je ale specifické nasazení, zrovna u zmíněného Funcuba venku na letišti se není čeho bát.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“