Jameson píše:Čo sa týka udeľovania výnimiek, tak to je, s prepáčením, sprostosť. Môžete dostať výnimku na preteky, ale ako budete trénovať? Akýkoľvek zákon, pri ktorom treba udeľovať množstvo výnimok, je zlý a treba ho zmeniť.
Samozrejme, že je to sprostosť.
Však ja som predsa aj napísal, že si viem predstaviť výnimky len pre nejaké rekordy. Ak by si napríklad chcel spraviť s vetroňom výškový rekord, tak by si vždy porušoval letecký zákon, pretože by si zaručene nelietal v priestore triedy G.
Zákon musí byť taký, aby normálna bežná činnosť, ktorá tu navyše už roky bez nejakých vážnejších incidentov prebiehala
A ak chce riešit excesy hazarderskych majiteľov "dronov", tak nech príjmu predpis ktorý bude naozaj len proti nim!
Nakoniec ten podľa mňa ani vôbec netreba, všetko predsa bolo a je riešené rôznymi inými zákonmi.
Ak napríklad natáčajú kamerou nad niekoho súkromným pozemkom, tak sú na to zákony na ochranu súkromia, ktoré to zakazujú, rovnako ako natáčaanie/poletovanie nad elektrárňami, vojemskými objektmi, nad pamiatkami v meste a pod. Navyše tie zákony sú aj vymožiteľné a je v nich aj jasné aké sú za to postihy.
Tu sa jednoducho chcel niekto blysnúť tým, že všetky tieto existujúce zákonné obmädzenia dostane pod jednu strechu toho "Rozhodnutia" a k tomu ešte urobil nadprácu v tom, že vymyslel kadejaké nezmyselné limity. Tak vyplodil niečo čo je nevymožiteľné, nie sú tam ani jasné sankcie. Tým vylial s vaničkou dieťa. Pre dronistov sa nič podstatné nezmenilo - porušovali X zákonov predtým, tak teraz k tomu pribudne ešte jeden ďalší predpis, je tam toho - oni si z toho starosti robiť nebudú.