PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
sigi123

cessna

#2536 Příspěvek od sigi123 »

No,já co mám za tři roky zkušenosti s elektrama motory odhaduju.S tím migem je cessna hrozně rychlá,opravdu přebytek výkonu.Na visení to není,ale viset nikomu nebude jelikož má křidylka na konci křídel a mamlá kormidla.Na mustanga je mig akorát,i když je lehčí má větší odpor.Držím se toho že na váhu 700gramů příkon 200-220W a zatím mi to stačí.Na pylony byc dal ovšem něco úplně jiného.Ray s příkonem 340W mám v easy gliderovi a ten s ním jde kolmo nahoru,do cesny nebo podobného éra bych ho nikdy nedal.Chci aby éra létaly trochu maketově,plus nějaké to blbnutí.
sigi123

cessna

#2537 Příspěvek od sigi123 »

goges píše:Ahojte! Nemáte niekto nápad ako pripevniť a vyrobiť predný podvozok a vzadu ostruhu neriadenú na Cessnu? Ak by bolo možné aj nejaké foto, videl som že to tu niekto má tak spravené. A podmienkou je, aby to bolo lahko demontovatelné, lebo nie vždy ho budem používať.... vďaka za reakcie

Já jsem dával odkazy na foto už mnohokát.Stačí si projít pár stránek.Ne že bych nechtěl poradit,ale lehce odendavací si budeš muset vymyslet sám.Poctivě jsem pročetl celé vlákno a všichni to máme co nejvíc napevno aby to vydrželo nepovedené přistání.
atlanta

#2538 Příspěvek od atlanta »

Taky tu mám někde foto, od uživatele Otass.Tento http://www.rcm.cz/e-shop/podvozky-letad ... 9887.eshop podvozek 3 šroubky M3 připevněné před krytem baterie. Zevnitř trupu mám 4 mm dřevotřísku, kvůli pevnosti.
Bývr :-) , F9F , Tempest ( ve stavbě )
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#2539 Příspěvek od ZIPP »

atlanta píše:
ZIPP píše:Také jsem si sehnal model CESSNA 480 od Pelikána, ale ne jako set, ale bez vybavení. Zajímalo by mne, co je tam za stříďák, jaký má koupit?? Vrtule je tam prý dobrá GWS 0843. Jaký ma rozměry LiPol akumulátor, aby se mi vešel do trupu? Serva tam dám HXT 900 ( SOP, VOP, křidélka )

Já jsem osadil tímhle a jedu na vruli JXF 8x6 Výkonu je dost a dost. Baterku Turnigy 1300mAh 3S 30C[/quot

Uvažoval jsem o motoru Turnigy 2830 Brushless Motor 1000kv
( http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... tor_1000kv) - snad výkonově by měl stačit :roll:
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
sigi123

cessna

#2540 Příspěvek od sigi123 »

Tak nevím jestli jsem něco nezaspal.Asi od stránky 130 koukám že všichni dávaj na tak malé éro 3x výkonnější motory.Prozradte,tahate s cesnou 2metrové větroně? Menší motor je i lehčí a má menší spotřebu a stačí i na běžnou akrobacii.Se 170Wat motorem je cessna přemotorovaná.Můžete poradit čím se řídíte při výběru motorů?
Peterkuk

Re: cessna

#2541 Příspěvek od Peterkuk »

sigi123 píše:Tak nevím jestli jsem něco nezaspal.Asi od stránky 130 koukám že všichni dávaj na tak malé éro 3x výkonnější motory.Prozradte,tahate s cesnou 2metrové větroně? Menší motor je i lehčí a má menší spotřebu a stačí i na běžnou akrobacii.Se 170Wat motorem je cessna přemotorovaná.Můžete poradit čím se řídíte při výběru motorů?

To preto lebo ich uz asi nebavi len klasicke poletovanie, a chcu sa kusok vysantit :wink: . Mne v Cessne zatial staci setovy motor, kym sa toci, tak ho menit nebudem. Na vyblbnutie som si u Jeziska objednal Toro 900, tak s nim to je ina kava, raketa ako sa patri 8) S Cessnou zatial len pohodove polietanie :wink:
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#2542 Příspěvek od cassiopeus »

Peterkuk píše:To preto lebo ich uz asi nebavi len klasicke poletovanie, a chcu sa kusok vysantit :wink: . Mne v Cessne zatial staci setovy motor, kym sa toci, tak ho menit nebudem. Na vyblbnutie som si u Jeziska objednal Toro 900, tak s nim to je ina kava, raketa ako sa patri 8) S Cessnou zatial len pohodove polietanie :wink:

Přesně, Cessna na pohodové polétání, Corsair na blbnutí.
sigi123

cessna

#2543 Příspěvek od sigi123 »

No,jestli jste koukli na video já s ní zrovna pohodově nelítám.Vlastně pořád na zádech,výkruty,loping.Jen během těch 15 minut si pravidelně tak 4-5x dám přistání a start.Bohatě na to stačí motorek 200W.Podle tý tabulky o stránku zpět ty motory co dávaj jsou pro éro 1kg na neomezenou akrobacii kterou s cesničkou stejně nejde dělat.Zbytečně vozej těžkej motor s velkou spotřebou.
olisoft

#2544 Příspěvek od olisoft »

Ja som sa rozhodol si Cessnu postavit. Len som nervozny, ze Pelikan az teraz naskladnil ND, takze zatial mam len trup. Ale tento tyzden by mali byt uz aj zvysne diely.
Elektroniku poskladam z HC ponuky, tak ako tu boli diely menovane (HXT900, KD A22-10S, Turnigy Plush...) Nieco uz prislo, nieco este len cakam.
Postupne dam info ako som staval. :)
olisoft

#2545 Příspěvek od olisoft »

Neskusali ste niekto aka je realna viditelnost tych led na LiPo monitore?
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=4175

Alebo upravu, aby "pipal"?
sigi123

cessna

#2546 Příspěvek od sigi123 »

Já se chystám taky ji znova postavitAle tentokrát maximálně odlehčenou-chci se dostat na 640-650gramů.Motor z hc typu zvonek 170Watt,ten s ní pak bude cvičit.Mám ho v piperovi od pelikána-váha 982gramů A zalítne výkruty,loping,na zádech,prostě běžnou akrobacii.Serva malá turnigy T9,možná ještě menší,stačí s tahem 0.8-1kg.S tímto motorem odpadne motorové lože,serva přímo na polystyrenovou kostku do které přide zadlabat baterka,tím se taky dost ušetří na váze.
mrsairus

#2547 Příspěvek od mrsairus »

dnes som si kupil vyskovku + smerovku a neviem preco ale mam blby pocit, ze su tazsie ako povodne, aspon vyskovka urcite....

som na intaku takze to nemozem porovnat, uz som ju drzal v ruke mnohokrat takze pocit je asi opravneny... neviem no ale zda sa mi aj kvalitnejsie spravena, proste vyzera pevno

neviem mozno sa mi to zda a mozno nie, lenze nemam ani digitalnu vahu, aby som to overil... musim to nejaky odmerat pakovym systemom alebo tak nejak ked budem doma :D
sigi123

cessna

#2548 Příspěvek od sigi123 »

Koupil jsem před týdnem trup,křídlo,směrovku i výškovku.Původní mám,na váze stejné.
mrsairus

#2549 Příspěvek od mrsairus »

sigi123 píše:Koupil jsem před týdnem trup,křídlo,směrovku i výškovku.Původní mám,na váze stejné.

no minule som kupoval tiez a bolo to stejne...

btw nepredal si cessnu nahodou?

este dotaz ku lyziam, musim ich nejak prerobit lebo som to spravil dost slabe :) aspon tie draty, pocas letu sa mi otocili a fungovali jak klapky na 300% taze to nedopadlo celkom najlepsie :-D, a tiez som sa poucil, ze nestartovat hned z lizi, ale najprv ho hodit a vytrimovat :-D
sigi123

cessna

#2550 Příspěvek od sigi123 »

Ano,koncem listopadu.Ale právě proto sem ted koupil nové díly i když mi zůstal ocas a to narovnané křídlo.Chci ji postavit znovu co nejlehčí.
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“