PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan
cessna
No,já co mám za tři roky zkušenosti s elektrama motory odhaduju.S tím migem je cessna hrozně rychlá,opravdu přebytek výkonu.Na visení to není,ale viset nikomu nebude jelikož má křidylka na konci křídel a mamlá kormidla.Na mustanga je mig akorát,i když je lehčí má větší odpor.Držím se toho že na váhu 700gramů příkon 200-220W a zatím mi to stačí.Na pylony byc dal ovšem něco úplně jiného.Ray s příkonem 340W mám v easy gliderovi a ten s ním jde kolmo nahoru,do cesny nebo podobného éra bych ho nikdy nedal.Chci aby éra létaly trochu maketově,plus nějaké to blbnutí.
cessna
goges píše:Ahojte! Nemáte niekto nápad ako pripevniť a vyrobiť predný podvozok a vzadu ostruhu neriadenú na Cessnu? Ak by bolo možné aj nejaké foto, videl som že to tu niekto má tak spravené. A podmienkou je, aby to bolo lahko demontovatelné, lebo nie vždy ho budem používať.... vďaka za reakcie
Já jsem dával odkazy na foto už mnohokát.Stačí si projít pár stránek.Ne že bych nechtěl poradit,ale lehce odendavací si budeš muset vymyslet sám.Poctivě jsem pročetl celé vlákno a všichni to máme co nejvíc napevno aby to vydrželo nepovedené přistání.
Taky tu mám někde foto, od uživatele Otass.Tento http://www.rcm.cz/e-shop/podvozky-letad ... 9887.eshop podvozek 3 šroubky M3 připevněné před krytem baterie. Zevnitř trupu mám 4 mm dřevotřísku, kvůli pevnosti.
Bývr :-) , F9F , Tempest ( ve stavbě )
atlanta píše:ZIPP píše:Také jsem si sehnal model CESSNA 480 od Pelikána, ale ne jako set, ale bez vybavení. Zajímalo by mne, co je tam za stříďák, jaký má koupit?? Vrtule je tam prý dobrá GWS 0843. Jaký ma rozměry LiPol akumulátor, aby se mi vešel do trupu? Serva tam dám HXT 900 ( SOP, VOP, křidélka )
Já jsem osadil tímhle a jedu na vruli JXF 8x6 Výkonu je dost a dost. Baterku Turnigy 1300mAh 3S 30C[/quot
Uvažoval jsem o motoru Turnigy 2830 Brushless Motor 1000kv
( http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... tor_1000kv) - snad výkonově by měl stačit
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
cessna
Tak nevím jestli jsem něco nezaspal.Asi od stránky 130 koukám že všichni dávaj na tak malé éro 3x výkonnější motory.Prozradte,tahate s cesnou 2metrové větroně? Menší motor je i lehčí a má menší spotřebu a stačí i na běžnou akrobacii.Se 170Wat motorem je cessna přemotorovaná.Můžete poradit čím se řídíte při výběru motorů?
Re: cessna
sigi123 píše:Tak nevím jestli jsem něco nezaspal.Asi od stránky 130 koukám že všichni dávaj na tak malé éro 3x výkonnější motory.Prozradte,tahate s cesnou 2metrové větroně? Menší motor je i lehčí a má menší spotřebu a stačí i na běžnou akrobacii.Se 170Wat motorem je cessna přemotorovaná.Můžete poradit čím se řídíte při výběru motorů?
To preto lebo ich uz asi nebavi len klasicke poletovanie, a chcu sa kusok vysantit
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
Peterkuk píše:To preto lebo ich uz asi nebavi len klasicke poletovanie, a chcu sa kusok vysantit. Mne v Cessne zatial staci setovy motor, kym sa toci, tak ho menit nebudem. Na vyblbnutie som si u Jeziska objednal Toro 900, tak s nim to je ina kava, raketa ako sa patri
S Cessnou zatial len pohodove polietanie
Přesně, Cessna na pohodové polétání, Corsair na blbnutí.
cessna
No,jestli jste koukli na video já s ní zrovna pohodově nelítám.Vlastně pořád na zádech,výkruty,loping.Jen během těch 15 minut si pravidelně tak 4-5x dám přistání a start.Bohatě na to stačí motorek 200W.Podle tý tabulky o stránku zpět ty motory co dávaj jsou pro éro 1kg na neomezenou akrobacii kterou s cesničkou stejně nejde dělat.Zbytečně vozej těžkej motor s velkou spotřebou.
Ja som sa rozhodol si Cessnu postavit. Len som nervozny, ze Pelikan az teraz naskladnil ND, takze zatial mam len trup. Ale tento tyzden by mali byt uz aj zvysne diely.
Elektroniku poskladam z HC ponuky, tak ako tu boli diely menovane (HXT900, KD A22-10S, Turnigy Plush...) Nieco uz prislo, nieco este len cakam.
Postupne dam info ako som staval.
Elektroniku poskladam z HC ponuky, tak ako tu boli diely menovane (HXT900, KD A22-10S, Turnigy Plush...) Nieco uz prislo, nieco este len cakam.
Postupne dam info ako som staval.
Neskusali ste niekto aka je realna viditelnost tych led na LiPo monitore?
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=4175
Alebo upravu, aby "pipal"?
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=4175
Alebo upravu, aby "pipal"?
cessna
Já se chystám taky ji znova postavitAle tentokrát maximálně odlehčenou-chci se dostat na 640-650gramů.Motor z hc typu zvonek 170Watt,ten s ní pak bude cvičit.Mám ho v piperovi od pelikána-váha 982gramů A zalítne výkruty,loping,na zádech,prostě běžnou akrobacii.Serva malá turnigy T9,možná ještě menší,stačí s tahem 0.8-1kg.S tímto motorem odpadne motorové lože,serva přímo na polystyrenovou kostku do které přide zadlabat baterka,tím se taky dost ušetří na váze.
dnes som si kupil vyskovku + smerovku a neviem preco ale mam blby pocit, ze su tazsie ako povodne, aspon vyskovka urcite....
som na intaku takze to nemozem porovnat, uz som ju drzal v ruke mnohokrat takze pocit je asi opravneny... neviem no ale zda sa mi aj kvalitnejsie spravena, proste vyzera pevno
neviem mozno sa mi to zda a mozno nie, lenze nemam ani digitalnu vahu, aby som to overil... musim to nejaky odmerat pakovym systemom alebo tak nejak ked budem doma
som na intaku takze to nemozem porovnat, uz som ju drzal v ruke mnohokrat takze pocit je asi opravneny... neviem no ale zda sa mi aj kvalitnejsie spravena, proste vyzera pevno
neviem mozno sa mi to zda a mozno nie, lenze nemam ani digitalnu vahu, aby som to overil... musim to nejaky odmerat pakovym systemom alebo tak nejak ked budem doma
sigi123 píše:Koupil jsem před týdnem trup,křídlo,směrovku i výškovku.Původní mám,na váze stejné.
no minule som kupoval tiez a bolo to stejne...
btw nepredal si cessnu nahodou?
este dotaz ku lyziam, musim ich nejak prerobit lebo som to spravil dost slabe