Avenger píše:zdzd píše:Přesně.
Pro využití 35/40MHz TX platí mimo jiné:
c) stanice nesmí být provozována s přídavným vysokofrekvenčním zesilovačem ani být připojována na jiná telekomunikační zařízení
d) stanici lze provozovat pouze s anténou předepsanou výrobcem, jím zmocněným zástupcem
h) stanice nesmí být elektricky ani mechanicky měněna.
u toho bodu c) by to mohlo taky znamenat, že nesmíš modelářský tx připojit (třeba za účelem simulace) k nb s vestavěným WiFi či BT, leda že by stanice byl pouze ten vf modul s anténou. Jak by se CTU tvářilo na to, že by si připojil signál pro simulátor kabelem do homologovaného JETI modulu?
bod d) JETI snad bude dodávat svojí anténu na 2,4GHz ne?
bod h) Jak jsem se mnohokrát přesvědčil, tak tohle se nikdy nedodržovalo viz. campac moduly, přepínače třetích stran, vyřazování diod kvůli rychlonabíječkám, vkládání jiného druhu akumulátorů, přendavání úchytů na popruh kvůli vyvážení.
Viděl jsi RCM 8/2008? Tam je teprve právnický oříšek!
Borec připojil ASSAN k Hitec Flash 5 takovým způsobem, že ASSANa dal do pultu a připojuje ho přes konektor učitel žák. A co teď s tím?
ad c) Zesilovač to není, telekomunikační zařízení jo, ale stejně jako v roli žáka, kterému vysílá učitel. Učitel musí mít certifikaci, ASSAN má certifikaci.
ad d) Anténa na stanici není změněna, navíc platí výše uvedený princip učitele.
ad h) Stanice není elektricky ani mechanicky měněna je splněno.
Je to zajímavá situace, kdy TX nebyl upravován a nejde mu právně zhola nic vytknout, využívá jemu "vrozené" funkce. ASSAN modulu se taky nedá nic vytknout, zasunutím konektoru se automaticky vypne VF v TX, zapne ASSAN...
Přijde mi to jako docela vtipné v podstatě nezpochybnitelné řešení.
Nevím, mám pro jistotu napsat, že použitelné i pro JETI, Spectrum a všechny další moduly? Nebo to docvakne všem samo? Má TX plnohodnotný žákovský výstup? Krabička, modul, příslušný kabel, univerzální řešení bez nelegálního zásahu. Pulťák má výhodu, ale i u palcovky by se dalo...