Toro 900 a potrebne vybaveni

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#211 Příspěvek od Marek71 »

Ešte k tej dosiahnutej výške, Toro je bez problémov viditeľné aj v skoro polkilometrovej výške. Tak vysoko by som si netrúfol lietať s Relaxom. Resp., v podobnej výške som raz s Relaxom bol a musím povedať, že bol menej viditeľný:
http://www.mojefotogalerie.com/rc/index ... metra.html

Inak, baterky som používal najskor 2s 1800 s vrtuľou tuším 8x6 a potom 3s 1500 s GWS 8x4 HD, motor 2408-21. Ak by som vyberal dnes, dám tam nejakú ľahšiu baterku 3s cca. 1300mAh.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Jany

#212 Příspěvek od Jany »

OK, necham si poradit a vezmem 2x 1300mah
Bizon: ja viem ze su na sklade,ale ja cakam aj na nabijacku Acucel 6 pretoze chcem objednat vsetko naraz

este k tej vrtulke 7x6, je ich viac, mam zobrat nejaku tvrdu,alebo aku presne? na unasac?
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#213 Příspěvek od Bizon »

Vrtulí je tolik možností že doporučit jedna prostě nejde. Navíc každý má o létání trochu jiné představy takže mu sedí jiná vrtule. Já jsem prozkoušel několik vrtulí včetně sklopky a zůstal jsem u APC 7x5E. Na jaro chcu zkusit Graupnerku o které někdo psal že je do Tora nejlepší, a APC 7x6E kvůli rychlosti, ale i s tou 7x5 je to hodně rychlé, na plný plyn vydržím v kuse letět tak 20s protože pak už na to psychicky nemám...

Co ale doporučuju určitě je gumičkový unašeč. Jednak se dají vrtule rychle měnit, ale hlavně odpadá riziko že se vrtule při přistání zlomí.
Jany

#214 Příspěvek od Jany »

tak nasiel som tuto,ale v konfiguracii pise ze je 3S1P, nevadi ze je tam to 1P? aky je vlaste rozdiel s 1P a bez 1P, dik http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... _Lipo_Pack
j.e.n.i.k.82

#215 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

Neni zadny rozdil.. 1P je stejne jako bez P.. Treba 2P znamena, ze mas stejne napeti, ale zvysujes 2x kapacitu a proudy, ktery to snese. Tj. 11,1V 2000mAh 3S2P znamena, ze je to slozene ze trech clanku po 1000mAh pro dosazeni 11,1V a ty sady jsou dve, takze mas 11,1V a 2000mAh.

Jinak ta baterie je v pohode..
Jany

#216 Příspěvek od Jany »

cakam na zasielku z HC ale asi to potrva.... takze
mam toro300, 2xHS-55, V mix , vysielacku a primac zo sky lady, chcel by som polietat, kamarat ma qadrocopter a napadlo nas ze by ma bez motora vytiahol hore a ja by som si polietal, respektive doplachtil na zem, ale nemam baterie, asi bude treba prijmacove, viete mi poradit ake? alebo si vyskladat, dajte mi konkretny tip a aku nabijacku k tomu, vdaka
Bizon

#217 Příspěvek od Bizon »

Já jsem to nezažil, jsu dítě Li-polek a BECu, ale jako příjmačovky se klasicky používají 4 Ni-Cd nebo Ni-MH akumulátory. Takže jestli máš doma 4 AA nebo AAA nabíjecí články tak si jen kup/zbastli držák s konektorem a můžeš do vzduchu...
Jany

#218 Příspěvek od Jany »

Bizon: jj, dal som tuto temu do Elektronika temy,
-takze nasiel som doma original akupack prijmacovy Sanyo 4x2500mah AA, len nemam ziadnu nabijacku a ani neviem ci budu funkcne ked som ich 4roky mal len tak pohodene
- nie je to velka kapacita?
- je mozne ze sa za 4 roky znefunkcnili?
- aku alternativu nabijania ich bi si mi poradil? maju tu koncovku so sa dava do prijmaca a su komplet v gumenom obale nie jednotlivu. dik
Bizon

#219 Příspěvek od Bizon »

-nic jako velká kapacita neexistuje=), maximálně může být velká váha, ale toho se u Tora a 4 tužkovek bát nemusíš

-je dost pravděpodobné že pack za 4 roky minimálně trochu ochabl. Chce to několikrát nabít a vybít abys zjistil v jaké jsou kondici

-já bych nabíjel pomocí Turnigy Accucel, ale to bys musel čekat na objednávku z HC=/ Dá se ale nabíjet i napřímo trafem, tak jako se nabíjí příjmačové aku přímo ve vysílačce. Nevím ale jaké napětí a jestli musí být limitace proudu, to ti snad poradí někdo v Elektro sekci...
R-2

#220 Příspěvek od R-2 »

j.e.n.i.k.82 píše:Presne tak jak pise Bizon.. Taky mam vic velikosti baterek - ruzne kapacity 2S a 3S.. Stejne letam ve vsem jen 3S 1300 a ostatni mi lezi doma bez uzitku. Jedine, co se jeste sveze je 2S 1800 jako prijimacovky..

Takze nevymyslej vymyslene a kup si vic baterii stejne velikosti a budes spokojeny :wink:

Maj pravdu přecedo :), jak máš do jednoho éra = nebo čehokoli, více aku, je to opruz, já nyní létám Toro i Easy stara na 2S 1700, právě "jen" pro přehození aku = žádný blbnutí s těžištěm, nic takovýho. Prostě šup tam = lítám, druhý se nabíjej. Přistanu, vrazím je buď do ES, nebo Tora a jede se dál.... škoda, že to nejde nacpat i do YAKa, ale to bych chtěl moc =D

(PS: zrovna dnes jsem řešil aku pro auto = MiniInferno, pro kluky tady doma... zase vopruz = prostě já lobuju za univerzálnost co největší... a C co nejvyšší. )
Phoenix RC trenažér
Spektrum Dx6i
Toro 900 - Telink
EasyStar - Multiplex
YAK 55 Ido - Telink
holda29
Kontaktovat uživatele:

#221 Příspěvek od holda29 »

Nezkousel jste nekdo Toro brutalne premotorovat?
Nedavno jsem uklizel a smutne na me koukalo, ale ted tam mam klasickej pohon 2409 1600kv + 1,6 3s a uz me s tim nebavi.
Myslite ze je mozny ho nalozit necim jako Turnigy 2836-3200, k tomu 2,2 3s a tak 5x5 vrtuli? Jde mi jen o rychlost v horizontale, nechci kupovat Funjeta, spis bych jen nejak upravil Toro a dal mu novy zivot :)
Bizon

#222 Příspěvek od Bizon »

Už jsem nad tím několikrát uvažoval, a jako ideální mi přišla prakticky stejná sestava kterou jsi uvedl. Navíc přesně takový pohon se lítá ve 450 vrtulnících, takže až mi dojde do mixéru nový motor tak starý KA450H půjde asi do Tora. Není sice tak výkonný jako ten Turnigy 2836, ale otáčky má taky 3200kv, s 5x5 vrtulí by to mělo lítat jak z praku.

Uvidíme kdy se do toho dokopu. Mně Toro pořád baví se setovým pohonem, mám ho na relax. Teď ale bude stejně pořád fučet, a nejlepší recept na vítr je lítat tak rychle aby rychlost větru byla oproti rychlosti modelu zanedbatelná=)
atlanta

#223 Příspěvek od atlanta »

Přemotorovaný Toro jsem měl, není to dobrý, pokud nevyztužíš táhla a uhlíkem zpevníš elevony. Sice to utíká rychle, ale prakticky je to neřiditelné. Elevony se rovnaj a nereagujou. Vrátil jsem se zpět k oblíbenému zvonku..
Bývr :-) , F9F , Tempest ( ve stavbě )
bunga

#224 Příspěvek od bunga »

Co ho přelaminovat? Byla by to asi cihla, ale ty elevony by byly jak betón.
manti
Kontaktovat uživatele:

hledám vrtuli

#225 Příspěvek od manti »

prosím zkušenější o radu, hledám vhodnou vrtuli k TORO 900 s touto výbavou:

motor: RAY CD2830/09 CD-ROM brushless motor http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=30536

regulátor: RAY 18A regulátor JETI (blistr) http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=38141

aku: LiPol Xpower Xpower 1700-2S EX (55/30C) Dualsky http://www.rcshop.eu/lipol-xpower-xpowe ... 23586.html

koupil jsem ho z druhé ruky
TORO 900, Easy Glider PRO, Pfalz D.IIIa, X-copter KK 2.0 LCD
TARANIS QX7
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“