Zdravím hoši a dámy
Chtěl bych se zeptat, jestli není v okolí Kroměříže někdo, kdo jezdí Slashe? Mám 4x4 WD se stříďákem Velineon.
Dostal jsem ho od kamaráda po cca 1,5 ročním hobby ježdění, už ho to nelákalo. Já jsem spíš loďař a začínám letadla, autama jsem totálně nepolíbenej

Nechci závodit, ale trávit hezké chvíle s něčím, co funguje a čemu nebudu ubližovat.
Potřeboval bych v reálu ukázat a říct, co jak udržovat - myslím veškerou mechaniku, s elektronikou vím jak zacházet. Nechci být jak slon v porcelánu. Bohužel ten kamarád na to za celou dobu nešahl, tak krom totálního zaprasení to má podle mě nejvyšší čas na rozborku a sborku. Nevím, jestli třeba jede převodovka jak má, spojka a její seřízení, jestli zvuky co z toho jdou jsou normální, co oleje - co jak kdy mazat a co nemazat, jaké nastavit odklony a sbíhavost (pochybuju, že je to po celé době ježdění furt ok) atd atd. Já fakt nevím, ani jak to čistit, viděl jsem na youtubku Slashe ve sprše, ale to mi přijde jako prasárna - nebo se pletu? Nevím o tom zhola nic. Když to prohlížím, nic není viditelně mechanicky poškozeno ani ohnuto, tlumiče netečou (tak to znamená, že nepotřebují ani kontrolu doplnění?). Jediné, co jsem opravoval, byl trojžilový káblík od reglu, co jde k přijímači. Normálně to mělo zdegradovanou a rozpadlou - jakoby ohořelou izolaci kolem černého mínusového vodiče a ten sám byl brutálně zkorodovaný. Musel jsem celý regulátor rozebrat a napájet tam novou kabeláž.
Pokud byste měli nějaký link, který by mi pomohl, prosím poskytněte; samozřejmě budu všem vděčný hlavně za jakoukoli životní zkušenost. Poježdění je to fantastické, dá se říct až opojné
Díky moc všem, kdo by měli na mé otázky chvilku.
Kamil
Hydro&Marine Xzess 1 Evo, Offshore Warrior, Traxxas Slash 4x4, nedávno Beta, Magnum Reloaded