Traxxas Slash rady triky

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Stiwo

Re: Traxxas Slash rady triky

#196 Příspěvek od Stiwo »

Ahoj,
mám velmi nepříjemný problém s mým sleshem :cry: Snažím se rozmontovat převodovku ale ty červíky u poloos (při difu) se mi úplně vymlely. Zkoušel jsem to převrtat, ale to prostě nešlo :( Zkoušel jsem to s 1,5mm vrtákem a nehmul jsem s tím skoro nic a vrták jsem zlámal. Tak jsem to zkusil zas s 1,7mm vrtákem a zase to samé :evil:

Má někdo nějaký nápad co s tím?
Axial scx10 JK, Traxxas Slash 2WD, Spektrum DX4S Bixler 1.1, Spektrum DX6
scarabeus

#197 Příspěvek od scarabeus »

Zkus to nahrat. Tu vnejsi cast. Pouzils tam lepidlo na zajistovani sroubu? To se teplem take rozpada.

Popripade tam zkus narvat torxovy bit prislusne velkosti.

Pro priste pouzij kvalitni naradi, ktere ti nerozzvyka cerviky.
Pajik_CZ

#198 Příspěvek od Pajik_CZ »

pouzil jsi "levy" vrtak? ten mi cervika po zakousnuti do materialu vytocil ven. "Pravy" vrtak se zlomi, protoze uz neni kam vyc utahnout...

edit... paneboze, co jsem to zase vyplodil.... samozrejme "vic" :D
zase jen na zemi...
dudan965

Prosba o radu

#199 Příspěvek od dudan965 »

Zdravím jsem začátečník a mám traxxas slash 1/16.
Po menší kolizi mi nejde zapnout regulátor.Regulátor je xl 2.5 LVD.
Kabeli jsou bez porušení tak nevím v čem by měl být problém.
Prodejce tvrdí že regulátory jsou skoro nesmrtelné.Prosím o radu co vyzkoušet.
Děkuji za každou radu
scarabeus

#200 Příspěvek od scarabeus »

Prodejce ma pravdu, ty regulatory byvaji opravdu bytelne.

Definuj, co byla mensi kolize? A nejde ti zapnout v jakem smyslu. Propojis kabely a regulator nezapipa, nerozsviti se?
dudan965

#201 Příspěvek od dudan965 »

scarabeus píše:Prodejce ma pravdu, ty regulatory byvaji opravdu bytelne.

Definuj, co byla mensi kolize? A nejde ti zapnout v jakem smyslu. Propojis kabely a regulator nezapipa, nerozsviti se?

Menší kolize byla ze šel bokem přes boudu,ale jen dvakrat a už byly i horší kolize.A určite ten regulátor nedostal ránu.
Když připojím baterku a chci ho zapnout tak nezačne blikat prostě žádná reakce.
Zkoušel jsem motor připojit natvrdo k baterce a ten normálně funguje.
Tak mě nenapadá co ješte zkusit
Pajik_CZ

#202 Příspěvek od Pajik_CZ »

nemáte tip na nějakou kvalitní a hezky tvarovanou kastličku? co jsem koukal,tak mi všechny připadají takové nemastné neslané...

a ideálně s možností nákupu v čr .... :) Děkujůůůůů :)
zase jen na zemi...
Stiwo

#203 Příspěvek od Stiwo »

Kamillo

#204 Příspěvek od Kamillo »

Zdravím hoši a dámy :D

Chtěl bych se zeptat, jestli není v okolí Kroměříže někdo, kdo jezdí Slashe? Mám 4x4 WD se stříďákem Velineon.

Dostal jsem ho od kamaráda po cca 1,5 ročním hobby ježdění, už ho to nelákalo. Já jsem spíš loďař a začínám letadla, autama jsem totálně nepolíbenej :lol: Nechci závodit, ale trávit hezké chvíle s něčím, co funguje a čemu nebudu ubližovat.

Potřeboval bych v reálu ukázat a říct, co jak udržovat - myslím veškerou mechaniku, s elektronikou vím jak zacházet. Nechci být jak slon v porcelánu. Bohužel ten kamarád na to za celou dobu nešahl, tak krom totálního zaprasení to má podle mě nejvyšší čas na rozborku a sborku. Nevím, jestli třeba jede převodovka jak má, spojka a její seřízení, jestli zvuky co z toho jdou jsou normální, co oleje - co jak kdy mazat a co nemazat, jaké nastavit odklony a sbíhavost (pochybuju, že je to po celé době ježdění furt ok) atd atd. Já fakt nevím, ani jak to čistit, viděl jsem na youtubku Slashe ve sprše, ale to mi přijde jako prasárna - nebo se pletu? Nevím o tom zhola nic. Když to prohlížím, nic není viditelně mechanicky poškozeno ani ohnuto, tlumiče netečou (tak to znamená, že nepotřebují ani kontrolu doplnění?). Jediné, co jsem opravoval, byl trojžilový káblík od reglu, co jde k přijímači. Normálně to mělo zdegradovanou a rozpadlou - jakoby ohořelou izolaci kolem černého mínusového vodiče a ten sám byl brutálně zkorodovaný. Musel jsem celý regulátor rozebrat a napájet tam novou kabeláž.

Pokud byste měli nějaký link, který by mi pomohl, prosím poskytněte; samozřejmě budu všem vděčný hlavně za jakoukoli životní zkušenost. Poježdění je to fantastické, dá se říct až opojné :D 8)

Díky moc všem, kdo by měli na mé otázky chvilku. :wink:
Kamil
Hydro&Marine Xzess 1 Evo, Offshore Warrior, Traxxas Slash 4x4, nedávno Beta, Magnum Reloaded
scarabeus

#205 Příspěvek od scarabeus »

Podle obrazku, jestli se dobre divam, tak tam zadna prevodovka neni? Tu mela a ma 2WD verze, pokud se tomu prevodovka da rikat, jen to udela jiny pomer.

Muzes rozdelat diferaky a mrknout, jestli tam uz neni bordel a pripadne je vycistit a dat tam novou vazelinu.

Tlumice bych urcite prekontroloval, jestli nemaji malo oleje. Jake to jsou? Ty original plastaky nebo uz Big Bore?

Odklony moc neres, muzes to udelat uhlomerem, udelej si sablonu, aspon at je to baj oko. Lepsi je samozrejme mit rovnou udelatko z kramu. Maximalne pro zacatek zkontroluj, jestli se strany moc nelisi.

Sbihavost je jednoducha, opet, musi ti to sedet na obe strany stejne. Vetsi rozbihavost = vice a lepe pujde do zatacek, hur budes drzet rovny smer. Sbihavost = lepsi rovny smer, hure do zatacek. Kdyz das kola rovne, bude to neco mezi. Zalezi jestli jezdis na trati (tam je lepsi rozbihavost) a nebo na asfaltu, tam bych dal sbihavost. Kolik, to je o preferencich kazdeho, ale neprehanel bych to.

Cistit ve sprse se da, ale ber to jako nouzovku, pokud je to uz totalne obalene vsude bahnem. Jinak bych to vydrhnul kartacem. Citliva kovova mista prostriknout aspon WDckem.

Vseobecne na elektrach neni moc co udrzovat, spalovaky jsou na tom hur. Co dela nejvic neplechu je koroze (viz ta vana a pak nechat uschnout bez promazani). Pak si taky muzes zkontrolovat mezeru mezi pastorkem a spur gearem. Trik je v tom, ze to nesmi byt ani moc, ani malo. Pouziva se papirek z tlustsiho papiru (treba 2x A4), ktery das mezi a pak az to protocis, papirek vyndej. Casem to zvladnes rukou, jde o cit. Musi tam byt citit mikrovule. Opravdu mala. Zadna nebo prilis velka = dela to kraval, to poznas. Hlavne zadny tyhle prevody nemazat. Diferaky, to je jina, tam naopak mazat musis.

Zkontroluj dotazeni sroubu, i do plastu, vibrace jsou svina. Vyvaz kola (dela to hodne, nezda se), ale ne kdyz jsou mokra, musi byt sucha. A rozhodne se podivej na loziska. Casto jsou tam levne sunty a mohou uz mit to nejlepsi za sebou.
Dargen

#206 Příspěvek od Dargen »

Včerejší večerní ježdění:
http://img4.rajce.idnes.cz/d0410/10/10200/10200238_ebef785f3544b954b0275291587a88ff/images/IMAG0919.jpg?ver=0
http://img4.rajce.idnes.cz/d0410/10/10200/10200238_ebef785f3544b954b0275291587a88ff/images/IMAG0923.jpg?ver=0
Menší naráz ale proč píšu vyplatí se ony díly dát do kovu (alu)- je to zadní tower a ten zadní držák.

Prasklé díly jsem opravil a mám v plánu je použít jako náhradní díly - jako nouzovku :)
Requiescant in aerem
scarabeus

#207 Příspěvek od scarabeus »

Za me ne, plast je plast, pekne pruzi a pohlti vetsi narazy nez kov. Kdyz to prdnes do kovu, bude trpet zase neco jineho a to rupne tak jako tak. Davat vse do kovu NENI reseni.

Podivej se na dily RPM, jestli nedelaji jejich vlastni. Byvaji houzevnatejsi a pritom pekne pruzi. Mival jsem na Slashi ramena a nemohl jsem si je vynachvalit.

Kdyz uz nekam davat kov, tak treba kvuli presnosti, aby se plast nekroutil. V tomhle pripade ale byt tebou zustanu opravdu u plastu.
Dargen

#208 Příspěvek od Dargen »

Jj já jen že známý měl zadní tower v kovu je mi jasné že všechno do kovu určitě ne. Každopádně díky ušetřil si mi asi 300 :-D a rpm dělá tower dělá i skid plate ale do toho od nich jít nechci bo tam není takové to „X" tak by sem tam chytal bordel - mluvím o skid platu
Requiescant in aerem
Stiwo

#209 Příspěvek od Stiwo »

Já bych se už vyprdnul na skidplate a hned si koupil LCG udělá to hodně dobrého a nevidím v tom znatelné vady a to ani v průjezdnosti terémem.
Dargen

#210 Příspěvek od Dargen »

Mám slashe pro zábavu na trať nechodím a skoro se mi neprevraci pokud nejedu drifty na plný pecky :-D takže nechávám klasický sasko
Requiescant in aerem
Odpovědět

Zpět na „Auta“