zdzd píše:Nelze opravit, protože se nelze domluvit.
Vyjímečně budu na tebe reagovat, protože jsi stále zabejčený ve prospěch Futaby.
Pokud máš na mysli konstatováním:"Nelze opravit, protože se nelze domluvit" systém, který přeskakuje jinam až po tom, co zjistí, že něco tak úplně správně nefunguje, pak máš možná částečně pravdu, ale až za jistých okolností a to třeba možná u XPS. Pokud na přeskok jinam XPS používá nevhodný, nebo nedomyšlený algoritmus a pokud nemá možnost přeskočit jinam, (narozdíl od JETI na 4 další předem domluvené kanály a pravděpodobnost zarušení pěti vybraných kanálů z 16 možných najednou je dost podobná, jako zarušení všech kanálů ve stejném čase u FASSTu) pak opravdu asi může nastat chvilkový výpadek přenosu a následný chvilkový FS, než se znova chytne!
Vidím to OBRAZNĚ asi takhle: XPS doplácí na svou vlídnost a ohleduplnost! Vývojáři u XPS patrně nepočítali s tím, že vzniknou nové "silně agresivní" systémy typu FASST. FASST je tedy obrazně řečeno velmi agresivní, neohleduplný systém, který se neohlíží v boji o prostup do prostoru na nic a na nikoho. Je bez zpětné kontroly, která by mu mohla říci, že již tak agresivní být nemusí. Bezhlavě kolem sebe stále "střílí" plnými dávkami s maximálním výkonem s tím, že se mu někde podaří prostřílet za každou cenu. Můžeme ho přirovnat k zoufalci zahnaného do kouta! Co ale, až takových zoufalců bude mnoho, co se bude dít potom? Bez možnosti komunikace mezi sebou se prostě při neomezeném přísunu munice (munice = dodávaný proud do vysílače) postřílí navzájem!!! Agresivita má prostě své meze a není to správná cesta pro bezchybnou komunikaci, o což nám jde asi především, že?
Jak již jsem naznačil. XPS přišel s naprosto opačnou metodou v domění toho, že ostatní též agresivní nebudou a vypadá to, že na agresivitu druhého, bez zabudované ochrany pomocí záložních kanálů, doplatí!
JETI se snaží využít tento agresivní systém FASST, ale jen částečně a ještě se zpětnou vazbou, která tuto agresivitu značně zmírňuje v případě, že ji není potřeba, ale má obranné nástroje v případě, že je agresivně napadnuta ( 4 záložní kanály)!
A protože jsem značně mírumilovný člověk, prostě na mě agresivní neohleduplné metody systému FASST působí rozpačitě a dávám přednost všemu, co dokáže nadměrnou nesmyslnou agresi zkrotit. A to je dle mého systém JETI. Třeba to sem nepatří, ale já to tak cítím. A věřte cit mě zklamal mnohem méněkrát, než rozum ve spojení s agresí!