j3nda píše:pavelh píše:lada píše:Znáte ten vtip:
Dědo, drnčí vám blatník!
Neslyším, drnčí mi blatník!
Aby to tak nedopadlo......

Ale v komunikaci mezi námi zde na fóru to již dávno takto dopadá. Především "legislativci" si stále dokola melou své a vůbec nekoukají na skutečné potřeby opravdových modelářů.
DF nevzniklo jako nástroj hádání se, ale jako nástroj pomoci si!
vyborne, to je slovo do pranice, znamena to, ze uz konecne pomuzes?
nekolikrat jsem se ptal jak to zamontovat do mpx - kdyz to vezmu jak to vezmu napada me vytahnout ppm signal z konektoru ucitel zak a pripojit ho na jeti modul, kdyz vysilac zapnu tak aby 35MHz modul nevysilal, pojede mi pouze jeti modul a mam co jsem chtel a obesel jsem tim i komunikaci se synthezou, nebot ta dostala povel k tomu aby nevysilala a komunikace v poradku probehla... Pokud chci vysilat na 35MHz bude mi k tomu vysilat i modul 2,4GHz coz mi ovsem nemusi vadit... V tomto pripade bych tam ani nemusel pridavat zadny necisty a nebezpecny prepinac. Pripadne by bylo mozne jetimodul pripojovat externe pres konektor ucitel a zak - cimz by se vlastne ani nejednalo o zasah do vysilace, nebot by v tu dobu na 35MHz nevysilal a bylo by to vhodne reseni v pripade, ze by se ukazalo, ze se mi tam dalsi modul nevejde. Mas nejakou jinou ideu, nebo pomoc odmitas?
Zde není co vysvětlovat. Každého, kdo uvažuje, nemůže napadnout nic jiného. I já jsem to takto udělal, akorát jsem ještě pro vypínání 2,4GHz použil dvojitý překlemovaný vypínač, aby nejelo 2,4GHz, když jede 35MHz.
Včera jsem ale přišel náhodou na jednu nepříjemnou věc. Vysílač nelze po této úpravě použít jako učitel - žák v módu učitel, když je přepnut na 2,4GHz. Je to ale vlastně logické.
Jen taková zajímavost. Modul JETI odebírá jen 40mA, což je o polovinu méně, než XPS a jen 1/4 toho, co bere VF díl na 35MHz.
Jinak stále musím říci, že ač nás včera létalo v hustě zalidněné části Plzně se všemi možnými WI-FI atd. celkem dost najednou, a to i s různými systémy (SPEKTRUM 3x. FAAST 1x a já s JETI) a opodál mnoho autíčkářů též s 2,4GHz, neměl nikdo nejmenší problém.
Ale jen já jsem měl možnost sledovat napětí baterie v modelu
A protože testuji JETI, říkám, že obstál opět na jedničku.