Konverze F3B a F3J na elektro
Re: Konverze F3B a F3J na elektro
Já jsem třeba naprosto spokojený s MC22, která se dá používaní pořídit fakt za směšné peníze, stačí sledovat bazar, co chvíle se tam nějaká objeví, ale okamžitě se prodá. Htec rádia fakt ne, Aurora je možná cool dotykovým ovládáním, ale bohužel pár lidí z mého okolí s ní má hodně špatné zkušenosti a jejich staší rádio jsem taky měl, Prizmu a rozbil jsem na ni model, takže na Hitec fakt nevzpomínám rád. F3B mašinu si fakt bez pořádného rádia s plnohodnotnýma let. režimama neužiješ.
- kratas
- Kontaktovat uživatele:
Přidávám se k názoru na F3X letadlo fakt dobré rádio. Ty možnosti mixů a letových režimů jsou u těchto letadel šíleně znát. Milan ví, jak dlouho jsem ho kopal do používání letových režimů a jak se mu to teď líbí. Je to paráda. ono pak to chování letadla je nebe a dudy, než když to člověk všechno řídí sám nebo kolikrát ani takový mix ručně nezvládne.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Tak jedna věc je mix, ale druhá jsou úplně zásadně jiné nastavení pro každý letový režim, počínaje expo, diferenciací motýla i křidélek, snap flap někde ano a někde ne a navíc různé, jiné nastavení pod motorem a jiné v kluzu. Jiné nastavení seřízení pro rychlost, termiku, přeskoky .. Tohle prostě rádio bez plnohodnotných let. režimů nezvládne a výkonnost modelu pak jde do háje jenom proto, že mu nemůžeš poskytnou to co pro nejlepší výkon v daných podmínkách potřebuje. Ono s tím jde létat i bez toho, ale jednou to zkusíš s tím a svoje letadlo najednou nepznáváš jak jinak, lépe, se chová, a hlavně už pak zpátky cesta nevede. Podle mě to stojí za to prodat staré rádio a pár tisíc připlatit. Nikdo neříká, že si musí koupit to nejlepší co je. Jen to co mu bude stačit na plné využité možností modelů se kterými létá.
Dík za rady, já se nějak přizpůsobím. Zatím mi ale EXLIPSE chvíli ještě asi zůstane. Jinak co se týče funkčnosti rádia nemám jediný problém a napípat F3j se 4 letovými režimy není problém. Ještě zkusím možnost vyměnit 2polohový přepínač za 3 polohový a dobaslit k tomu odpory. Jinak já jsem ještě ze staré školy, kdy se všechno řešilo mechanicky a úpravy TX nebyl pro mě problém. Doby kdy jsem byl rád za nějaké funkční rádio nejsou zase tak dlouho - 25 let ? a rádia byly vzdycky z mé laboratoře
. Takže já to tak nehrotím. Ale MX22 za rozumnou cenu bych bral.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Zatím to řeším takto, použiju regl FOXY R-65SB , kde se dá nastavit měkký rozběh ve více stupních a spínač motoru hodím klasicky na 2 pólový vypínač. Nakonec asi nebudu potřebovat tolik letových režimů jako na klasickém F3j, takže je možnost motor přepípat i na tem 3 polový přepínac. Každopádně to ta ECLIPSE dá.
Ale MX22 za rozumnou cenu bych bral Co tohle: http://www.mojehobby.cz/inzeraty/detail ... ratu=10338
Já myslím, že brat 
Nemít MC-22s s Twinem, tak by se mi taky moc líbila, tam asi není o čem moc přemýšlet.
Proto říkám brat 
Dneska jsem konečně řízl do trupu ENJOY a už není cesty zpět. Byl jsem na čuměndě u kamaráda, výrobce ENJOYe, který má již elektrifikaci za sebou. Už jsem to éro viděl několikrát, ale stejně jsem byl nastudovat detaily. Zatím nic nefotím, ale stav věci je ten, že je již vyfrézovaný otvor pro serva v cetroplánu (2x Futaba S 3150) a odbroušené zbytky lepidla po přepážce na serva. Odpájené kabely od konektorů v centoplánu a vyšroubovaný vlečný háček. Mám už i přichystanou motorovou přepážku. Takže asi tak.
Jinak jsem se ještě celkem opotil, když jsem ještě jednou kontroloval sesazenou převodovku KONTRONIK s motorem HET 2W-25. V přírubě jsem zapoměl zablindovat původní otvory. No asi by to bylo zajímavý, kdyby začala prskat vaselína do motoru.
No už je to opraveno...
Foto z přestavby asi později nějaké přiložím. No nakonec předsi jenom něco...
Jinak jsem se ještě celkem opotil, když jsem ještě jednou kontroloval sesazenou převodovku KONTRONIK s motorem HET 2W-25. V přírubě jsem zapoměl zablindovat původní otvory. No asi by to bylo zajímavý, kdyby začala prskat vaselína do motoru.
Foto z přestavby asi později nějaké přiložím. No nakonec předsi jenom něco...
Dej sem odkaz na web výrobce Enjoy...dík
Nevím, ale Luboš Pospíšil asi web nemá. Ale je to blázen do F3J, výborný závodník a šíleně šikovnej kluk. S jeho éry lítá hodně lidí z MK Česká Třebová.
Dneska se řezalo do trupu vepředu, a je nahrubo spasovaná motorová přepážka a v přepážce sesazena převodovka s motorem. Čekal jsem horor, ale šlo to kupodivu dobře a ani jsem nic na trupu neodřel, no on už je trochu podřeněj 2letým používáním
. Taky jsem dodělal krytku na centroplán, kde budou schovaný serva a přijímač.
moc pěknej oštěp
ne že to doděláš dřív jak já Harmony, moje skore je že osazuju už asi 4 hodiny servo VOP :d konečně sem to snad spasoval (vyrabel sem si vlastni kulovej cep aby to cely sedelo ze 4 ruznejch :-d) ze ja se s tim tak ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Jo jasně, hlavně ta špička bude pěkně vostrá.
Jinak se taky těším až budu spasovávat táhla k VOP a SOP, to bude taky ginda. To si nechávám na víkend, teda pokud do tý doby dojdou serva. Jinak to jsou ve svý podstatě prkotiny, ale chvíli to dá. Mě čeká jen trup, křídla mám komplet, ty už lítaly vloni. hlavně jsem nervózní z tý pohonný jednotky, předsi planeta je moje premiéra.