Alpha 1500 od Pelikána

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vladanmyska

#166 Příspěvek od Vladanmyska »

To jste byli v žebětíně že :-) to mám za bytem, to jsem mohl vidět skoro z okna :-D Jsem na černého 40, přes dvouproudovku :-)
Hitec Optic 6----------------Blade DancerEasy GliderCessna 480Beta 1400 , 6x4 APC , více lepidla než EPP :-D
dargon

#167 Příspěvek od dargon »

jj v Zebetine, tam letame pokazde :wink: vsak klidne prijed nekdy litat za nama
IIIpivo

#168 Příspěvek od IIIpivo »

Hony píše:Promin tu prodlevu,
o vikendu jsem na chate a mam omezeny pristup na internet.
Nejlepsi je to videt!
Zdravi Hony

tak to blikni :-) Rád bych to viděl, jsem modelář na baterky, každá informace dobrá :-)
manek100

nová serva

#169 Příspěvek od manek100 »

nevíte někdo, jak silná jsou serva v tomto modelu? u obou dvou, která jsou v trupu (po dvou dnech!) se mi už zničily převody ( u obou stejné ozubené koečko). Rád bych koupil tyto: http://cgi.ebay.com/1X-9G-Micro-Servo-R ... 25625c0b8a
myslíte, že s těmito to bude lepší?
a další poznatek: pokud se vám ohne hřídel motoru, tak lze jednoduše vyndat a z pružinového drátu 3mm lze novou vyrobit do 20 minut, z jednoho drátu dlouhého 1 metr se jich dá vyrobit tak 20, a drát mě stál v modelářství 23kč (nová hřídel stoji kolem stokoruny)
dargon

#170 Příspěvek od dargon »

a rozhejbals je poradne pred prvnim pouzitim ? a nastavil sis ty kridelka aby serva nesly na doraz ? ja zatim litam mesic a nemam s tim zadne problemy
manek100

#171 Příspěvek od manek100 »

rozhejbaval jsem je asi 5 minut, myslim, ze to je dostatecne, a kridelka jsem mel nastavena na nejmensi vychylku, s pakama sem nic nedelal.
jirakus

#172 Příspěvek od jirakus »

Zajímavé,taky mám novou Alphu od vánoc,vše jsem řádně rozhýbal,nastavil dle Alpha hodná pro začátek,dle popisu na stránce prodeje,tj.malé výchylky a vše OK. Jenže když jsem dal táhla do oček kde byly původně,serva drnčí v krajní poloze,takže jsem to vrátil zpět. Pokud jsi nechal původní nastavení,mohlo to odejít. A rozhýbával jsem křidélka způsobem až v tom křupalo :D
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
manek100

#173 Příspěvek od manek100 »

Tak dnes po zakoupení nového trupu a vyztužení trupu uhlíkovými pásky sem šel lítat a musím říct, že se mi s tím, jako úplnému začátečníkovy v oblasti letadel, líta velmi dobře (jeden let letím okolo 15 minut). Akorát se mi jednou stalo, že sem v cca 10 metrech nad zemí vypnul motor a letadlo začalo prudce klesat po čumáku dolů a ještě se začalo otáčet okolo vlastní osy, na hýbání s výškovkou a křidýlky to téměř nereagovalo. Je nějaká šance se z takovéto situace dostat bez pádu na čumák?
rafa242

#174 Příspěvek od rafa242 »

moj nazor je že si sa uz dostal na padovu rychlost modelu, v podstate zacne padat kym nenaberie rychlost ked sa to stane vysoko je to v pohode takto nizko treba konat co najrychlejsie, najlepsie je nedostat sa na taku rychlost ked uz sa stane tak zalezi na sikovnost, malo by sa to zo znovu zapnutím motora a vyrovnaním modelu dať zrovnat....teda moj názor
Surgical

#175 Příspěvek od Surgical »

Když se dostaneš do šturcky (vývrtky) 10 m nad zemí s tímhle typem letadla, tak moc šancí se z toho vybabrat nemáš...jedině přidat plyn na maximum a pak přitáhnout výškovku (a věřit, že v tom okamžiku nebudeš zrovna v poloze na zádech - tedy éro)....Buď ti to pomůže éro opět vytáhnou nahoru a tam ho srovnat, nebo naopak (v případě té polohy na zádech) to může citelně zhoršit následky neodvratné rány...
milovnikletadel

#176 Příspěvek od milovnikletadel »

já ji mám ale nefunguje motor myslím že je to regulátorem,ale nevím to jistě co myslíte? :?
mé modely: alpha 1500, jeden kšunt o kterym radši ani nemluvit
jirakus

#177 Příspěvek od jirakus »

No těžko říct čím to je. Ani se motor neškubne při přidání plynu? Ani při párování-pípání sebou nehýbe? Ale pokud to při párování pípá,tak to pípá motor,tak není ůplně mrtvý.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
milovnikletadel

#178 Příspěvek od milovnikletadel »

motor vždycky trochu cukne a pak už nic :?:
jirakus

#179 Příspěvek od jirakus »

Koukni jestli se lehce otáčí. Já dostal ránu na čumák,unašeč se posunul,a kolo s listy vrtule jen zlehounka v místě drhlo o trup,ale fakt jen zlehounka,a motor sebou taky jen lehce škubnul a neroztočil. Posunul jsem vrtuli trochu dopředu a už se roztáčí normálně.
milovnikletadel

#180 Příspěvek od milovnikletadel »

dneska se točil!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“