Alpha 1500 od Pelikána
- Vladanmyska
nová serva
nevíte někdo, jak silná jsou serva v tomto modelu? u obou dvou, která jsou v trupu (po dvou dnech!) se mi už zničily převody ( u obou stejné ozubené koečko). Rád bych koupil tyto: http://cgi.ebay.com/1X-9G-Micro-Servo-R ... 25625c0b8a
myslíte, že s těmito to bude lepší?
a další poznatek: pokud se vám ohne hřídel motoru, tak lze jednoduše vyndat a z pružinového drátu 3mm lze novou vyrobit do 20 minut, z jednoho drátu dlouhého 1 metr se jich dá vyrobit tak 20, a drát mě stál v modelářství 23kč (nová hřídel stoji kolem stokoruny)
myslíte, že s těmito to bude lepší?
a další poznatek: pokud se vám ohne hřídel motoru, tak lze jednoduše vyndat a z pružinového drátu 3mm lze novou vyrobit do 20 minut, z jednoho drátu dlouhého 1 metr se jich dá vyrobit tak 20, a drát mě stál v modelářství 23kč (nová hřídel stoji kolem stokoruny)
Zajímavé,taky mám novou Alphu od vánoc,vše jsem řádně rozhýbal,nastavil dle Alpha hodná pro začátek,dle popisu na stránce prodeje,tj.malé výchylky a vše OK. Jenže když jsem dal táhla do oček kde byly původně,serva drnčí v krajní poloze,takže jsem to vrátil zpět. Pokud jsi nechal původní nastavení,mohlo to odejít. A rozhýbával jsem křidélka způsobem až v tom křupalo 
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
Tak dnes po zakoupení nového trupu a vyztužení trupu uhlíkovými pásky sem šel lítat a musím říct, že se mi s tím, jako úplnému začátečníkovy v oblasti letadel, líta velmi dobře (jeden let letím okolo 15 minut). Akorát se mi jednou stalo, že sem v cca 10 metrech nad zemí vypnul motor a letadlo začalo prudce klesat po čumáku dolů a ještě se začalo otáčet okolo vlastní osy, na hýbání s výškovkou a křidýlky to téměř nereagovalo. Je nějaká šance se z takovéto situace dostat bez pádu na čumák?
moj nazor je že si sa uz dostal na padovu rychlost modelu, v podstate zacne padat kym nenaberie rychlost ked sa to stane vysoko je to v pohode takto nizko treba konat co najrychlejsie, najlepsie je nedostat sa na taku rychlost ked uz sa stane tak zalezi na sikovnost, malo by sa to zo znovu zapnutím motora a vyrovnaním modelu dať zrovnat....teda moj názor
Když se dostaneš do šturcky (vývrtky) 10 m nad zemí s tímhle typem letadla, tak moc šancí se z toho vybabrat nemáš...jedině přidat plyn na maximum a pak přitáhnout výškovku (a věřit, že v tom okamžiku nebudeš zrovna v poloze na zádech - tedy éro)....Buď ti to pomůže éro opět vytáhnou nahoru a tam ho srovnat, nebo naopak (v případě té polohy na zádech) to může citelně zhoršit následky neodvratné rány...
- milovnikletadel
- milovnikletadel
Koukni jestli se lehce otáčí. Já dostal ránu na čumák,unašeč se posunul,a kolo s listy vrtule jen zlehounka v místě drhlo o trup,ale fakt jen zlehounka,a motor sebou taky jen lehce škubnul a neroztočil. Posunul jsem vrtuli trochu dopředu a už se roztáčí normálně.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire