iCharger 106B-plus 250W 6s Balance/Charger

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#166 Příspěvek od jyrry »

Tak mám jeden, no, trochu subjektivně negativní poznatek - jsem z CellPro4 zvyklý mít na malých sadách (menší než 500mAh) jen balanční konektory a nabíjím i létám přes ně.
iCh106B+ tohle však nechce akceptovat a musím vyvést ještě silové konektory do silových zdířek, jinak se se mnou nebaví... Asi spáchám nějakou redukci...
Nenašel jste někdo, jak toto oblafnout?
Alex.Guzun

#167 Příspěvek od Alex.Guzun »

skus napisat na rcgroups, Junsi ti odpise.. alebo to mozem spravit aj ja, ak sa ti nechce
dobra vec, inac co hovoris
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od jyrry »

Alex.Guzun píše:skus napisat na rcgroups, Junsi ti odpise.. alebo to mozem spravit aj ja, ak sa ti nechce
dobra vec, inac co hovoris

napsal bych, ale neumím anglicky, jen velmi, velmi málo.
m2
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od m2 »

jyrry píše:Asi spáchám nějakou redukci...

Asi tak.

Ak si dobre pamätám, tak na RCG bolo diskutované aj nabíjanie cez servisný konektor a došli k stanovisku, že tadiaľ cesta nevedie. Predtým, než tam budete písať, je dobré pozrieť, či to tam už nie je.

Čo sa týka súčasnej verzie, obávam sa, že pre snímaciu a silovú časť je spločný iba mínus pól (a možno ani ten nie), a že silová sústava nie je schopná cpať prúd do balančných pinov. Myslím, že z balančných pinov sa odoberá len napätie cez nejaké odporové deliče plus teda balančný prúd 300mA či koľko to tam je.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
tks
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od tks »

Měl bych dotaz na uživatele iChargeru a ty, kteří sledují osudy této značky na zahraničních fórech.
Má už někdo tady iCharger 208B? Rád bych například věděl, jaký nabíjecí proud umí dát při napájení 12V. Nakoukl jsem na rcgroups a někdo tam reklamoval problém s měřením vnitřního odporu.
Otázka měření Ri by mne zajímala i vzhledem k 106B+, také tam se myslím vyskytovaly nějaké připomínky. Jinak předpokládám, že jak 106B+ tak i 1010B+ fungují podle očekávání a bez zásadních problémů, je tomu tak?
Já jsem tedy 1010 doma nějakou dobu měl, ale byla to jedna z prvních a poměrně brzy jsem ji vyměnil za CP10. A teď zase uvažuji, že by to chtělo nějakou změnu.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od Marek71 »

Mne 106B+ funguje podľa očakávania. Dosť som s jej kúpou váhal, bál som sa vyhorenia Ale po referenciách od uživateľov som do nej šiel s nádejov, že problém vyhorenia je odstránený. Vypadá to, že je tomu tak.

Jediná vec, čo ma trochu trápi, je ten vnútorný odpor článkov. Pre kľud duše by som si to chcel overiť na nejakej inej nabíjačke, ktorá toto meria spoľahlivo.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
jio

#172 Příspěvek od jio »

...omyl...
Naposledy upravil(a) jio dne čtv 18.06.2009 17:33, celkem upraveno 2 x.
jarda-wien

#173 Příspěvek od jarda-wien »

mam uz delsi dobu 106B (bez plus). objednaval jsem ji z HC v dobe, kdy junsi s dalsima uzivatelama na RCG vymysleli co tam vsechno jeste narvat za funkce. Z hlavy ted nevim verzi firmware, doma se pak mrknu. Uz jsem si koupil I usb ttl na upgrade firmware, akorat jsem zatim nemel cas a chut s tim neco delat. Musim rict, ze ji pouzivam bez problemu v "rekreacnim" rezimu, proste obcas vysilac a jinak 3s nebo 2s lipoly nebo pohonny nicd. zatim ale nabijecka jeste nebyla na akumulatoru, mam ji jenom doma na 10A zdroji z ebay... po tom, co jsem cetl o vyhorenich prvnich kusu se toho trochu bojim, ale zase jestli neni problem s reklamaci (teda krome casu...) tak to snad preventivne vyzkousim nekdy na podzim, a kdyz vyhori, tak ji posilam na opravu. akorat si nejsem jistej, jak dlouho je na ni zaruka.

jinak ve srovnani s Schulze isl6-330d je fakt trapne mala 8)
Thermic Palio, Palio Sport, Super Zoom, Sportavia, Tornado XX, Minicorado, unknown f3f
Alex.Guzun

#174 Příspěvek od Alex.Guzun »

aj ja mam 106b bez plus a ten usb som si dorobil kvoli novym firmware - http://www.flickr.com/photos/alexguzun/ ... 811868935/

a tiez mam obavu ho dat na autobaterku :(
Ktory zdroj mas?
jarda-wien

#175 Příspěvek od jarda-wien »

Thermic Palio, Palio Sport, Super Zoom, Sportavia, Tornado XX, Minicorado, unknown f3f
jarda-wien

#176 Příspěvek od jarda-wien »

tak jsem se koukal na verzi fw. a mam 1.02 :(
m2
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od m2 »

Jun-Si uviedol, že majú chybičku v SW čo sa týka merania IR (nie je jasné, či sa týka všetkých verzíi iC alebo len 208B, druhá možnosť je pravdepodobnejšia), bude opravená v ďalšej verzii FW.
eco

#178 Příspěvek od eco »

Jun-Si uviedol, že majú chybičku v SW čo sa týka merania IR...asi jo, protože mi na 4ks 3SLI-pol ukazuje vždy 3článek 1mOhm. i když ostatní mají 9-10.
m2
Kontaktovat uživatele:

#179 Příspěvek od m2 »

eco píše:Jun-Si uviedol, že majú chybičku v SW čo sa týka merania IR...asi jo, protože mi na 4ks 3SLI-pol ukazuje vždy 3článek 1mOhm. i když ostatní mají 9-10.

Asi áno, prvé dva články to ukazuje OK a potom už zle, podľa výstupov zverejnených na RCG. Teda pri iC208B. Na iC1010B+ zatiaľ nepozorované.

Aká je Tvoja verzia nabíjača?

P.S. Nový mikrokód pre iC208B opravujúci chybu v IR je už k dispozícii.
eco

#180 Příspěvek od eco »

m2 píše:
eco píše:Jun-Si uviedol, že majú chybičku v SW čo sa týka merania IR...asi jo, protože mi na 4ks 3SLI-pol ukazuje vždy 3článek 1mOhm. i když ostatní mají 9-10.

Asi áno, prvé dva články to ukazuje OK a potom už zle, podľa výstupov zverejnených na RCG. Teda pri iC208B. Na iC1010B+ zatiaľ nepozorované.

Aká je Tvoja verzia nabíjača?

P.S. Nový mikrokód pre iC208B opravujúci chybu v IR je už k dispozícii.

Jaká je verze teď nevím, ale bude to jedna z posledních, nabíječ je doma cca měsíc.
Může být 3.09??
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“