Avenger píše:Jinak osobně si myslím, že dnes ještě žádný plnohodnotný 2.4GHz systém, který by využil maximálně přednosti tohoto pásma neexistuje a to proto, že zatím neexistuje modelářský vysílač, který by byl schopen taková data produkovat. Ani Futaba FASST, která přenáší PCM G3 nevyužívá potenciál pásma 2.4GHz a to proto, že G3 musí být zpětně kompatibilní s pásmy 35 a 40 MHz stejně jako PPM. Stále jde pořád o naroubování původně 35/40 MHz systému na 2.4GHz. PCM G3 má malé rozlišení (malý počet kroků) na kanál ale trochu vyšší rychlost přenosu informací. PPM zase může poskytnout lepší rozlišení na kanál, ale je zase pomalejší. 2.4 GHz systémy mají dost velký potenciál na mnohem rychlejší a přesnější přenos dat.
Jinak vzhledem k dnešním možnostem a nabízeným vlastnostem dostupných systémů bych si já vybral v tomto pořadí JETI, XPS (pouze když bude skákat), FASST, SPECTRUM, protože s rychlostí PPM jsem spokojen a featury JETIHO a XPS bych chtěl.

tak nevim, jak jsi prisel k tomu poradi systemu na konci ale me to vyslo naprosto stejne. u me pouze na zaklade vlastnich testu, testu kamaradu, zkusenosti na letisti a chovanim firmy k zakaznikovi. bez ovlivneni komerci, reklamou, internetem a poctem prodanych kusu.
no a snad jeste k uvodu :
zadny system a frekvence nikdy nebude dokonaly, jde o to aby si kazdy mohl vybrat ten, co je pro nej nejvhodnejsi a nejbezpecnejsi. to ze je 2,4 naroubovane na vysilaci 35 me vubec netrapi. ralk bych, ze vysilace a programy v nich jsou dostatecne vyspele, slaby clanek neni v samotnem vysilaci ale v systemu prenosu dat na MHz. tam je podle me to uzke hrdlo a to resi 2,4.
honit se za rychlosti nebo poctem kroku me pripada dost ....
- me je uplne jedno jestli je reakcni doba 2 nebo 4 tisiciny vteriny, jelikoz jen reakcni doba sitnice v mem oku je delsi.....
- me je uplne jedno, jestli je pocet kroku 2000 nebo 10000, protoze cely retezec zacina potenciometrem ve vysilaci a konci potenciometrem v servu, jakymsi elektromotorem a nekolika ozubenymi koly, je vam jasne, kolik kroku ma ten elektromotor, jaka je vule v prevodech serva a jake rozliseni potenciometru v servu ???????
- panove, to je jako koupit si hodinky, u kterych vyrobce garantuje presnost na tisicinu vteriny za rok, stoji jako auto a maji jenom hodinovou rucicku, budme rozumni.....
dokud budeme polohu snimat potenciometrem a otacet ozubenymi koly stejnosmernym motorkem tak se bavime o ho.....
mozna jeste vlastni zkusenost k tem drazdicim prepinacum frekvenci, kdyz jsem zacinal s prvni 2.4 tak jsem jako prvni vec resil, kam dat prepinac 2,4/35. bylo me lito tech prijimacu v supliku a modulu vysilace.
velmi rychle jsem prisel na to, za me je MHz pasmo naprosto nanic, prepinac je uplne k nicemu a ze MHz prijimac jiz nikdy nepouziju. je mezi nama nekdo, kdo skutecne leta na 2,4 a 35/40 soucasne ? myslim v praxi a alespon sezonu ....