Multiplex MiniMag

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pilnic

#151 Příspěvek od pilnic »

Zdar! Tak včera všechno v pořádku. Dvakrát drsnější přistání, jinak OK. S novým motorem je to jiné letadlo, jede kolmo do nebe, řešení chyb je tímpádem mnohem jednodušší, konečně jsem si to fakt užíval. Navíc včera bylo super počasí. Jenom budu muset vyrobit nové lože pro motor, tohle různě vibruje. No a začnu řešit křidýlka, zatim létám jenom se směrovkou a výškovkou.
Při přemetech se začínám pomalu bát co vydrží křídlo? Aby se mi taky nesložilo jako Victronixovi. Prakticky to všechno drží za jeden šroub!!! Lze nějak stanovit, co tohle éro vydrží????
off
Kontaktovat uživatele:

#152 Příspěvek od off »

pilnic píše:Prakticky to všechno drží za jeden šroub!!! Lze nějak stanovit, co tohle éro vydrží????
Litam s tim s plovakama premety i "sudovykruty" pekne s rozbehem a ZATIm to drzi :-) myslim, ze ten sroub pretrhnout neni jen tak, ani zlomit trubky v kridle...
Honza244

#153 Příspěvek od Honza244 »

Ahoj, koupil jsem si stříďák do Minimaga, ale nevím, jakým způsobem ho mám přidělat do letadla. Prosím o rady, nebo nejlepší by bylo kdyby mi nekdo poradil přes ICQ. Díky :)
pilnic

#154 Příspěvek od pilnic »

To Off: tak díky za povzbuzení, až zase třeba jednou nebude foukat, tak za to zkusim vzít pořádně. Já lítám, zatím, bez plováků, takže úplná brnkačka...
Snad to mám tak dobře slepený jako ty :))

To Honza: zrovna teďka lože řešim. Mám Ray C2836/08. Protože jsem byl nedočkavej, tak jsem ho zalepil do původního lože a jenom trochu obrousil ty žebra. A udělat jsem místo plastové překližkovou přepážku. Sice to funguje, ale neni to ideální. Chystám se udělat lože zhruba jako tady http://www.airdock.cz/loze_minimag.html
, ale nechci dělat zadní montáž, ale normálně na předek.

Tak jestli začínáš jako já, tak se těš na ten rozdíl oproti původní 400. Je to fakt bomba!!!
Honza244

#155 Příspěvek od Honza244 »

Ja mam Turnigy C2830-1050, ale nevím jestli jestli ho dát na zadní montáž kvůli chlazení, nebo normálně...
pilnic

#156 Příspěvek od pilnic »

No, já mam zkušenost s tim skoro original uchycením vepředu. Chlazení je v pohodě po cca 15 minutách letu vkuse na +- 70% plynu.
Spíš se bojím zadního uchycení kvůli vybracím, je tam asi větší rozkmit, protože je to uchyceno dál za vrtulí. A taky, když se nepodaří zrovna ideálně přistát, ( a s tím já musím dost kalkulovat ) tak asi dostane příčka větší ránu/ větší páka.
Ale to jsou jenom moje zelenáčské úvahy. Třeba se nám vyjádří nějakej zasloužilec :)
Victronix
Kontaktovat uživatele:

minimag - uchycení motoru

#157 Příspěvek od Victronix »

MĚL jsem v minimagu Turnigy 2217 16turn 1050kv 23A Outrunner
se zadní montáží. Montáž nebyla přesně slícovaná s motorem takže vystředění chtělo chladnou hlavu. Nicméně se podařilo. Po prvním větším pádu následovalo opětovné vystředění.

Po pádu - jak jsem psal na předchozí stránce - zkusím letadlo reinkarnovat.
Originál spojku (křídlo - trup) nahradím něčím jiným, zlomené křídlo slepím a narovnám - nulové vzepětí. Sice to bude bastl ale zkusím to.
Motor jsem koupil na e-Bay
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... K:MEWNX:IT
Naposledy upravil(a) Victronix dne stř 14.10.2009 13:29, celkem upraveno 1 x.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
were
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od were »

Ja uz jsem to tu myslim nekde psal, mam Ray na zadni montazi a vsechno funguje jak ma. Pokud je vrtule vyvazena, vibrovat by nic nemelo. Co se tyce havarii, tak kdyz jsem videl na fotkach havarovany Minimag tak mel vetsinou predek proste ulomeny, bez ohledu na typ montaze - takze i pri zadni montazi se proste v nejakem miste zlomi elapor, ale asi jinde nez je prepazka, protoze misto kde je vlepena prepazka je pevnejsi nez okoli.
Pokud s tim planujete mlatit o zem (doufam ale ze ne :D), tak zadni montaz pro Ray vrele doporucuju - unasec vrtule pro zadni montaz urcite vydrzi mnohem vic nez osicka z nic moc materialu, ktera se pravdepodobne po prvni rane ohne a je po litani. A pokud nevydrzi tak vymenit ho neni problem
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
pilnic

#159 Příspěvek od pilnic »

Tak když to schvalují a doporučují mazáci, tak na tom něco bude...
Já to možná asi ne uplně dobře chápu, jak se motor předělá na zadní montáž, protože osička potom vyčuhuje z původně zadní strany, ale to si někde najdu...
No a když Were píše, že to i víc vydrží, tak to zřejmě taky vyzkouším.
Já s tím bohužel o zem mlátím, ale ne plánovaně!!! :) ... ale čím dál míň
Nejhorší byl pád z cca 15 metrů kolmo do země, proč nereagovala výškovka, nevím. Bylo to do pole, no a měl jsem pěkně stažený půlky když jsem šel obhlídnout stav... Byla prasklá jenom původní plastová motorová
přepážka, ohnutá hřídelka ( původní 400 ) a prasklá vrtule. Čumák jenom lehce nakrčený. ELAPOR je fakt k nezaplacení.
Vitronix: držím palce, ať se ti to povede zase rozlítat. Minimag je fakt nezmar!!!
Victronix
Kontaktovat uživatele:

minimag;

#160 Příspěvek od Victronix »

Díky.
To, že Ti čučí hřídelka vzadu v trupu - to je normální.
Zadní montáž je odolnější. Hned tak se něco neskřiví.
Po mém pádu je motor nahadry a nepomohlo mu ani toto :-)
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
pilnic

#161 Příspěvek od pilnic »

nojo, ale to už nebyl MM jako Minimag ale jako Minimeteor :))
pilnic

#162 Příspěvek od pilnic »

Tak jak lítáte?
Dneska byl sice marast, ale skoro bezvětří, takže jsem nevydržel a řádně MM protáhl. Nový stříďák si fakt užívám, je to balada. MM lítá jak stíhačka...
Žádné ostré střety se zemí se nekonaly, ale zato jeden se stromem!! Chvíle nepozornosti, špatný odhad a už to bylo. Ovšem Elapor opět nezklamal. Náhodně přihlížející mladík co kolizi viděl, valil bulvy, když jsem po vymotání z větví jenom narovnal křídlo a letěl dál :)
No a teď jsem se konečně rozhoupal k instalaci křidélek. Tak jsem zítra zvědav jak to zvládnu. Mám nejprimitivnější čínskou RC soupravu bez mixu, tak se trochu děsím oddělného řízení další osy.
Cmelak007

#163 Příspěvek od Cmelak007 »

Ja ted s MM letam porad a kdyz si na nej clovek zvykne je v bezvetri super letoun..ale na toro 900 porad nema :-D ty plizive prulety a otocky 1m nad zem is torem nemaji chybu.. s timhle se bojim protoze to je prece jen mene odolne..
Honza244

#164 Příspěvek od Honza244 »

To Pilnic: Mohl bys mi prosimte poslat nějaký fotky toho přidělání stříďáku?? Díky :)
pilnic

#165 Příspěvek od pilnic »

Tak dneska zkušební lety s křidélky. No je to zase boj si na to zvyknout.
Ale je jasný, že až se zaběhnu tak manévrovatelnost bude zas uplně jinde. Ale ty strany, ty strany.... je to na palici.
To Honza ... já se zatim k řádnýmu uložení motoru nedopracoval, pořád o tom koumám a to původní zatim drží... a to je fakt jednoduchý - místo původní čelní plastové přepážky jsem vyřízl to samé ale z překližky, trochu zbrousil ty plastový žebra v loži, na tu novou přepážku přišrouboval motor a napral do lože. No je to fakt dost nehezky udělaný ( měl jsem nový motor a neměl jsem čas se s tím moc mazat ) tak i dost neprezentovatelný, tak snad ti ten popis bude stačit?? :)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“