Bambi 3

Informace, plánky i stavební vlákna k modelům které mají vzletovou hmotnost nižší než 250g.
Pravidla fóra
Pro modely do 250g.
Zpráva
Autor
JK
Kontaktovat uživatele:

Re: Bambi 3

#16 Příspěvek od JK »

Janek2 píše:JK píše:
... ... Všechny tři přívodní vodiče byly uvnitř serva zkratované. Ale pořádně. Odizolované a jakoby smotané..

Tak s niečím podobným som sa nestretol. Chvalabohu :) Toto s tými Waypointmi bol za vyše 40 rokov ojedinelý prípad. Asi som mal šťastie... :) :)
T16SZ
DAF
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od DAF »

iwwo píše:Ďakujem všetkým za debatu. Výbavu už mám, motor lahší neviem zohnať. Možno o trocha väčší model by to chcelo, ale stále myslím na ten Bambi 3. A chcem si niečo postaviť z balzy. Neviete náhodou niekto o dobrej stavebnici? Najradšej českej, tam bude kvalita inde. Niečo jednoduché, teda nie maketu. Na fotkách je výbava, váha nie je presná, ale aspoň viem, okolo čoho sa točím.

Pokud chceš něco balsového, jednoduchého, ve rozsypu a navíc českého, podívej na stránky kolegy Hiesböka. Tady https://www.hiesbok.cz/RC-Modely-c15_0_1.htm máš odkaz. Z nabídky jsem osobně stavěl Samuraie. Jinak mám pocit, že zde někde je vlákno na Maraba El, resp XL a zřejmě by se dalo najít něco k Bambi RC, ale to už je celkem velké. Kolega stavěl RC model Easy, byl s ním spokojen.
Hitec Aurora 9X
HLA
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od HLA »

A nešel by říznout Bambi 3 125% - limitovanbá edice?
blesk
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od blesk »

Mám teď nakresleného a dneska budu řezat díly na "haláka" s rozpětím cc 680mm, na 5g motor, bude tam ale tlačný motor. Je to taková variace na jeden americký ULL. Odpo mužů hodit fotky.
Hiesbok
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Hiesbok »

Marabu, Bambi 3, Alfa sport a další jsou připravované v jedné řadě o shodném rozpětí 720 mm.
Uvidíme co stihnu.
Přeji hezký den RH
iwwo

#21 Příspěvek od iwwo »

DAF píše:Pokud chceš něco balsového, jednoduchého, ve rozsypu a navíc českého, podívej na stránky kolegy Hiesböka. Tady https://www.hiesbok.cz/RC-Modely-c15_0_1.htm máš odkaz. Z nabídky jsem osobně stavěl Samuraie. Jinak mám pocit, že zde někde je vlákno na Maraba El, resp XL a zřejmě by se dalo najít něco k Bambi RC, ale to už je celkem velké. Kolega stavěl RC model Easy, byl s ním spokojen.

Samozrejme o tých stránkach a výrobcovi viem, preto píšem o Bambi 3. Veľmi sa mi páči a aj dalšie modely. Myslím, že postavím z kazdej kategórie niečo od neho. Ale teraz riešim Bambi 3 a ťažký motor. Bohužial nemá alternatívu zatial, tak pokukujem aj po niečom inom.
Blade Dancer,Mustang od Alfamodel Thunderbolt od E-Flite a pohodový hornoplošník vlastnej výroby. Všetko elektro.
Momentálne pre mňa nepoužitelný vrtulník Safari G41 od Scorpia. Ale to je asi rukami
iwwo

#22 Příspěvek od iwwo »

Hiesbok píše:Marabu, Bambi 3, Alfa sport a další jsou připravované v jedné řadě o shodném rozpětí 720 mm.
Uvidíme co stihnu.
Přeji hezký den RH

Cca kedy bude Bambi? Či sa mi oplatí čakať. A ešte kým bude v ponuke u dajakého predajcu, to ubehne veľa času...
Blade Dancer,Mustang od Alfamodel Thunderbolt od E-Flite a pohodový hornoplošník vlastnej výroby. Všetko elektro.
Momentálne pre mňa nepoužitelný vrtulník Safari G41 od Scorpia. Ale to je asi rukami
Hiesbok
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Hiesbok »

Nečekejte
sice budu celý týden lepit to co jsem si v průběhu roku namaloval do šuplíku,
ale nejblíže k dokončení je Marabu a mini Alfa. Stále je problém s materiálem a já netuším co a v jaké kvalitě seženu.
Bambi 3 už je ale ve frontě a není úplně ve spodu.
Když mám něco dokončeného dávám to na facebook.
Tak čas od času jukněte.
Přeji hezký den RH
iwwo

#24 Příspěvek od iwwo »

Hiesbok píše:Nečekejte
sice budu celý týden lepit to co jsem si v průběhu roku namaloval do šuplíku,
ale nejblíže k dokončení je Marabu a mini Alfa. Stále je problém s materiálem a já netuším co a v jaké kvalitě seženu.
Bambi 3 už je ale ve frontě a není úplně ve spodu.
Tak čas od času jukněte.
Přeji hezký den RH

Tak tá miniAlfa bude môj další model. Bambi3 je už na ceste, tam to už postavím s výbavou čo mám. Potom natočím letové video a rád sa podelím so skúsenosťami, keď bude záujem. Síce teraz som dokončil Carter XS, rozpatie 810, váha 330, ale tá alfa bude do 250 predpokladám.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od DAF »

iwwo píše:Samozrejme o tých stránkach a výrobcovi viem, preto píšem o Bambi 3. Veľmi sa mi páči a aj dalšie modely. Myslím, že postavím z kazdej kategórie niečo od neho. Ale teraz riešim Bambi 3 a ťažký motor. Bohužial nemá alternatívu zatial, tak pokukujem aj po niečom inom.

Chtěl jsi doporučit nejlépe české stavebnice, aniž bych chtěl, aby to vypadalo jako nějaké protěžování či propagace, se stavebnicemi tohoto výrobce pracuji na kroužku a mám s nimi velmi dobré zkušenosti. Jsou velmi dobře zpracované a dobré jsou i ceny. Ale třeba v minulosti jsem se pustil i do jiných "vod" a postavil jsem se něco od Guillowa - https://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=45770. Elektrifikováno a rozhýbána všechna kormidla, létal velmi dobře (model stále "žije", jen mám další nové modely a na tento holt není čas). Ovšem je to cenově, ale také stavebně někde jinde, některé věci jsem si raději předělal.
Hitec Aurora 9X
Steve

#26 Příspěvek od Steve »

Hiesbok píše:............
Tak čas od času jukněte.

Přeji hezký den RH

To mě mrzí.
Spousta lidí dává na diskuzích odkazy jinam a samozřejmě vede FB :roll:
Nejsem tam a nechci (ale chápu, že je to univerzální platforma, navíc pro výrobce i ideální pro zahraniční zákazníky).
A některé odkazy nejsou veřejně dostupné (třeba co na Mojehobby vytrvale dává Graup).
Možná by to v tomto případě - když už je odkaz na FB - dát přímý (a otevřený) link. Pak se mrkne i víc lidí, nejen takoví jako já, co nejsou a nechtějí na FB být :wink:
iwwo

#27 Příspěvek od iwwo »

Steve píše:
To mě mrzí.
Spousta lidí dává na diskuzích odkazy jinam a samozřejmě vede FB :roll:
Nejsem tam a nechci (ale chápu, že je to univerzální platforma, navíc pro výrobce i ideální pro zahraniční zákazníky).
A některé odkazy nejsou veřejně dostupné (třeba co na Mojehobby vytrvale dává Graup).
Možná by to v tomto případě - když už je odkaz na FB - dát přímý (a otevřený) link. Pak se mrkne i víc lidí, nejen takoví jako já, co nejsou a nechtějí na FB být :wink:

Tiež som vôbec nenašiel nič na FB a to som hľadal. Každopádne sa mi tie stavebnice veľmi páčia a fandím firme, že vôbec niečo také robí.
Hiesbok
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Hiesbok »

Re Facebook
Doposud jsem myslel, že se ke mě na facebook všichni dostanou i bez přihlášení.
Promyslím to a něco na našich stránkách vytvořím.
Přeji hezký den rh
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od jyrry »

Hiesbok píše:... ke mě na facebook ...

No a na který?
Přílohy
Hiesbök_2.png
Hiesbök_1.png
jyrry.webnode.cz
Hiesbok
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Hiesbok »

V ČR je 8 lidí s příjmením Hiesbök (ová).
Z toho jsou tři děvčata a pět kluků.
Z pěti kluků jsou tři se jménem Rudolf.
Všichni tři jsme z jedné rodiny a jsme modeláři.
Takže ať se dostaneš na jakýkoliv „Hiesbök“ facebook, jsou tam naše modely.
Na některém více na některém méně.
Vzhledem k tomu, že výzkum a vývoj nových modelů provádím a financuji jako soukromá osoba
(mimo firmu Hiesbök s.r.o.), je více návrhů a skic na nefiremním (soukromém) profilu.
Což by snad mělo být poznat na první pohled.
Přeji hezky večer
rh
Odpovědět

Zpět na „Letadla do 250g“