JosefSvejk píše:Nevím, jak je to u té mazdy, ale starší vozy, třeba škodovky, měly přívod pro palubu až ze startéru - takže ještě omrknout kabel na něm.
Akumulátor se může rozsypat i vevnitř. Nevím, nač vozit náhradní akumulátor, rovnou bych ho vyměnil. A co ta horká pojistka? Tam bych to radši taky ještě pořádně zkontroloval.
Rovnou měnit baterku nechci, rád bych došel fáze, kdy bubu mít jistotu, že to kleklo opravdu na baterku, néé, že dám novou a stejně se budu klepat s tím jet někam dál už jednou pro vždy.
pojistka horká nebyla--zdálo se mi, že je trochu teplá---dnes jsem ji vyšrouboval a našrouboval znovu.
já si myslím, že se ten akumulátor právě rozsypal vevnitř--špatný kontakt něčeho s něčím, co se zase nějak spojilo--třeba zase speklo po připojení přez nabijecí kabely z druhého auta, páč co jsem dnes startoval, tak mi te zvuk přišel, jak kdyby ta baterka vedla proud kilometrovou dvoulinkou k lampičce, ještě včera ráno se starterem ta autobaterka cvičila uplně v pohodě a nikde jsem během dne nezapoměl v autě něco rozsvíceného--zapnutého, aby se ta baterie vybila--což by byl stejně problém pouze pro nastartování, ale né, že když auto jede, dojde štáva v autobaterii--respektive že po hodinové jízdě nejde auto nastartovat z duvodu vybité autobaterie.