hodinky automaty
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: hodinky automaty
Před uložením se ke spánku, jsem si s hodinkami zahrál na powerball. Ráno pořád šly. Zpoždění za celý den je pořád stejné.
Do opravy je dávat nebudu, seženu si jiné - rozhodně to vyjde lépe.
xeno> nechci ti hanět tvoje hodinky, ale quartzový strojek v plastovém šasi pro mě nemá cenu 10k. Ten zbytek okolo strojku tu cenu nedohoní.
Ale je fajn že toho hodně vydrží a mají různé certifikace.
Nak
Do opravy je dávat nebudu, seženu si jiné - rozhodně to vyjde lépe.
xeno> nechci ti hanět tvoje hodinky, ale quartzový strojek v plastovém šasi pro mě nemá cenu 10k. Ten zbytek okolo strojku tu cenu nedohoní.
Nak
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
A nebo si na Aukru kup primky, jsou jich tam kupy. Ono takové to ranní natahování má něco do sebe
V levnějších Seiko 5 je strojek 7Sxx, který neumožňuje manuální nátah, což někdy může být na škodu.
http://aukro.cz/prim-pekny-stav-jako-nove-cistene-do-sbirky-i4590819729.html
http://aukro.cz/prim-pekny-stav-jako-nove-cistene-do-sbirky-i4590819729.html
Ruské strojky s automatem se prostě kazily.
Taky jsem měl, koupil levně v SSSR, značka SLAVA někdy začátkem 80. let. Nosil jsem je 2 roky a bez problémů, při pravidelném nošení bez natahování vydržely asi 15 hodin a na plné ruční natažení 36hodin. Přesnost byla taky vynikající (+/-1sekunda za den). Pak ale začaly problémy se zastavováním. Dal jsem je do opravy, stála už techdy 60Kčs (na tu dobu opravdu drahá oprava), pak rok pohaoda a znovu problém s tím, že se pružina vytočila přes automatiku a hodinky zastavovaly. Znovu oprava za 60 Kčs a zase 2 roky klid a pak to samé. Tak jsem si koupil za pár šupů ručičkové elektrické s krokovým motorkem a tamty mám dodnes odloženy v šuplíku. Protože ke konci 90 let za opravu chtěli už 120 Kčs a v dnešní době si vůbec nedovedu představit co by to asi stálo a jestli by se vůbec našla opravna, kde by to dovedli udělat.
Kamarád, spolužák z VŠ, si ve stejném období koupil podobné, taky velice levně v SSSR, ale zn. POLJOT a měl s nimi prakticky ty samé zkušenosti a problémy. Jemu ale v jedné opravně upravili strojek tak, že tu automatiku vyhodili a natahoval si je pak jenom ručně. Ale taky je nakonec vyměnil za elektrické.
Smiř se s tím, že ty Tvoje (ale i ty moje) hodinky už patří jen do muzea.
Taky jsem měl, koupil levně v SSSR, značka SLAVA někdy začátkem 80. let. Nosil jsem je 2 roky a bez problémů, při pravidelném nošení bez natahování vydržely asi 15 hodin a na plné ruční natažení 36hodin. Přesnost byla taky vynikající (+/-1sekunda za den). Pak ale začaly problémy se zastavováním. Dal jsem je do opravy, stála už techdy 60Kčs (na tu dobu opravdu drahá oprava), pak rok pohaoda a znovu problém s tím, že se pružina vytočila přes automatiku a hodinky zastavovaly. Znovu oprava za 60 Kčs a zase 2 roky klid a pak to samé. Tak jsem si koupil za pár šupů ručičkové elektrické s krokovým motorkem a tamty mám dodnes odloženy v šuplíku. Protože ke konci 90 let za opravu chtěli už 120 Kčs a v dnešní době si vůbec nedovedu představit co by to asi stálo a jestli by se vůbec našla opravna, kde by to dovedli udělat.
Kamarád, spolužák z VŠ, si ve stejném období koupil podobné, taky velice levně v SSSR, ale zn. POLJOT a měl s nimi prakticky ty samé zkušenosti a problémy. Jemu ale v jedné opravně upravili strojek tak, že tu automatiku vyhodili a natahoval si je pak jenom ručně. Ale taky je nakonec vyměnil za elektrické.
Smiř se s tím, že ty Tvoje (ale i ty moje) hodinky už patří jen do muzea.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Nakadah píše:xeno> nechci ti hanět tvoje hodinky, ale quartzový strojek v plastovém šasi pro mě nemá cenu 10k. Ten zbytek okolo strojku tu cenu nedohoní.
Nak
Plastové je jen vnější pouzdro, vnitřní je ocelové a v něm v plastovém rámu kovový strojek. Ale 10k bych za hodinky taky nedal
http://www.hodinkytraser.cz/traser-p-6600-type-6-mil-g-sapphire/
(Rozklikni si v parametrech podtržené položky)
Zajímalo by mě, proč mají na ciferníku značku radioaktivity. To mají tritiovou luminescenci? Nak
Přesně tak. Pročti si ten odkaz co jsem sem dal.
- Xenomorfus
To mate kluci jako s vysilackou, nekdo ma za 2k a nekdo za 10k. Ja mival hodinky za 2k a brzo sem je znicil (posledni Casia umrely na strelbu z kulometu, vystrilel sem pri akci asi 2000ran a kdyz sem se podival,kolik je hodin, rucicky lezely dole srovnane
). U Traseru vydrzi baterka 5 let (pry az 7), tritiove ampulky sviti minimalne 15let, hodinkam nevadi magneticke pole (jedny mi kdysi odesly pri nakladce zeleza elektromagnetama), snaseji rozdily tlaku (seskoky z vysek), vodotesnost uz je dnes standart, safirove sklicko jen tak neposkrabete a co se vnejsiho obalu z plastu vyztuzeneho skelnym vlaknem tyce, kdyz se zacaly delat zbrane s plastovym ramem,kazdy ohrnoval nos, ja mam Glocka 14 let a ram vydrzel vice nez u CZ75...
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
tak to už musí bejt supr kvalita u hodinek za 10 000 kč
a ten strojek uvnitř,Ronda řady 517 v hodnotě cca 300kč bez DPH,to už je taky velice slušné.. 
Moje osobní zkušenost. 15let jsem denně nosil darované hodinky Seiko "5" a bez nošení vydržely víc, jak 24hodin a seřizoval jsem je cca 1x za dva měsíce +40vteřin! Po 15letech nevydržely půl dne bez nošení. Jelikož to byl dar, tak následoval servis, který stál 1.200,-Kč. Bylo vyměněno: Na přání sklíčko, závadou nízké výdrže byl opotřebený teflonový povlak pera. Hodinky byly koupeny za 3.500,-. Nyní šlapou, jako nové, ale už je šetřím a nosím je jen vyjímečně, protože vlastním 3 roky hodinky TRASER NVIGATOR. To je jiná liga, kvalita osvětlení a přesnost, seřizuji dvakrát ročně při změně času a je +10 vteřin.
V noci se naschvál budím, abych viděl krásně svítící ciferník
.
V noci se naschvál budím, abych viděl krásně svítící ciferník
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
opicak píše:tak to už musí bejt supr kvalita u hodinek za 10 000 kča ten strojek uvnitř,Ronda řady 517 v hodnotě cca 300kč bez DPH,to už je taky velice slušné..
Hele, možná zbytečně prudíš. Půlka populace je schopná pořídit za 10 kKč hodinky Emporio Armani, Diesel nebo Storm, kde bude no jewel bezejmenný čínský strojek, po roce začnou měnit barvu z důvodů ošoupání vrchní vrstvy a po 2 do nich nateče.
- JosefSvejk
mikymik píše: Půlka populace je schopná pořídit za 10 kKč hodinky...
Půlka populace dnes už možná ani neví, co to hodinky jsou. A skoro celá druhá půlka nemá proč si je kupovat. Nošení hodinek je dnes spíš taková "úchylka" pro pár zasvěcených.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
Hyperbola: Pozorovati pratetu při jídle nebylo právě příjemné. Její vypoulené oči hrozily spadnout do talíře (J. Havlíček). 
mikymik píše:Hyperbola: Pozorovati pratetu při jídle nebylo právě příjemné. Její vypoulené oči hrozily spadnout do talíře (J. Havlíček).
Chápu Tvoji ironii, ale hodinky za 10tKč si bude ochotno pořídit ani ne 1% populace. Spolupracuji se zlatníky a hodináři, tak vím o čem mluvím. V tom spíš souhlasím se Švejkem. I ta hyperbola musí mít správně nasměrovanou asymptotu, aby pak byla i tak chápána.
Jinak, já hodinky nosím a bez nich se cítím nesvůj i když mám mobil v rámci šetřiče zobrazující čas. Ale moje jsou jen za 5tKč, a ty jsem dostal do daru k 50-tce. Když jsem si je kupoval sám, tak moje hranice byla max. 100€. A nepokládám se za úplného chudáka.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Tak si tady čtu vaše výplody, mrknu na hodinky... a ony stojí
4x zatřepu rukou a už zase jdou. Ale podle času se zastavily někdy v 11:16 tož je mi divné že tak dlouho stojí. V mezičase (cca 1 1/4h) jsem běhal po place.
Hodinky prostě nosím proto, že jen otočím rukou a vím jaký je čas. Mobily mám dva, k tomu čas na obrazovce PC, ale to prostě není ono. Nak
Hodinky prostě nosím proto, že jen otočím rukou a vím jaký je čas. Mobily mám dva, k tomu čas na obrazovce PC, ale to prostě není ono. Nak
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
Tak dobrá tedy. Dej průměrnému dospělci 10 kKč s tím, ať si za ně pořídí hodinky... a dál viz výše...