Doma mám cca půl roku NB Lenovo, taky dokina. Tento NB rovněž pouze uspávám, ale napájení odpojuji ze sítě (pětizásuvka s vypínačem). Počítám že ta malá spotřeba NB v režimu spánku té baterce prosívá. Uvidí se za rok, za dva
Notebook, napájení a baterie
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Notebook, napájení a baterie
Ve firmě mám už 6. rok NB HP 6150b, trvale zaparkovaný v dokině, trvale zdroj dokiny v síti. Ze začátku si nepamatuji, ale poslední dva roky NB většinou jen uspávám, nevypínám. Občas se stane, že ho někam nesu, tak jede na baterku. Teď ještě po vyjmutí z dokiny ukazuje, že zbývá 1 hodina. Pokládám to za slušný výkon od té baterky. Na jaře se ho cystám vyměnit (končí podpora XPček), takže můžu říct, že s NB vydržela po celou dobu života jedna původní baterka. Asi jsem měl štěstí na nějaký supr kus.
Doma mám cca půl roku NB Lenovo, taky dokina. Tento NB rovněž pouze uspávám, ale napájení odpojuji ze sítě (pětizásuvka s vypínačem). Počítám že ta malá spotřeba NB v režimu spánku té baterce prosívá. Uvidí se za rok, za dva
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
- JosefSvejk
Nevěř tomu, kolik času ukazuje a změř si to (třeba při puštěném videu). Možná se budeš divit. 
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Jasně že se ten údaj nedá brát doslova, ale pravda je, že když s ním pracuju někde v terénu, tak baterka drží. Kdyby byla v háji, tak bych to poznal. Není jako nová, ale půl hoďky s tím klidně pracuju a nebojím že to chcípne. Ja říkám - štěstí na kus...
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
mám v notebooku Lion Sanyo 18650, ty znám a vím že jsou dobré, používám i v jiných aplikacích.
jinak možnosti nestavení pro aku mám pak takovéto:
jinak možnosti nestavení pro aku mám pak takovéto:
Kolikrát ani nezáleží na tom jak moc je accu vybíjený, ale na tom jak noťas hřeje.
Některé NTB topí jako blázen a i pokud jede pořád ze sítě, accu je za rok mrtvý. Má za sebou dva a půl cyklu a je po smrti. Protože se uvařil...
Některé NTB topí jako blázen a i pokud jede pořád ze sítě, accu je za rok mrtvý. Má za sebou dva a půl cyklu a je po smrti. Protože se uvařil...
zdzd, presne aj toto je jeden faktor s ktorým žiadna teória nepočíta a uvaríš batériu tak či tak...
Preto píšem z vlastnej skúsenosti a ešte raz hovorím, čas určite nemeriam tým, že sa pozerám na tú lištu vpravo dole a na ikonu baterky, ale tak, že o 5:00 vstánem, zoberiem notebook zo spálne do obývačky a do pol siedmej surfujem a čítam na nete s externou laserovou myšou a USB modemom /ktorý tiež niečo žerie a aj hreje/... až pokiaľ mi nezačne blikať červené svetielko...
Mimochodom ten notebook už od nova mal hlboko poddimenzovanú baterku, nakoľko na 18,4 palcový klát je 6-článok málo.
Ak niekomu za 2 roky z 3,5 hodiny klesne na hodinu, stále je to viac ako za 3 roky z necelých 2 hodín na 1-1,5 hodiny...
Preto píšem z vlastnej skúsenosti a ešte raz hovorím, čas určite nemeriam tým, že sa pozerám na tú lištu vpravo dole a na ikonu baterky, ale tak, že o 5:00 vstánem, zoberiem notebook zo spálne do obývačky a do pol siedmej surfujem a čítam na nete s externou laserovou myšou a USB modemom /ktorý tiež niečo žerie a aj hreje/... až pokiaľ mi nezačne blikať červené svetielko...
Mimochodom ten notebook už od nova mal hlboko poddimenzovanú baterku, nakoľko na 18,4 palcový klát je 6-článok málo.
Ak niekomu za 2 roky z 3,5 hodiny klesne na hodinu, stále je to viac ako za 3 roky z necelých 2 hodín na 1-1,5 hodiny...
Mám tu jeden HP LongLife pack (MU-06 či ako sa to volalo?), čo pri nabíjaní (po zapnutí) vypíše čosi ako varovnie, že nabíjanie prerušil lebo batéria bola prehriata - aj keď je vypnutý noťas čiže ten ju nehreje... Možno by sa dal reklamovať, starý nie je, ale bolo to kupované z nejakého pofiderného zdroja ako napr t-com alebo tak, a človek chce mať radšej svoj noťas než pár eur za baterku.
Domyslel som si že ju radšej treba zakopať vonku na zahradke, ale vraj nech sa pohrám.. ešte som nestihol tak dúfam že kým si nájdem čas, nevyšumí len tak v poličke v dielni.
Inak mám skúsenosť asi takú - je úplne jedno ako často sa aku nabíja, podstatné je, na koľko voltov (presnejšie, tých desatín) sa nabíja. Takže ano ak noťas vie nastaviť 80% nabitie, je to super. Ak to nevie, záleží len na nejekej kalibrácii alebo skorej len na výrobnej tolerancii nejakej referenčky elektroniky v baterke, jedna odíde ešte v záruke, iná tesne po nej, a niektoré vydržia reatívne perfektne pár rokov.
Osobne používam hračku čo žerie 9W a nebojím sa občas ju zapnúť bez zdroja, ale baterku by som z počítača čo ju má jednoducho nevyberal z princípu - normálnejšie je pre mňa kúpiť si UPS aj k stolovému počítaču, a nie naopak odpojiť ju keď tam je, a spoliehať sa na nejaký trápny kontakt konektoru od zdroja. Keď odíde, treba kúpiť novú..
Domyslel som si že ju radšej treba zakopať vonku na zahradke, ale vraj nech sa pohrám.. ešte som nestihol tak dúfam že kým si nájdem čas, nevyšumí len tak v poličke v dielni.
Inak mám skúsenosť asi takú - je úplne jedno ako často sa aku nabíja, podstatné je, na koľko voltov (presnejšie, tých desatín) sa nabíja. Takže ano ak noťas vie nastaviť 80% nabitie, je to super. Ak to nevie, záleží len na nejekej kalibrácii alebo skorej len na výrobnej tolerancii nejakej referenčky elektroniky v baterke, jedna odíde ešte v záruke, iná tesne po nej, a niektoré vydržia reatívne perfektne pár rokov.
Osobne používam hračku čo žerie 9W a nebojím sa občas ju zapnúť bez zdroja, ale baterku by som z počítača čo ju má jednoducho nevyberal z princípu - normálnejšie je pre mňa kúpiť si UPS aj k stolovému počítaču, a nie naopak odpojiť ju keď tam je, a spoliehať sa na nejaký trápny kontakt konektoru od zdroja. Keď odíde, treba kúpiť novú..
coro píše:... Keď odíde, treba kúpiť novú..
tohle se mi už 2x nezadařilo, notes vždy napsal že ji nezná a že s ní nebude spolupracovat. Koukal jsem na různé diskuze a u některých NTB to bývá problém, naučit ho pracovat s novou baterkou...
Je to tak?
jyrry.webnode.cz
kedysi som čítal o tých problémoch čo píšeš ale týkalo sa to iba repasácie baterky kedy bolo treba nejako "vyresetovať tú jej vlastnú riadiacu jednotku, aby tá jednotka vedela že si baterku vymenil a začala sa k nej správať ako k novej, lebo ona eviduje ako keby celkový život tej baterky a podľa toho sa upravuje nabíjanie, počítanie kapacity, výdrž.
Ak by si vymenil iba články bez zásahu do tej jednotky v baterke, tak s novou baterkou by ti notebook narábal ako so starou, teda by ju nevyužíval na 100%.
Ak vymeníš celý ten cartridge s baterkou, tak by to hádam fachčiť malo.
Ak by si vymenil iba články bez zásahu do tej jednotky v baterke, tak s novou baterkou by ti notebook narábal ako so starou, teda by ju nevyužíval na 100%.
Ak vymeníš celý ten cartridge s baterkou, tak by to hádam fachčiť malo.
Naposledy upravil(a) robotmz dne pon 25.11.2013 7:44, celkem upraveno 1 x.
Vyměnil jsem celý blok s baterkou a elektronikou...
jyrry.webnode.cz
odpoveď vyššie som trochu editoval...
Potom to bude zase nejaká "vychytávka" značiek, čo som sa minule práve s kolegom rozprával že na niektoré typy bookov máš predpísané aj presné výrobky od konkrétnych výrobcov.
Ak dodržíš všetky technické parametre, ale nebude to ten konkrétny výrobok /napr. RAM-ka/ tak to proste nebude fungovať...
Potom to bude zase nejaká "vychytávka" značiek, čo som sa minule práve s kolegom rozprával že na niektoré typy bookov máš predpísané aj presné výrobky od konkrétnych výrobcov.
Ak dodržíš všetky technické parametre, ale nebude to ten konkrétny výrobok /napr. RAM-ka/ tak to proste nebude fungovať...
No, ak vymeníš len články a elektroniku necháš, hrozí že sa bude tváriť akoby mala malú kapacitu lebo _niekto_tam naprogramoval starnutie, prípadne len pamäť maximálnej kapacity čo sa učí, ale len jedným smerom.
Ak kúpiš baterku pre daný typ noťasu,musí normálne fungovať. Noťas sa s ňou vie baviť a zistiť si o nej prakticky všetko. Problém nastane, len ak to nieje podporovaná/kompatibilná baterka..
U modernejších "značkových" strojov je niekedy aj problém ak nie je "originál",
- ale ak raz niekto napíše že predáva baterku pre noťasy kde je v zozname aj typ XX-XXXXYYYYZ čo máš Ty, tak v ňom buď funguje alebo je vadná.
To "značkové príslušenstvo" mi hodne lezie na nervy. V podstate to má zmysel pre značku robiť len v prípade, že predáva také príslušenstvo aspoň za dvojnásobok normálnej (reálnej maloobchodnej) hodnoty KVALITOU A PARAMETRAMI ROVNAKÉHO tovaru..
Ak kúpiš baterku pre daný typ noťasu,musí normálne fungovať. Noťas sa s ňou vie baviť a zistiť si o nej prakticky všetko. Problém nastane, len ak to nieje podporovaná/kompatibilná baterka..
U modernejších "značkových" strojov je niekedy aj problém ak nie je "originál",
- ale ak raz niekto napíše že predáva baterku pre noťasy kde je v zozname aj typ XX-XXXXYYYYZ čo máš Ty, tak v ňom buď funguje alebo je vadná.
To "značkové príslušenstvo" mi hodne lezie na nervy. V podstate to má zmysel pre značku robiť len v prípade, že predáva také príslušenstvo aspoň za dvojnásobok normálnej (reálnej maloobchodnej) hodnoty KVALITOU A PARAMETRAMI ROVNAKÉHO tovaru..
coro píše:To "značkové príslušenstvo" mi hodne lezie na nervy. V podstate to má zmysel pre značku robiť len v prípade, že predáva také príslušenstvo aspoň za dvojnásobok normálnej (reálnej maloobchodnej) hodnoty KVALITOU A PARAMETRAMI ROVNAKÉHO tovaru..
mne nezoberie inu ani nabijacku
zdzd píše:Kolikrát ani nezáleží na tom jak moc je accu vybíjený, ale na tom jak noťas hřeje.
to nemusi byt len NTB, pred asi 5 rokmi mal DELL "zvolavacku" a vymienal baterky lebo hriali ... posielal som 3 a je fakt ze po vymene boli NTB od spodu studensie
Taky dotaz k baterce. Koupil jsem si nový NTB a u něj už nejde bat. vyjmout. Jak ho tedy provozovat abych bat. neupek, jedu v drtivé většině na netu. Přenášení hrozí veeelmi málo. Nebo jestli už v sobě nemá něco na ochranu baterky. je to asus x555L.