Windovs7 16bitová podpora programov

Název této sekce snad mluví sám za sebe... odkazy na užitečné soubory, které se dají stáhnout. Prosím nic nelegálního...
Zpráva
Autor
spetrs

Re: Windovs7 16bitová podpora programov

#16 Příspěvek od spetrs »

sgames píše:to prelozim : nejede to :)

Ты хороший переводчик! :lol:

Buď to nainstaluj do nějakého 32bit systému, nebo se na to vykašli a vyber si jiný program který běží na 64 bit systému. Bohužel jiné řešení asi nebude. :( :(
a.hanes

#17 Příspěvek od a.hanes »

:lol: :lol: :lol:

..hej to je dobrý..ale dík moc vám všetkým..
hanzi
a.hanes

#18 Příspěvek od a.hanes »

ronin píše:Ja jsem si k Windows 7 nainstaloval jeste XP. A kdyz potrebuji XP, tak jen reset pocitace a vyberu druhy system. Doinstalovani na jiz instalovane win 7 neni nijak slozite.

1. udelas spousteci(opravne) cd k Win 7
2. vytvoris novy oddil disk
3.nabootujes z cd s XP a instalujes do vytvoreneho oddilu disku
4. vlozit opravne cd win 7 a das opravit spousteni. Nepamatuji presne ten nazev
5. ve win 7 nainstalujes program EasyBCD a vytvoris startovaci nabidku

Asi existuji i jednodussi zpusoby, ale mne tenhle fungoval na mnoha PC

..dakujem ronin, vyzerá to jednoducho, avšak opeť nerozumiem a ku všetkemu nemám inšt.cd
hanzi
VTjr

#19 Příspěvek od VTjr »

ronin píše:Ja jsem si k Windows 7 nainstaloval jeste XP. A kdyz potrebuji XP, tak jen reset pocitace a vyberu druhy system.
...

Ano toto riešenie je dobré (sám som to tak mal na mnohých PC), pokiaľ ti neprekáža taká maličkosť akou je ten Reset vždy keď chceš spustiť ten problémový program (Mne to práve dosť prekážalo, preto som to nemohol dobre využívať). A práve na to, aby sa to nemuselo je dobrá virtualizácia starých systémov, ktorá je už zvládnutá na mnoho spôsobov - ide len o to vybrať si tú najvhodnejšiu. Kto však raz vyskúša virtualizáciu, ten už inak to robiť nebude. :wink: Dokonca veľké servery sa dnes robia tak, že na dolnej vrstve je virtualizátor a všetky operačné systémy sa bootujú v ňom a tak môže na jednom HW bežať súčasne aj linux aj windows a ešte všeličo iné.
Pretože existuje jedno, možno ešte lepšie riešenie - mať starý systém na starom HW pripojený v lokálnej sieti. Keď potrebuješ spúšťať starú aplikáciu na starom OS, tak len presadneš k inému, starému PC a nemusíš nič resetovať. Je to akorát náročnejšie na priestor, ale často je to naozaj to najlepšie riešenie.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
ronin

#20 Příspěvek od ronin »

VTjr píše:Ano toto riešenie je dobré (sám som to tak mal na mnohých PC), pokiaľ ti neprekáža taká maličkosť akou je ten Reset vždy keď chceš spustiť ten problémový program (Mne to práve dosť prekážalo, preto som to nemohol dobre využívať). A práve na to, aby sa to nemuselo je dobrá virtualizácia starých systémov, ktorá je už zvládnutá na mnoho spôsobov - ide len o to vybrať si tú najvhodnejšiu. Kto však raz vyskúša virtualizáciu, ten už inak to robiť nebude. :wink: Dokonca veľké servery sa dnes robia tak, že na dolnej vrstve je virtualizátor a všetky operačné systémy sa bootujú v ňom a tak môže na jednom HW bežať súčasne aj linux aj windows a ešte všeličo iné.
Pretože existuje jedno, možno ešte lepšie riešenie - mať starý systém na starom HW pripojený v lokálnej sieti. Keď potrebuješ spúšťať starú aplikáciu na starom OS, tak len presadneš k inému, starému PC a nemusíš nič resetovať. Je to akorát náročnejšie na priestor, ale často je to naozaj to najlepšie riešenie.

Ano, bohuzel reset je jedina moznost, ale ja jsem mel virtualem jen problemy a nektere programy ani nesly spustit ve virtualu.

Instalacni cd stahni treba z ulozto nebo torrentu. Protoze orig. jiz koupit nejde
Protos, Goblin 700
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Kissman »

navadet nekoho na warez ;) no tfuj... to si zaslouzi vymazani :P pro kazdy virtualizovany stroj musi byt licence, pozor na to. Stejna situace je i pri pouziti vice nevirtualizovanych OS.

Jak pro Win 8 resp. 8.1 tak i pro Win 7 je k dispozici XP mode, na ktery neni potreba zandou licenci resit.

Ale v tomto pripade bych spis resil, proc chce tazatel pouzivat nevyvyjeny software a pro by nemohl pouzit nejaky jinaci?
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
ronin

#22 Příspěvek od ronin »

Kissman píše:navadet nekoho na warez ;) no tfuj... to si zaslouzi vymazani :P pro kazdy virtualizovany stroj musi byt licence, pozor na to. Stejna situace je i pri pouziti vice nevirtualizovanych OS.

Jak pro Win 8 resp. 8.1 tak i pro Win 7 je k dispozici XP mode, na ktery neni potreba zandou licenci resit.

Ale v tomto pripade bych spis resil, proc chce tazatel pouzivat nevyvyjeny software a pro by nemohl pouzit nejaky jinaci?

Kdyby XP mode chodil ve Win 7 poradne, tak nemusim resit XP. Ale kdyz nefunguji korektne USB atd., pak bohuzel. Jinak jak si mam koupit licenci, kdyz uz se neprodava, kouzelnik nejsem. Proto bych o warezu pomlcel
Protos, Goblin 700
a.hanes

#23 Příspěvek od a.hanes »

hmm..takto by som to nenazval, nevyvýjaný software, nakoľko posledná verze prišla tohto alebo podzim minulého roku..

..a plne podporuje aj windovs 7 , dokonca najmenšou požiadavkou je direktX 9 ..

..problém je však v tom, že to tu nikto nevie spustiť.. budto to neskúšali, alebo nemajú Win7..alebo

..chalani však tvrdili, že pod 32bit.windowsom by to šlo..ten však neviem zohnať..atd adt
hanzi
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Kissman »

dobre, reknu to jinak... kdyz ne nevyvyjeny SW, tak pak mrtvy SW. Ten kdo dela dnes 16bit aplkace je odsouzen k naprostemu nezajmu uzivatelu...

opet se ptam, preco nepouzijes alternativni simulator, je jich na trhu tolik a rozhodne kvalitnejsich :)

Jinak ano, 32b edice vc. Win 8 umoznuji spoustet 16b SW... nicmene 64b Win 8 dokaze nektere 16b programy prevest na 32b.
a.hanes

#25 Příspěvek od a.hanes »

..ale ja neviem či je to 16bit aplikace..to sú všetko len domnienky..možno je to 32bit..alebo..jednoducho mi to na 64bit sedmičke neide spustit, možno je problém inde...šák skus sám :wink:
hanzi
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Kissman »

rozhodne nebudu zkouset takovy programatorsky paskvil :)
a.hanes

#27 Příspěvek od a.hanes »

..tak si to aspoň pozri na videu..ako to vyzerá.. prosím...
hanzi
a.hanes

#28 Příspěvek od a.hanes »

...mne sa na tom hlavne páči prostredie..vieš..ja som bol vždy tak trochu A.C.Clarke..

..mno a a o modeloch ani nehovorím..tisíce...modelov, v ktorých si istotne nikdy nezalietaš..najviac ma fascinovalo, keď som tam objavil lietajúce autoo, ktoré zrovna iba pred rokom reklamovali na správach v markíze...héeeeeeeeeeeej veď viem , ale ono je fakt ako v skutočnosti...

..mno a potom nakoniec tie možnosti..Jupiterov mesiac Ganymedes , Grand kanion.....

No super práca a chalani za to chcú len nejaké sprepitné...vieš ak niekto také robí, robí to určite NIELEN pre prachy..

..tOŤ vsio, ale to je len môj názor a ako človek..musím sa priznať, hoci nerád nie som neomylný...

..teda neviem, ale že vraj..to som len čítal a tiež by som tomu neveril..
hanzi
VTjr

#29 Příspěvek od VTjr »

Kissman píše:navadet nekoho na warez ;) no tfuj... to si zaslouzi vymazani :P pro kazdy virtualizovany stroj musi byt licence, pozor na to. Stejna situace je i pri pouziti vice nevirtualizovanych OS.

No to dosť preháňaš. :P
Niektoré licencie už dnes jednoducho nie je možné zohnať. Možno ešte tak MS DOS. Ale keby si chcel kúpiť Winbdows for Workgroups 3.11, tak asi nepochodíš. Rovnako zrejme nekúpiš W95/98/ME/2k a už ani XP a Vistu. Viem, že to nie je z hľadiska licenčnej politiky celkom kóšer, ale čo je na tom zlé, ak si do virtuálu nainštalujem ststémy, ktoté som kedysi v mnohých licenciách celkom legálne kúpil a ktoré sú už nezohnateľné a pôvodný HW neservisovateľný? Nakoniec, niesom si istý, ale kdesi som počul, že používanie tých prestarnutých OS je už voľné. A ak aj nie je, tak za to, že používaš vo Virtuáli WFWG3.11 Ťa asi žiadna SW polícia nebude popoťahovať. Si myslím, že ich zaujímajú iné veci.

A k tomu XP módu? Je to pre mňa novina, že W8.1 má nejaký XP mód. I keď pochybujem, že ho má 64bitová verzia. :mrgreen:
Viem, že vo Win7/32bit je, ale ja mám vo firme aj Win8/64bit a bez nároku. :( Nič také tam nie je, len možnosť použiť VHD, ktorý ale napríklad DOS emuluje veľmi zle (nekompatibilne). Virtual Machine od MS, ktoré dobre chodilo pod XP tam už vôbec nechodí. Keď som tieto svoje problémy riešil, tak mi aj priamo v MS radili len návrat k W7/32 bit, takže predpokladám, že XP mód nefunguje ani pod W7/64 bit. Okrem iného pre najstaršie veci ani ten vychvaľovaný XP mód nie je žiadne terno. Mnohé veci v ňom aj tak nechodia a jediné riešenie je DosBox. Alebo multi Boot (ale tam je zas nevýhoda nemožnosti prepínania) alebo mať starý HW so starým OS v sieti - to rieši všetko, len nevedno dokedy je to servisovateľné. :wink:
VTjr

#30 Příspěvek od VTjr »

ronin píše:Ano, bohuzel reset je jedina moznost, ale ja jsem mel virtualem jen problemy a nektere programy ani nesly spustit ve virtualu.

Instalacni cd stahni treba z ulozto nebo torrentu. Protoze orig. jiz koupit nejde

To nemusím, všetko čo virtualizujem som kedysi legálne kupoval a mám od toho stále originálne inštalačné médiá (resp. ich kópie na CD, lebo s disketami je dnes už HW problém).
Ale problémy s virtuálom? Asi si to zavrhol potom, čo Ti to s jedným nešlo a nuž nevyskúšal si iné. Nedostatočne si sa s tým pohral. :wink: Lebo napr. Virtual Machine od MS je dosť nedotiahnutý produkt, ktorý bohužiaľ nevie poriadne emulovať HW pôvodného PC, resp najlepšie by bolo keby vedel Intel386DX, ale on ani jedno ani druhé poriadne nevie. Nevie napr. poriadne ovládať EMS, XMS , linku A20 pod. To potom tie najstaršie veci pre PC nechodia, zvlášt také, kde si programátori obsluhu vysokej pamäti robili sami. Ale gamblerský freeware produkt DosBox toto všetko vie a obsahuje toľko nastavovacích parametrov, že sa na ňom dá rozchodiť prakticky čokoľvek, čo kedysi bežalo pod PC/XT/AT286/386/486/Pentium. :)
Odpovědět

Zpět na „Download“