Elektrovětroň do pole

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zpráva
Autor
mab
Kontaktovat uživatele:

Re: elektrovětroň do pole

#16 Příspěvek od mab »

mihlit píše:Pokud chce univerzála, tak bych zrovna lehouše moc nebral. Ono potvora skoro pořád fouká aspoň trochu, takže s něčím normálním si zalítá spíš. Jinak to, co odkazovaly fotky, tak to ve srovnání s tím, kde lítám já, považuji za luxusní přistávací plochu :lol: Tam musí nějaká dvoumetrovka s dýhovým potahem, klapkami a T-ocasem přistávat jak do peřin.

Původní dotaz byl na pole, ty fotky luxusní louky co tu někdo dával nebyly ode mě. Já tu v okolí mám jen pole a to v přesném slova smyslu - zorané, vláčené oseté atd. Létám běžně s kombatem, nebo cessnou s plastovým trupem (ten je jak z hračkárny) a přistanu s nimi do obilí, nebo do brázdy a někdy i na asfaltku a těmto modelům to nečiní potíže.
Pak mám ještě Optimu bez klapek a přistávám s ní na letišti na rychlosti. No a teď bych chtěl něco většího než optima, ale pokud možno abych nemusel jen na letiště. To znamená v mém okolí jen a jen pole.

Pár tipů tu padlo a za ně děkuji.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od mihlit »

A to "větší" podle tebe znamená kolik?
mab
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od mab »

Moje Optima má 150cm, takže něco kolem 2m ale nebráním se i větším.
Toman
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Toman »

Jo to je pravda :)
Já jsem dával fotky, ale pole, žádná louka, tohle pole již tedka bylo třetím rokem zarostlé jetelinou a já se jen modlím, aby to tak zůstalo.
Moje úroven je snad pokročilý začátečník... tedy starty a přistání, pokud se výslovně něco nepodělá, a tím se nedostanu do strestu, tak to sice není výstavní, ani jako z příručky, ale je to.
Strany si nepletu, tady ty základy taky ne, ale vše záleží na tom, co mě v tu chvíli dokáže neo nedokáže rozhodit.
Mám 2m EPP, zatím jsem za něj rád, ale časem by to chtělo něco, lepšího, a většího, jak píše samotný autor. :)
Připojil jsem se mu do debaty, protože řeším podobný problém :)
mab
Kontaktovat uživatele:

Re: Elektrovětroň do pole

#20 Příspěvek od mab »

Když už jsem to tu v lednu začal, tak to teď dokončím.

I když se tu občas někdo snažil toto téma odklonit jinam, pořád to beru jako svoje hledání elektrovětroně do pole a už jsem našel :).
Splňuje požadavek na NEepp, díky většímu rozměru jej pěkně vidím a létá nádherně. Taky není problém přistání na téměř nulové rychlosti na plných brzdách to jde krásně. Je vidět, že to časem půjde i do ruky. Koupil jsem jej jako olétané a zatím velká spokojenost.
Podrobné info o modelu na RCalbu http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=8312
kovy
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od kovy »

Krásné éro, závidím. :D
Už už jsem Ti chtěl doporučit nějaké elektrovětroně co lítá RCEK, ale proti tomuhle to asi nemá cenu.
Sám jsem si před časem pořídil staršího Magica od Reicharda a naprostá spokojenost. To se dá tak krásně vydojit, že přistání je fakt jak do peřin.
Takže gratulace k Pike Perfect a užij si sním spoustu zábavy při lítání.
Eclipse 7 - Tuning Palík (FM 35MHz - 71k, FRSKY 2,4GHz)
kroxigor

#22 Příspěvek od kroxigor »

Já lítám jen na poli a přilehlé polní hrbolaté cestě v podstatě s čímkoliv. Loni jsem sedal i do brambor s 2m Tracy žádný problém a to slušně foukalo.
Běžné je sedání do strniště a zatím se mi nepodařilo protrhnout ani potah, pravda spodek trupu trochu trpí.
Na letišti jsem byl naposledy někdy před 2 lety.

http://kroxigor.rajce.idnes.cz/Litani_2011/

http://kroxigor.rajce.idnes.cz/litani_2012/
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
mab
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od mab »

2 kovy: díky,
ještě uvažuju o nějakém do 100" ať už kvůli novému typu soutěže, nebo půjčení ženě :)
Má to být klidnější termické éro, zatím probírám co to bude, zkusit postavit cornixe, nebo od LS velkého etalona, anebo něco od Reicharda. I to vybírání mě fakt baví.

2 kroxigor: fotky i videa od tebe sleduju už dlouho, máš moc pěkných modelů. Je mi jasné, že přistát do obilí, strniště a podobně jde s kdečím. Já měl první nebublinkovej model "warmliner" bez klapek a s tím to zas tak jednoduché není. Jinak ve větru je to přistání jednodušší, menši rychlost vůči zemi.

Ještě mě napadá, to krásné letiště co je vidět na fotkách na rcalbu mám cca 55km daleko. To jen kdyby někdo chtěl rýpat, že vypadá v pohodě :)
HonzaHenzl

#24 Příspěvek od HonzaHenzl »

kroxigor píše:Já lítám jen na poli a přilehlé polní hrbolaté cestě v podstatě s čímkoliv. Loni jsem sedal i do brambor s 2m Tracy žádný problém a to slušně foukalo.
Běžné je sedání do strniště a zatím se mi nepodařilo protrhnout ani potah, pravda spodek trupu trochu trpí.
Na letišti jsem byl naposledy někdy před 2 lety.

http://kroxigor.rajce.idnes.cz/Litani_2011/

http://kroxigor.rajce.idnes.cz/litani_2012/

Teda chlape, luxusní vozíček. To bych taky potřeboval, ale nevím jak by to vypadalo za tímhle kolem :wink:
http://www.author.cz/kola/2012/era-1-0-2012/
Holt budu muset řešit asi tu krosnu...
Toman
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Toman »

Pěkný vozík za kolo, je normálně dostuponý i u nás? :)

Přemýšlel jsem již nad něčím takovým, i když to je třeba kousek, kdo se s tím vším má pořád tahat, takhle se vezme co je potřeba, naloží se, a prostě vozík a kolo to uveze :)
HonzaHenzl

#26 Příspěvek od HonzaHenzl »

prohlížel jsem to, ale to není ten na vození dětí bez střechy, že? To je asi home made :P
Toman
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Toman »

Na vozíky pro děti jsem se taky díval, že bych to domácky upravil, ale to nevím :D

Pak jsem ještě viděl i jiný, doma dě+laný, ale an tom pán vozil 5 metrový větroně :D ...ale pohoda, měl to pěkný, jen tohle by se líbio víc, dá se tam ovladač, baterky, případně i věci k motorovýmu modelu a na to se teprve může dát nějáká konstrukce s modelem.... no ne?
kroxigor

#28 Příspěvek od kroxigor »

Pánové je to běžný sériově vyráběný vozík Croozer Cargo. Pravda není nejlevnější. Podvozek je stejný jako ten co je na vození dětí. Já ho koupil na objednávku u nás na maloměstě. Jde připojit téměř ke každému kolu. Pod šroub který drží zadní kolo se připevní trn a na ten se připojuje vozík.
Veliká výhoda tohoto vozíku je že se bez nářadí dá složit na "placku" kterou přes zimu strčím za skříň a nikde nepřekáží.
Musím se přiznat není to můj nápad. Viděl jsem to u někoho tady na rcmanii.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od juraj.jurej »

Ja som narazil na tento model (nepoznáte ho niekto):
http://www.modellhobby.de/Models/Modelp ... &c=31&p=31
celkom zaujmavá cena!
FrSky Tandem X20
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“