Přechod z elektro na spalovák

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Zpráva
Autor
hoblik
Kontaktovat uživatele:

Re: Přechod z elektro na spalovák

#16 Příspěvek od hoblik »

radi5 píše:Možná pro ten charakter........ Z mého pohledu je to takový víc letecký a míň hračkoidní. Přičemž nezpochybňuji přednosti elektropohonu....... :wink:

Naprosto přesně jsi to vystihl, k tomu není co dodat :D
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jozefbb »

Z pohladu lietania by som ja nevidel ziaden rozdiel okrem hluku, otazka na teba znie k akemu velkemu modelu v elektre si sa dostal
A aj tazkemu , lebo aj elektro ma svoja caro hned nastartovane. Prechod na nejaky metyl 4 ,6ccm by som asi neriesil a do nejakych 3kg. Tu by si si musel ozaj kupit dobry moror, aby si nebol viac tecnik motora ako letec. Takze je to aj o tom aky veky skok chces urobit. A nad 2 metre urcite uz benzin , ono je to tazke ak si odkazany len na diskusie a nahodou v okoli nemaz nikoho co ti poradi. A potom musi zvazit , lebo s vrestiakmi by si uz nemal hocikde lietat.
JardaRůžička

#18 Příspěvek od JardaRůžička »

To michaltucek : Neměj ze spalováků obavy.
bylo to tu dokonale výstižně vyřčeno, nebudu to opakovat. Navíc - spalováky provozovaly celé generace modelářů, protože nebyly jiná možnost, elektropohon je záležitostí velece mladé historie. Ani já nezpochybňuji jeho výhody, ale - přestože jsem povoláním elektronik - neoslovil mne. Pro mne musí éro nejen létat, ale i vrčet a smrdět. Zdůrazňuji, že jsem vyslovil jen svůj pocit. Nechci na to téma vyvolávat polemiku, byla by nekonečná a hlavně zbytečná. Každý má v sobě něco jiného a díky pestrosti modelářských odvětví si to může splnit, aniž by mu to někdo jiný haněl. A o tom to snad je.
michaltucek

#19 Příspěvek od michaltucek »

Já Vám všem moc děkuji za odpovědi a rady. Rozhodl jsem se ale že pro jistotu půjdu tedy do nějakého hornoplocha tak na motor 6,5 ccm. Prostě to zkusím a uvidíme. Mě láká také ta představa, že prostě "naleješ palivo a létáš" :-) a né jen pořád nabíjet baterky. Můžete mi tedy z Vašich zkušeností nějaké takové letadlo doporučit a také potřebné vybavení? Já nějaký obrázek samozřjemě mám ale zajímá mě i Vaše doporučení.

Michal
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od TERAZKY »

Napr. Canary od Phoenixu a podobné trénery, potom z polomakiet napr. Piper od Airline. Oboch mám a lietajú krásne a stabilne.Servá analóg štandart napr. Futaba S 3003, Hitec HS 322.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
MarthiR

#21 Příspěvek od MarthiR »

No protože si řekl že na 6,5 tak ti nic nedoporučím ale kolega měl na 15 saito 4T telemástra hodné letadlo jen to dostat dolu je občas porod, strašně se to nese ale mám pocit že se už asi nedá koupit ale možná se pletu
FOTO
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Dulen

#22 Příspěvek od Dulen »

Travela jsem taky měl jako uplně první spalovák moc hodný letadlo motor ASP7.5 a dovažoval jsem na čumák 150gr.Lítalo to krásně jak čtvrt výkruty tak nožák bohužel zabylo se na rušení na pětatřicítce a od těch dob už jedině 2.4 kdybych to měl kam dávat šel bych do něj znovu toť názor můj.A jak už tady psal Jarda Růžička taky mi to musí čoudit a vrčet a metylák nesmrdí mám v obýváku čtyři spalováky a ani manželce to nesmrdí joo detoňák to je o něčem jiném ale na těch nás hodně začínalo.
Katana50 rozpětí1350mm délka1270mm váha3.0kg motor PH 8.5ccm,Swallow-90 rozpětí1680mm
LittleFalco

#23 Příspěvek od LittleFalco »

Dulen píše: mám v obýváku čtyři spalováky a ani manželce to nesmrdí

Ono taky zalezi na manzelce, ja musel letadylkum postavit vlastni baracek a ty svy tvrdim, ze je to vlastne moje dilna :D
Zalezi na tom, zhaviky nesmrdi, ale kape z nich olej, obcas prosakne i ucpavka na vyfuku, hadr na motoru a pak je zle.. Ale je to lepsi, nez benzin, ten pri zmene tlaku smrdi jak cikansky hracky..
Zpátky doma, v kopcích :-)
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“