ASK 21 Glider 2600mm

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zpráva
Autor
Cermi
Kontaktovat uživatele:

Re: ASK 21 Glider 2600mm

#16 Příspěvek od Cermi »

Chtěl bych od Graupnera, je to všechno zkouška-nemám udělátka na měření odběru-ale regl tam mám 60-ku Turnigy a baterii tam nechám radši tu 3čl.3300mAh- má 30-35C.To si myslím je v pohodě.
Taky bych se asi přikláněl k té 11/6.Díky
Earl
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Earl »

No tak jsem se teď na to chvíli koukal a při letovce 2,3 kg je na 3S ten motor slabý. Pokud by jsi chtěl s co nejmenšími náklady to nějak vylepšit tak jedině co mě napadá je 4S. Ideální by bylo kdyby jsi měl možnost si baterii někde půjčit a vyzkoušet.
Stahni si Drive Calc a pokus se nějak vymyslet vhodný pohon. Sice je to pouze simulace a je nutno to ještě pořádně vyzkoušet, ale mohlo by to docela uspokojivě fungovat
Přílohy
3542.jpg
geo
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od geo »

Měření pro motory máš u mě v dílně nad ponkem :wink: . Stav se v Jiříkově a babča Ti ho vydá. Můžeš měřit a zkoušet do bezvědomí - je to ta modrá krabice s okýnkem, knoflíkem a čouhají z toho dráty s konektorama na připojení.
geo
Cermi
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Cermi »

Jirko díky, ale toto není zrovna můj styl.Stejně cedí, tak není co řešit.Filip mi přinesl na zkoušku nějakou vrtuli ale není popsaná.Je větší, a vypadá to na nějakou 12-ku.Až přijedeš, tak to zkusíme napíchnout.Jestli půjdeš do nějakého kšeftu, tak mi tam vem 11*6 s 8mm kořenem a 3mm dirky na šroubky/nějakou lepší/.Chystám se do Německa na letecký den.Půjdu tam asi v neděli.Čau V
Earl
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Earl »

Tak jak jsi to vyřešil? Myslím si, že i s vrtulí 11x6 to bude stejně zoufalé.
Cermi
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Cermi »

Zrovna to jsem píšu, dnes ráno jsem to byl zkusit.Vrtule 11/5, baterie 3S 3300mAh.Vyndal jsem 100g olova-baterka mi to akorát vyvážila.Hodil jsem si to sám a model jde nahoru v pohodě tak ve 40st.Výkon mi v pohodě takhle postačuje.Akorát mě štve, že model nereaguje skoro vůbec na směrovku.Máš taky takový poznatek?Udělal jsem maximální výchylku a on se jenom oklepe a drží pořád směr :roll: Jinak na křidélka a vztlaky je to citovka.
Earl
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Earl »

Já tento model nemám a hlavně nemám žádné zkušenosti s větroni. Stavím si jednoho s rozpětím 2600mm vůbec nevím jestli s tím letos vyletím, protože ho stavím od února. Času moc nemám tak mi asi bude líto s tím hned praštit. Když jsem začal schánět motor kontaktoval jsem uživatele pod nickem Doktor aby mi poradil jelikož jsem nechtěl jako obyčejně šlápnout vedle. Po jeho konzultaci jsem se o problematiku začal zajímat víc abych nemusel stále někoho otravovat :lol: :lol: :lol: :lol:
Jinak co se týče směrovky zkus ji přimixovat ke křidélkům. Obecně pokud je model tupý na směrovku má malé vzepětí.
Cermi
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Cermi »

Určitě to budu muset hodit do mixu-jinak ji můžu klidně slepit na pevno a ušetřil bych váhu :wink: Zkusím taky vymyslet nějaký mix do klapek.Jinak jsem s modelem spokojený. :wink:
AR1
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od AR1 »

Moc nerozumím tomu, jakým směrem se tato debata ubírá, pokud je to o tom, že tam musí být za každou cenu motor z HC, tak jako bych nic neřekl. Pokud je to o tom, aby to letělo, tak osobně mám osazeno u sváháka přes 2kg:

motor: http://eshop.satria.cz/satria/eshop/3-1 ... 3026-890kV

3S Lipo 3Ahm regl 80A Turnigy, vrtule Aeronaut CAM 13/8. S tímto pohonem to stoupá kolmo nahoru, odběr max 55A - měřeno telemetrií za letu. Pokud to hodím do grafu ve Scorpion Calcu, tak z toho dokonce vypadne max. odběr 54,621A při 12V a tah, pokud ho tedy řešíte, rovných 2,5 kg.
Měl jsem tam i vrtuli 13/10 ale neměla pro mě praktický význam, stačí mi ta 13/8 a má menší odběr.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Zlesi

#25 Příspěvek od Zlesi »

Panove, vidim peknou diskusi, ale nikde odkaz na to Vase ASK21 2600 mm...kde bych to jako elektrolet sehnal. Nejaky odkaz, nejake zkusenosti ?? predem diky !
Earl
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Earl »

Cermi
Teď studuji letové režimy a snažím se naprogramovat vysílačku.
AR1
Za sebe ti můžu říct, že nemusím mít za každou cenu motor z HK, tvůj návrh přišel pozdě, ale přesto si ho uschovám včetně tebou naměřených hodnot ono se to někdy hodí.
Zlesi
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _ARF_.html
http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... lozka=1167
Cermi
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Cermi »

Zlesi píše:Panove, vidim peknou diskusi, ale nikde odkaz na to Vase ASK21 2600 mm...kde bych to jako elektrolet sehnal. Nejaky odkaz, nejake zkusenosti ?? predem diky !

Zatím nemůžu říci, že mám nějaké extra zkušenosti s tímto modelem, ale pár letů jsem udělal.Koupil jsem ho jako čistého větroně a chtěl ho tahat na gumě.Po pár startech jsem to zavrhl-letovka byla necelé 2kg.Při záletu se nám otočil po křídle a udělal na zemi pěknou hvězdu :roll: ale světe div se nic hrozného se nestalo.Jen drobné praskliny kolem uchycení křídel-jsou na pevno přes křídlovku-dal jsem pod matice gumy aby to alespoň trošku propružilo.Model jsem musel do špičky dovážit 43g olova-při baterii 3s2200mAh.Což mě docela štvalo.
Teď mám v modelu jak je již psáno T 35/42 1250o/V s baterií 3S 3300mAh vrtule 11/6 a házím si ho na rovině sám a model krásně stoupá.Kolečka je dobré hned vyměnit-jsou to opravdu šmejdy :| model nemá rád minimálku na rychlosti poslouchá hezky.Mixy a pod. věci budu určitě zkoušet.Jinak zpracování je dobré.Model mám od fi. FLYFLY
Cermi
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Cermi »

Zálet s mixy proběhl dobře, letadlo se chová v zatáčkách klidně a na změnu výškovky reaguje super.Dal jsem do mixu křidélka se směrovkou a výškovku se vztl. klapkami.Let v ranních hodinách při malém vánku byl 27min.Počkám na teplejší dny a zkusím ho vyhnat o něco výš :wink:
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“