Čína-Rabbit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
martinre
Kontaktovat uživatele:

Re: Čína-Rabbit Flight Controller

#16 Příspěvek od martinre »

Troll píše:Sonar by měl být v balení, alespoň to tam píšou. Jak je to ve skutečnosti, to uvidíme, mám ji někde na cestě. :wink: Jinak ten sonar samotný stojí tuším kolem 8 USD, takže žádná hrůza.

Vzal si k tomu i GPS? Podle videa http://www.youtube.com/watch?v=Nq7x2CUpx6o to drží pozici celkem slušně. Výška bude držená přes sonar bych řek, chtěl bych to vidět jen na baro.
Vypadá to, že za tu cenu nemá deska konkurenci.
madbull

#17 Příspěvek od madbull »

Teda zacina se mi to libit cim dal vic panove
nerušit...bastlím :-)
Boby110

#18 Příspěvek od Boby110 »

Děkuji moooooc za vyčerpávající odpověď, snad se mi to podaří. Tož a pak přidám nějaké fotečky buď v letu nebo ve šrotu :lol: :D .

Telemaster 2,6m, motor 14ccm, minifuntana 1,2m,3d, stříďák 650W, Belanca 250W, Větroň Koga 2,8m, stříďák 750W, Draken 1,2m, 750W, Easy star 1,4m, 350W, Ježibaba L 1,5m,stříďák 450W, Minititan 525,Alu,
Blade,..... no a teď nedodělaný Quad m-m 60cm - ale to jen dočasně pánč ho asi rozbiji.
Boby 110, OK2BOW
Troll

#19 Příspěvek od Troll »

martinre píše:
Troll píše:Sonar by měl být v balení, alespoň to tam píšou. Jak je to ve skutečnosti, to uvidíme, mám ji někde na cestě. :wink: Jinak ten sonar samotný stojí tuším kolem 8 USD, takže žádná hrůza.

Vzal si k tomu i GPS? Podle videa http://www.youtube.com/watch?v=Nq7x2CUpx6o to drží pozici celkem slušně. Výška bude držená přes sonar bych řek, chtěl bych to vidět jen na baro.
Vypadá to, že za tu cenu nemá deska konkurenci.

Ano, bude to i s GPS. Zatím to ale nemám doma, takže treba vydržať :wink: . Prozatím jsme ve fázi vymýšlení nového quadu. Zadání je : malý ( ale ne moc - od motoru ke středu cca 20 cm) co nejlehčí ( poveze to FPV a použiju uhlíková ramena - tady se trošku bojím o vibrace :? ) nebude skládací protože bude nepříliš velký, a opět to bude nejenom visec ale i na nějaké to zablbnutí.Motory budou 24g, vrtule 8x4,5 , baterka pravděpodobně 3s2200.
Já si myslím, že to visí na GPS a baro. Na sonar to visí už moc vysoko, tak vysoko on nedosáhne. Ale drží to teda super, doufám, že něco podobného z toho vyždímám i já. :)
Troll

#20 Příspěvek od Troll »

Bobby 110, až to budeš mít doma, ozvi se. Budeme se to snažit rozhýbat spolu. Já už jsem s tím trošku létal, ale víc hlav víc ví, a v Olomouci se vyskytuji celkem často.
martinre
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od martinre »

Mně zase přijde, že to visí na sonar, takhle přesný baro má jen Wookong a mikrokopter, když se vyladí, ale ten Bosh senzor není nic moc. Ale třeba je to opravdu jen na baro a pak to bude ještě větší paráda. Já jsem teď na model použil uhlíkové trubky a výsledek je mnohem lepší než ty hliníkové profily např. z bauhausu. Jak pevnostně tak i méně vibrací.
Tak až ti to přijde tak určitě poreferuj jak to chodí. Potřebuju nějakej levnej model na blbnutí a tohle se do něj zdá jako ideální řídící jednotka.
G0tik
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od G0tik »

Troll píše: Zadání je : malý ( ale ne moc - od motoru ke středu cca 20 cm) co nejlehčí ( poveze to FPV a použiju uhlíková ramena - tady se trošku bojím o vibrace :? ) nebude skládací protože bude nepříliš velký, a opět to bude nejenom visec ale i na nějaké to zablbnutí.Motory budou 24g, vrtule 8x4,5 , baterka pravděpodobně 3s2200.

Novy kopter :D prese to co popisujes len duralove 20cm ramena :) motory taktiez 24g, vrtule 8/4, akku 2200 3s . Doska je tam HK, no rabbit je uz na ceste :) S tou HK to nepojde ani do vzduchu, najprv preflashujem regle a to uz tu bude rabbit. RTF s FPV vybavenim to bude mat 660-670g, letovy cas 12min (odskusane na prvej verzii coptera)
Přílohy
03042012496.jpg
Trinom

#23 Příspěvek od Trinom »

GPS? Co to má za komunikační rozhraní? RS232 na TTL úrovních? Pokud jo, tak taková GPSka se mi tu válí.
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3
Boby110

#24 Příspěvek od Boby110 »

Ahoj TROLLE díky za nabídku pomoci, myslím, že ji budu potřebovat. Zatím jsem stavěl a létal pouze plošníky. Mám mnoho videí a fotek z letadel a různých lokalit ČR a Itálie. Ale teď bych chtěl nějaké fotky a videa z něčeho stabilnějšího a to by mohl být quad.
Teď jsem udělal rám s kamerou, ale dnes mi přišly motory Turnigy L2210C, regulátory Turnigy Plush 25 SC a zatím Control Board V3.0(Atmega 328PA) z HK, (bude nahrazen Rabbitem hned jak prijde). Tak to smontuji pokusím se nastavit a půjdu se trápit do terénu. Ale jak se říká ,,Těžko na cvičišti, lehko na bojišti" :D
Telemaster 2,6m, motor 14ccm, minifuntana 1,2m,3d, stříďák 650W, Belanca 250W, Větroň Koga 2,8m, stříďák 750W, Draken 1,2m, 750W, Easy star 1,4m, 350W, Ježibaba L 1,5m,stříďák 450W, Minititan 525,Alu,
Blade,..... no a teď nedodělaný Quad m-m 60cm - ale to jen dočasně pánč ho asi rozbiji.

[album]1119[/album]
Boby 110, OK2BOW
Troll

#25 Příspěvek od Troll »

No, já o té desce nevím dost abych tady mohl hýřit nabídkama někomu pomoci. Já skutečně očekávám spolupráci a rád bych se i něco přiučil. Pokud bych náhodu věděl něco navíc, tak si to určitě nenechám pro sebe, ale víc hlav skutečně víc ví. :)
Boby110

#26 Příspěvek od Boby110 »

Ahoj tak jsem quada zapojil, oživil na stole, a v úterý mi přijdou vrtule tak půjdu do terénu a ,,hyn sa ukáže". Zatím deska HK (králík už je na cestě).

Nastavení proběhlo v klidu a bez problémů a na stole se chová dobře, reaguje na naklánění proti záběrem motorů, letové zkoušky ukážou víc.[album][/album]
Přílohy
quad4.jpg
quad3.jpg
Boby 110, OK2BOW
johny107

#27 Příspěvek od johny107 »

Nechcem ti kazit iluzie,ale jedna dierka skrz profil pri stredovej doske a pri dvrdsom pristati som mal po ramene...Velmi vhodne su aj profili z dreva..Napr.18 x 3 mm.Velmi pevne a pruzne..Cize dobre tlmia vibracie..Sam som z toho este nestaval, ale to jedno rameno vychadza na 50 cm quad na 12 gramov..co je viac nez dobre..Aj ten hlinikovy kriz pod motor za nic nestoji..Troska skrabnes o zem a motor vyhnuty...
Od vtedy si vyrabam drziak motora zo sklotextilu..resp z plosaku..
Boby110

#28 Příspěvek od Boby110 »

Bojim bojim ale snad to nebude tak horké,(výpočty a testy mi říkají něco jiného).

Ale však uvidíme, a kdyby přece došlo k destrukci tak uděláme uhlíkový rám.

testíky gyra na HK viz. http://www.youtube.com/watch?v=xylsjjOK ... e=youtu.be
Boby 110, OK2BOW
akro480
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od akro480 »

Ahoj, mam otazku ohladom Rabbit FC.
Z tej stranky http://www.goodluckbuy.com/rabbit-flight-controller-for-quadcopter-multicopter-with-fixed-hight-direction-care-free-cf.html mi akosi nie je jasne ci to ma aj barometer a kompas v cene. V popise som nasiel iba zmienku o gyrach, acc a ultrasonic senzore. Vie niekto ako to je?

Skusal uz niekto ci to podporuje aj Tricopter?

Dik
Umenie zit spociva v spravnosti rozhodnutia na co sa vys....at :-P
Troll

#30 Příspěvek od Troll »

Jasné to z toho popisu moc není, ovšem měl by tam být magnetometr i baro. Je to ten maličký plošňáček přilepený shora na desku. Jestli to tam opravdu je, to budeme vědět za pár dnů až mi to přijde,. Objednal jsem to před nějakým časem a je to někde na cestě. Tricopter jsem s tou deskou prakticky nezkoušel, ale soft to umí. Soft umí všechno běžné, jeden motor, dva, tři, čtyři ,šest i osm a to jako + i x .
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“