Quadcopter - uspořádání

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Zpráva
Autor
petrs2010

Re: Quadcopter - uspořádání

#16 Příspěvek od petrs2010 »

Igel píše:No a tie ramy by na predaj neboli? Vyzeraju vyborne. Btw, ake rozmery maju tie hlinikove ramena? 10x10 alebo 15x15?

10x10. Asi by nebyl problém jich pár vyrobit, ale nejdřív bych to radši vyzkoušel v praxi :)
johny107

#17 Příspěvek od johny107 »

material 15 x 15 mi pride uz zbytocne dost tazky, pokial s copterom nechces prenasat mechy s cementom.
Najvacsia chyba je duralovi profil vrtat v mieste, kde opusta nosnu stredovu cast..Profil 10 x 10 je vcelku dost pevny pokial sa tam neprevrta.Asi by ho aj bol problem ohnut na kolene..No ak sa prevrta,tak sa da zohnut bezproblemov..Uz som sa z tohoto poucil a profil na tom mieste zasadne nevrtam..Ked som mal nejake krese,tak sa copteru nic nestal a ked aj stalo s takym vacsim,tak sa dal dorovnat..No pri vrtanom som ho musel cely rozoberat a menit min 2 ramena naraz.
Co sa tyka usporidania, tak osobne sa mi viac paci quadcopter..Ked budem chcec filmovat, co aj planujem pouzit na FPV,tak kamerku nemam problem uchytit aj s natacacim servom..V podstate mi bude stacit natacat kameru vertikalne..
Co sa tyka tej orientacie, tak som sa inspiroval odtialto: http://vimeo.com/19903177
Urobil som to iste, nalepil som balzove drevo od stredu ku krajom a na to som dal zeleny Led pasik, svieti este silnejsie ako ten bielomodry..Vyzera to asi takto nejak:
Este si chcem dat na bocne ramena zo zadu cerveny ledpasik, aby som ho videl aj odzadu..Celkom sranda lietat po tme, teda pokial nezhasne osvetlenie:)
Přílohy
IMAG0074.jpg
Igel
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Igel »

No a kde sa da kupit 10x10? Co sa tyka vrtania, je pravda ze kazdy otvor neskutocne oslabuje profil. 850mm motor-motor vazi pri 15x15 210g. Ale je pravda ze to mam prilis tazke. Motory su DT750, regulatory Turnigy Plush 18A, doska HK, bateria 3000mAh 3S a vysledna hmotnost 1460g. Co je tak na hrane, vznasa sa na cca 60% plynu
WW2
johny107

#19 Příspěvek od johny107 »

Profily 10x10 kupis v baumaxe.Neviem ci mas pouzite profily15x15 a mas 850mm medzi motormi,tak ked mas tak len to ti robi taku hmotnost.Neviem preco si sa uberal tymto smerom dlhe a tazke ramena.Moj prvy copter mal mat tiez okolo 0,8 metra,no zdalo sa mi to dlhe a skratil som to na 0,67m no teraz aj to sa mi zda dlhe.Moj dalsi kopter sa zase zmensil asi o 10cm a dobre som spravil.Na jeho hmotnosti som moc nesetril,vsetko kovove sroby, 210w motory,akurat droty mam tensie.Ale tie hrube netreba,keby siel aj kopter na plne tocky,tak nejakych 6 amper na tu zilu neni velky prud.Len na tych drotoch som usetril 100g.
Baterku tam mam 3s 20c 4000mah a dokopy to ma 1180g s touto baterkou.Celkovo s mensimi ramenami mi pride kopter viac creshuvzdorny.
Ticcino

#20 Příspěvek od Ticcino »

johny107, viděl jsem lítat všechno možný, ale pár trubek s dózou na svačinu místo kabiny... bomba
Ten LED pásek vypadá zajímavě. Červenou na ocas? Pak to bude vypadat tak jako šipka? Hezké by to mohlo být.
johny107

#21 Příspěvek od johny107 »

Ticcino píše:johny107, viděl jsem lítat všechno možný, ale pár trubek s dózou na svačinu místo kabiny... bomba
Ten LED pásek vypadá zajímavě. Červenou na ocas? Pak to bude vypadat tak jako šipka? Hezké by to mohlo být.

Tak ked som zacal stavat,tak som sa nechal inspirovat z netu,boli tam bud obaly z CD,co sa mi az tak nepacilo a doza bola pre mna to prave orechove.Jednoducho sa odkryva a zakryva je lahka cca 40g a neskutocne pevna a pruzna a cez priehladny plast vidim aj stav Led na ardudoske.Mal som uz pad skoro z 30 metrov,kopter padol na svacinkovu dozu,zlomili sa 3 ramena,ktore boli vtedy este vrtane,vsetky vrtule no kabinke a elektronike sa nic nestalo.Raz mi rostrhlo lepenu vrtulu a vtedy mi trocha praskla.V celku nepripustne mi pride pchat do coptera elektroniku za tisice korun a nechat ju vystavenu nepriazni pocasia a rizikam pred dolamanim pri burackach.
Mam 2x10cm cerveny led pasik,tak dom ho na bocne ramena,aby som ho videl zozadu.Hej vyzera to ako letiaca sipka a pekne vidim kde je predok.Lopticky a podobne hluposti mi moc nepomahali.A neni nad tym lietat po tme.Tiez som sa inspiroval z jednej nemeckej stranky.Jeden tam mal mikrocopter dosku aj s navigaciu Osd menu,fpv vysielac s kamerou a tiez to mal napasovane v doze na svacinu za 30 korun.
Igel
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Igel »

Mam dojem ze vacsi ram znamena vacsiu stabilitu. Okrem toho mi 200g ma tyckach nepripadalo vela. Ale rad si necham poradit, odlahcit proste musim, malo by to vozit fotak.
WW2
petrs2010

#23 Příspěvek od petrs2010 »

petrs2010 píše:
Igel píše:ake su tam motory, vrtule vaha a rozpatie? Krasna konstrukcia, pripomina mi to BlueSky :)

Přiznávám, že Sport Frame od BlueSky mi trochu byl inspirací :). Jinak rozpětí (od hřídele k hřídeli) je 450mm. Motory 2830 900kv a vrtule 8x4.3 (pro Lotus T380). Hmotnost ještě nevím. O víkendu to možná bude komplet nastrojené, tak zvážím.

Tak jsem to zvážil. Letovka s 3s 2200 mAh je 810 g.....
madbull

#24 Příspěvek od madbull »

krásná práce...stavim něco podobného jen jsem zatim nenašel finance na matroš a na to zajet to nechat říznout laserem.Jakou tloušťku materiálu máš?Já to čmárám na tloušťku asi 1,5 a nebo dva mm.
Taky jsem koukal na to uchycení ramene jedním šroubem.pěkná práce, a aretace destičkou mezi platy.Vydrželo to i pád?jestli to pak nepraskne.
deset na deset al profil se sehnat dá. v jednom krámě mi řekl majitel, že se to nedělá a že to nikdy neměl..tak jsem sjel to baumaxu a koupil ho tam:-D cena sice asi 40 až 60 kč ale už mi to lítá tak co:-D
Jinak já to čmárám v inventoru:-)
nerušit...bastlím :-)
petrs2010

#25 Příspěvek od petrs2010 »

madbull píše:krásná práce...stavim něco podobného jen jsem zatim nenašel finance na matroš a na to zajet to nechat říznout laserem.Jakou tloušťku materiálu máš?Já to čmárám na tloušťku asi 1,5 a nebo dva mm.
Taky jsem koukal na to uchycení ramene jedním šroubem.pěkná práce, a aretace destičkou mezi platy.Vydrželo to i pád?jestli to pak nepraskne.
deset na deset al profil se sehnat dá. v jednom krámě mi řekl majitel, že se to nedělá a že to nikdy neměl..tak jsem sjel to baumaxu a koupil ho tam:-D cena sice asi 40 až 60 kč ale už mi to lítá tak co:-D
Jinak já to čmárám v inventoru:-)

Mám to z 1 mm sklotextitu. Tuhé se to zdá být dostatečně, tak časem uvidíme. Jen tak pro zajímavost... spočítal jsem, na kolik to celé vyšlo. Bez baterek a rx jsem se vešel do 2500 ,-
svato

#26 Příspěvek od svato »

Ked uz sme pri tom usporiadani , kupil som tuto dosku http://www.goodluckbuy.com/mwc-multiwii ... kout-.html - je tam uz od vyroby vpaleny soft MVC v 1.9 v konfiguracii X - ktore usporiadanie je lepsie na obratnost + , alebo X .....? Neni problem to prehrat na + , ale ked to tam uz je , tak naco sa s tym natahovat :-) ..... dik
madbull

#27 Příspěvek od madbull »

mám Xko, myslím, že je u něj lepší orientace a pro použití kamery je to guut v tom, že bude jukat směrem mezi motory a tak neni problém s otravným ramenem v záběru.Zatim to lítá perfektně a už je osazeno i světly...zítra snad poletí i s nima. jediné co je pravdou, že na směrovku reakce líná až pomalá a to je oproti helině věc kterou se budu muset naučit:-(ale to bude nejspíš i u pluska..
Přílohy
svítí, ale za světla z blesku nevidno
svítí, ale za světla z blesku nevidno
přední osvětlení
přední osvětlení
Troll

#28 Příspěvek od Troll »

Reakce na směrovku nebude nikdy tak rychlá jako u vrtulníku, s tím nic nenaděláš.Dá se to trochu vylepšit nastavením vysílače, ale moc ne. Taky některé verze softu točí líp a lze tomu pomoct i laborací s vrtulemi. Ještě bych doporučil dát ty LED i na spodní stranu ramen, až budeš lítat daleko a vysoko, velice to pomůže. pokud to máš jenom na boku ramen, bude to špatně vidět. Jám mám ramena osvětlena ze tří stran, horní je volná. A je to super hlavně ve dne, v noci jde létat i s méně světly. Modré LED moc nepoužívám.Pokud je použiji, tak na horní stranu copteru jenom pro orientaci kde je vršek .Dával jsem je do kabiny. Modrá je nejblbější barva. Oko ji vidí nejhůře, špatně se na ni ostří.
johny107

#29 Příspěvek od johny107 »

Troll ma pravdu, modra je najhorsia farba, ludske oko na nu nedokaze zaostrit..Este ked tak biely ledpasik.Produkuje zo seba modre spektrum..
Mne sa najlepsie osvedcil zeleny led pasik a zo zadu dam cerveny.Neni o com..
V tomto pochmurnom pocasi potrebujes byt dobre osvetleny..Uz zakon o cestnej premavke hovori vidiet a byt videny..:)
madbull

#30 Příspěvek od madbull »

to se nebojte,ze je tohle konec.toto je jen vysledek posledni stokoruny v kapse.po novem roce to bude ufo jak prase.modra a zelena byla.objednam i jine.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“