Jak lítá SWIFT II ?

Naše nejmilejší kategorie - jsme totiž trošku závislí na adrenalinu. Jak svahový, tak Open i Airkombat.
Zpráva
Autor
drakulaj

#16 Příspěvek od drakulaj »

No ja s nim byl vcera poprve litat (po nekolika letech) a nedopadlo to moc dobre :oops: . Prvni let a hned jsem ulomil flaperon - rana na zem byla celkem solidni. Nicmene jsem toto narychlo preilepil lep. paskou a do trimloval. Nicmene jsem zjistil, ze je cely model dost tupy a na povely reagoval dost pomalu coz byl duvod mnoha dalsich padu (tentokrat jsem radsi padal do vyssiho porostu - pekne to zmirnuje pad).

Nevite nekdo proc muze byt model tak pomaly na odezvy a jak mam opravit ulomeny flaperon?

Dik Jirka
Kubik777

#17 Příspěvek od Kubik777 »

Neni to flaperon ale elevon.. Ale to je jedno. Pricin proc muze byt pomaly je hodne... Co vim ze sve zkusenosti ze samokridel me napadaji 2. 1)pomala rychlost a tim se pohybujes na minimalce a proto je to necitlive. 2) teziste. Ja mel teziste hodne vzadu a pak byl model dost neovladatelny a pri zatacce se mu chtelo do vyvrtky... Nic vic me zatim nenapada
drakulaj

#18 Příspěvek od drakulaj »

Hehe chybka se vloudila ... Faktem je, ze model uz letal celkem pomalu. Teziste mi vychazi presne dle navodu.
Jinak nejaky napad jak opravit ten elevon? Zatim to vyresila lepici paska - ale ta se mi porad odlepuje.
Kubik777

#19 Příspěvek od Kubik777 »

No jde o to jak je ponicenej. Ja bych ho slepil a nebo udelal novy. Na mym svahovym smoridle je mam z balzy a je to docela dobry. Kamos ma originaly potazeny balzou a taky to jde. Jinak bych ho necim slepil a je to...
drakulaj

#20 Příspěvek od drakulaj »

Je celej ( jeden dlouhej kus) , jen je ulomene jeho ulozeni ( SWIFT II ma elevony se samokridlem z jednoho kusu EPP ) . Takze se mi vlastne jen roztrhl EPP. Uz jsem si nasel u pecky tyhle zavesy http://www.peckamodel.cz/pmRubrList.aspx?intRubrKis=936&intLang=0 jen nevim kolik jich na jedno kridlo mam dat.
Kubik777

#21 Příspěvek od Kubik777 »

Ja mam na kazdy elevon 3 panty
bunga

#22 Příspěvek od bunga »

poradi mi nekdo? Uvazuju nad nejakym samokridlem, nejlepe neznicitelnym. Koukal jsem na Toro900 pro stridavy pohon, Toro300, Swift II a Tom od Freeairu, ktere se podle vas chova nejlip?
drakulaj

#23 Příspěvek od drakulaj »

jak na nej tak koukam tak bych sel spis do neceho vice kridlateho nez do toho samokridla. Ono to musi mit celkem rychlost, aby se to dalo rozumne ovladat.
Kubik777

#24 Příspěvek od Kubik777 »

drakulaj píše:jak na nej tak koukam tak bych sel spis do neceho vice kridlateho nez do toho samokridla. Ono to musi mit celkem rychlost, aby se to dalo rozumne ovladat.

Neni az tak pravde.. Na samokridle jsem zacinal a je to rekl bych nejlepsi.. uz proto, ze neni tak kridlate a tim se na nem da znicit mene veci. Navic pokud je v solidni vaze a ma dobre udelane teziste, tak dobre zvlada i minimalky a pokud se neco po... tak se z toho da celkem dobre vybrousit. Zacinal jsem na minitornadu coz je toro ale ne s 300 a s 280 a bylo to tak akorat. Toro bych ti doporucil.
Dawie
Kontaktovat uživatele:

Swift II mi moc nelítá

#25 Příspěvek od Dawie »

Tak jsemsi taky pořídil Swifta II, a to jako své vůbec první RC letadlo. Nevím, zda-li to byla nejlepší volba. Ale taky je to možná nezkušeností. Prostě furt nelítá k plné spokojenosti.
Chtěl jsem se teda zaptat, jestli někdo nevíte co s tím. Lítá hrozně líně - plyn furt na maximum. Stoupat se mu moc nechce, trim elevonů mám potažený na maximum (je i vidět, že jsou rochu zvedlé) a i přesto ho jestě musím potahovat výškovkou, jinak prostě sklápí čumák k zemi. O klidném plachtění si taky můžu nechat jen zdát o akrobacii ani nemluvě.
Zkoušel jsem elaborovat s těžištěm. Ale už nemám vpředu co očesat. A při zkoušení podle návodu na zemi mi to přijde jako spíš těžký na zadek. Ale při letu to padá čumákem dolů. Ta k nevím. On ten návod je vůbec takový prapodivný. Zkusím kousek opsat, až budu večer doma. To jen jestli jsem já tak nechápavý.... nebo je ten návod na...

Osazen je origoš díly o MS composit. Baterka 7pak NImH 700mAh. No výdrž samozřejmě na ho... Li-pol mě asi neminou. A zřejmě i stříďák... Grrr...peníze!!! Vrtukle APC 8x6. Docela lituju, že jsem raději nekoupil Toro.

Letový projev porovnávám s křídlem od známého. Má ho sice starší a z druhé ruky,ale na 300 motor a 2s Li-Pol mu tolítá krásně dloho, stoupá skoro kolmo, krásně plachtí...

Pokud někdo máte nápad co stím... jestli dovážit na zadek...zkusit jinou vrtuli...??? Opravdu netuším. Ani ten známý, co mito zalítává :-(
bomb_bob
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od bomb_bob »

2 Dawie:

Sice mám toro ale křídlo jako křídlo

Elevony u samokřídla musejí být v nulové poloze knyplu vychýleny nahoru.

Těžiště to chce mít v tom místě co má bejt jinak stačí pár mm a je to neovladatelný.
Kubik777

#27 Příspěvek od Kubik777 »

jojo presne tak jak psal bomb_bob. Elevony by mely byt tak ze pri zaklouzani (bez motoru) by melo jen mirne klesat pri mirnym potazeni vyskovky... Dalsi co bych zkusil je precijen prihodit neco na predek kvuli tezisti a nakonec jestli nemas motor treba moc vyoseny dolu to by ti pak tahlo spicku k zemi...
Dawie
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Dawie »

No do špičky už raději nic davat nebudu...to co tam bylo (aby těžiště vyšlo v toleranci) šlo ven - jinak se to nedalo skoro udržet ve vzduchu a padalo to dolu po hubě.
Po odlehčení špičky to s plynem letí jakš takž (až na tu rychlost a stoupavost), ale furt se musí mírně popotahovat, jinak začne klesat. Bez motoru a popotahovaní se sklopí cca 30° dolu. Plachtění se nekoná:(
Elevony jsem sesnažil při stavbě srovnat do roviny s deskou křídla - možná je to ta chyba - ale to se dá jednoduše dotrimovat na vysílači.
S vyosením motoru nevím. A hlavně nevím, jak to případně přeosit. Motor s převodovkou se nasouvá na kus plastu (ten je přilepený z vrchu na křídlo), kde se ma zalepit. Obrázek
Nevím, jestli je to idelní řešení, neb se mi motor už 2x urval :-(
Ale myslím, že to vyosením nebude, Stejně blbě líta jak s motorem tak bez :-(
Kubik777

#29 Příspěvek od Kubik777 »

Pak by to jeste mohlo byt tim, ze se ti pri stavbe zkroutilo a bud jsi zrusil nebo naopak prehnal negativ. Me se to povedlo u tornada a pak opravdu vubec nelitalo. Nevim jaky negativ ma mit sfit ale poloz si ho na rovnou desku a uvidis jak moc a na jakou stranu je zkroucene
bomb_bob
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od bomb_bob »

2 Dawie:

Tak znova
Elevony musí bít v nulové poloze kniplu vychýleny nahoru.
Kolik by ses měl dočíst v návodu určitě to tam je. Pokud je máš srovnaný s křídlem tak se nediv že to chce pod zem.
Odpovědět

Zpět na „Kombat“