Jak lítá SWIFT II ?

Naše nejmilejší kategorie - jsme totiž trošku závislí na adrenalinu. Jak svahový, tak Open i Airkombat.
Zpráva
Autor
kasssy
Kontaktovat uživatele:

Jak lítá SWIFT II ?

#1 Příspěvek od kasssy »

nazdárek lidi. Nedávno jsem se tady ptal na něco ohledně samokřídel. Teď budu trošku konkrétnější. MS COMPOSIT má celkem slušnou cenu na jednu barevnou variantu SWIFTU II. Když ho koupím,tak éro+motor+převodovka+regulátor+poštovný vyjde na 1560kč,což je podle mě velice slušný. Ten motor je 300. Máte někdo nějaké zkušenosti? Nechci ani tak lítat kombat,jen si tak poletovat. Ono mu dá i tak dost zabrat moje rýtí polností :D
prtkin

swift

#2 Příspěvek od prtkin »

mám ho a s 300 6v + převod to lítá super,záleží hlavně na bateriích.pokud se chceš vyblbnout za barákem,tak ho za ty prachy vem.
Vzlétnout můžeš,ale přistát musíš!!
Tak hurá do vzduchu!!!!!
letuschopné:Me 109 12,7ccm,Fokker DIIV 3,5ccm,ION +Pro Roton 400,IL-2 4,6ccm
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od kasssy »

Aku bych tam dal KAN 650mah osmičlánek. Leží doma bez užitku,tak ať se snaží :D serva HS 55. Snad teda nebudou ty aku moc těžký. Nechci investovat do lipol a podobně. Pro mě je to zbytečný. Aneb jak říkala češtinářka na střední:"ve vašem případě jde o házení perel sviním" :lol:
prtkin

swift

#4 Příspěvek od prtkin »

tak to by mělo chodit
Tak hurá do vzduchu!!!!!
diablotin

#5 Příspěvek od diablotin »

je to mekky a nic nevydrzi :twisted: (zlaty ty co se delali pred nekolika lety :twisted: ),ale jinak lita docela dobre
:twisted:
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od kasssy »

no,ja si říkám,že snad něco vydrží,když ho nebudu používat ke kombatu. Radej bych něco bez pohonu.ale asi se mě pořád nechce jezdit někde a hledat kopec.
jakub_czakovice
Kontaktovat uživatele:

Swift 2

#7 Příspěvek od jakub_czakovice »

Mám swifta, a jsem naprosto spokojen. Použil jsem ho k modelářskému comebacku, a rozhodně to nebyla špatná volba. Faktem ale je, že je opravdu měkčí a chulostivější než předcházející generace. A to jak swift od MSC, tak nové ekvivalentní minitornádo od telinku.

Co se týče pohonu S300 nedoporučuji. Létal jsem ho s převodovkou abych ho následně vytunil za laciný čínský střídák od GWS (tuším 2215/T)(čemech), který stojí asi 1100 korun (včetně reglu a prog karty). Což byla cena za kterou jsem koupil speed, jeti regl a převodovku. S GWS a 2x Lipo (1250mAh) si užiješ cca 10 minut srandy na jedno nabití. Při správném těžišti letí swift kam ho pošleš (neodpouští chyby) a zvládne i elegantní obrácené lopingy. Pohon je relativně příjemný ale také není nijak přemotorovaný, oproti S300 je to ale ohromnej rozdíl.

Nechci tvrdit že se speedem je to o ničem, ale po týdnu poletování tlačíš páku plynu dopředu tak že jí málem vyrveš z rádia, a to ani nemluvím o tom že si s ním neužiješ pořádnou srandu, pro kterou bylo stvořeno, a která vyžaduje trochu silnější pohon.

čau J.
když jsem hrával minigolf měli jsme heslo: "tak ať to padá" :-)
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od kasssy »

nejaký levný střídaák ma v nabídce i Bel. Taky za 1000 i s vrtulí. Avizijí tah kolem 400-600g. není to zbytečně moc? Kdybych ho použil místo 300?
prtkin

epp

#9 Příspěvek od prtkin »

klidně ho můžeš použít,alespoň to nebude taková nuda
Tak hurá do vzduchu!!!!!
Acroholic
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Acroholic »

Caues,ja mam Swifta II se Speedem 3OO,baterky osmiclanek Nimh jeste od Telinku(dneska uz je myslim prestali dodavat).Skvely ero na vyblbnuti,vitr mu moc neva,jen si dokoupím Lipolky,tech osm minut lítání je málo. Trosku mi sice chybí směrovka,ale to je daň za samobrkké uspořádání..Dá se s ním létat všude,kde ti na to stačej ruce,jeden čas jsem s ním dokonce lítal aerovleky(na laně byl Krajánek od Formoplastu,doplněný o brzdy,prostě za ty money je to super psina...Neváhej...
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od kasssy »

Oj oj,je to ale dilema tohle rozhodování :D Swifta původně dělal telink? Pořád jsem na vážkách jestli Swifta,nebo tomahawk bez motoru. Do tomahawka bych musel dokoupit standart serva a do svifta stačí mikro,který mám. Bližší je mě lítání s kluzákem(asi geny podědovi) :D ale motor taky není k zahození,ikdyž ten můj v létě zhořel tak trošlu i s regulátorem :oops: Moje chyba. Éro spadlo do obilí a jak jsem pro ně šel,tak jsem si omylem přidal plyn no a jak byla vrtule seklá v tom obilí,tak o malér bylo postaráno. Jen to za smrdělo :D
Kubik777

#12 Příspěvek od Kubik777 »

Jde o taky o to ze pokud tam das mikro serva tak si nezakombatis. Teda pokud to zamyslis za ucelem kombatu. Ty serva ten naraz proste nevydrzi...
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od kasssy »

Kombatit neplánuju,leda tak sám se sebou o zem :D chci si jen tak poletovat. A tak trochu nemám tolik času,abych jezdil někde po světě a hledal kopec s dalšíma lidma. Jsem spíš samotářskej :D Taky mě napadlo,jestli by nestačily mikroserva např i na tornado,nebo tak,když nebudu kombatit..
Kubik777

#14 Příspěvek od Kubik777 »

Tornado 11 je staveny sirkou profilu na standartni serva. To by pak bylo lepsi koupit tornado XX je vykonejsi, s uzsim profilem a je planovany na mensi nez standartni serva
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od kasssy »

Taky možnost. XX je větší,takže by asi bylo i míň citlivý na nějaký kopance. Ještě,že se zeptám,to bych taky mohl dát do chodu nejakýho paskvila. Líná huba,holý neštěstí..
Odpovědět

Zpět na „Kombat“