Volnoběh benzín
mnov píše:Dejfak píše:Hmmuž vidím tu situaci - letadlo jde na přistání na volnoběh, nastává krizová situace. Chci přidat plyn ale motor mezi tím chcípne a letadlo padá a láme se....
To přistáváš minutu na volnoběh?
Tato otázka mi nijak nepomůže a nic neřeší. Samozřejmě minutu nepřistávám, jde mi o to že takhle to být nemá a snažím se to vyřešit.
Kdyby měl někdo motorovku a dělaloby mu to to samé také by s tím nebyl spokojený. Může se v letu přihodit cokoli třeba i to 1min přistání a co pak?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Protože mám většinu svých letadel kvůli krátkýmu startu z trávy přemotorovaných, řeším podobný problém - při spolehlivém volnoběhu už vrtule táhne a éro pojíždí, při uškrceném volnoběhu po několika desítkách vteřin chcípá. Na to mají vysílače takovou fintu - dvojí volnoběh, vyšší pro spolehlivý chod ve vzduchu, a nízký, aby letadlo nepojíždělo. Prostě se to na přistání - když už vím, že to bezpečně sedne, přepne. Ta minuta, než to na nízkým volnoběhu začne chcípat, je dostatečně dlouhá.
No hele, jestli to má Optic, to fakt nevím, teď mám Futabu, tam je to snad samozřejmost, ale moje Eclipsa to měla. Je to fakt jedna z nejužitečnějších funkcí pro spalováky. U benzína to mám také - stejný problém, co ty, když mám volnoběh, že se motor krásně převaluje a letadlo stojí jako přibitý i na asfaltu, tak při přidání plynu to kucká a jde pomalu do otáček, při vyšším plynu zas letadlo jede, ale přechody jsou dobrý. Dvojitý volnoběh tenhle problém bezezbytku řeší.
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
Dejfak píše:No asi mi nic jiného nezbyde. kouknu jestli to Optic má.
zkusim ještě od kamaráda jinou svíčku. A někdo ještě říkal že to může být problém dlouhého palivového vedení a odvzdušnění.
Ale to se mi u benzínu moc nezdá...
Hoď fotku jak máš ten motor zastavěný. Jak máš uloženu nadrž? jaké bimbátko? jak dlouhé jsou hadice? jak jsou nastaveny jehly? jaká vrtule a tlumič, normální to samozřejmě není ten motor musí na volnoběh vyběhat klidně celou nádrž někde je chyba ale z těch údajů co jsi sem dal se těžko hledá.
Radim
No taky je ještě otázka, co je to volnoběh, kolik to točí. Nejlepší by bylo změřit, při kolika otáčkách to je spolehlivý, a kdy to už chcípá. Když si vezmu volnoběh u sekačky, pily nebo křoviňáku, tak tam ty otáčky zrovna moc nízký nejsou, ale na letadla máme jiné požadavky, zvlášť, když máme přemotorováno ( a to je u každýho éra schopnýho visení ), větší stoupání vrtule, volný chod koleček a provoz na hladkým povrchu - to pak má éro snahu šupajdit i na fakt nízkejch otáčkách.
No změřit to nemám čím...
Ale volnoběh no stačilo by mi kdybyho to drželo
Už fakt nevím jediné co mě napadá že je v palivu moc oleje.
Tyhle motory by měli šlapat na 1:40-1:50 já tam mám 1:30
Když se ten motor zadusí a vyndám svíčku tak je suchá.
Nejspíš se to zahltí olejem.
Když pak přidám plyn tak z toho vylítne modrej oblak
Jinak tady je celkové shrnutí...
Vrtule Fiala 20x10
Nádrž 0.5l tygonové hadičky všude stejný průměr.
Bimbátko plstěné
Odvzdušnění je otevřené
Jehly zašrouboval a povolil o 1.5 otáčky.
H - jsem vyšteloval na nejvěší otáčky a pak povolil o 1/4
L - postupným utahováním až se dusil pak povoloval aby šel do přechodu.
Zkoušel jsem to snad 30x žádná změna!
Zkoušel jsem i jiné odtrhy na svíčce také nic.
Jiné nastavení předstihu také nic.
Poloha nádže nehraje roli, zkoušel jsem ji dávat pod motor i nad.. nic.
Kamarádovy to dělá na DL30 to samé.
Co mě napadá?
- směs moc oleje 1:30?
- teplota motoru, co jsem ho měřil tak na volnoběh má 65° plný výkon 105°
- špatná svíčka? (divné že jinak chodí dobře)
- přicpaný karbec, nějaká nečistota někde v útrobách? (co jsem mohl tak jsem odšrouboval a vyčistil.)
Co je jisté tak to že v motoru se něco hromadí - směs nebo jen olej ale z výfuku na volnoběh i na výkon nic neteče. Jestli se to odpaří než to stihnu zkontrolovat?
Už fakt nevím...
Pár fotek jak to zkouším... http://www.rajce.net/a3273451
Ale volnoběh no stačilo by mi kdybyho to drželo
Už fakt nevím jediné co mě napadá že je v palivu moc oleje.
Tyhle motory by měli šlapat na 1:40-1:50 já tam mám 1:30
Když se ten motor zadusí a vyndám svíčku tak je suchá.
Nejspíš se to zahltí olejem.
Když pak přidám plyn tak z toho vylítne modrej oblak
Jinak tady je celkové shrnutí...
Vrtule Fiala 20x10
Nádrž 0.5l tygonové hadičky všude stejný průměr.
Bimbátko plstěné
Odvzdušnění je otevřené
Jehly zašrouboval a povolil o 1.5 otáčky.
H - jsem vyšteloval na nejvěší otáčky a pak povolil o 1/4
L - postupným utahováním až se dusil pak povoloval aby šel do přechodu.
Zkoušel jsem to snad 30x žádná změna!
Zkoušel jsem i jiné odtrhy na svíčce také nic.
Jiné nastavení předstihu také nic.
Poloha nádže nehraje roli, zkoušel jsem ji dávat pod motor i nad.. nic.
Kamarádovy to dělá na DL30 to samé.
Co mě napadá?
- směs moc oleje 1:30?
- teplota motoru, co jsem ho měřil tak na volnoběh má 65° plný výkon 105°
- špatná svíčka? (divné že jinak chodí dobře)
- přicpaný karbec, nějaká nečistota někde v útrobách? (co jsem mohl tak jsem odšrouboval a vyčistil.)
Co je jisté tak to že v motoru se něco hromadí - směs nebo jen olej ale z výfuku na volnoběh i na výkon nic neteče. Jestli se to odpaří než to stihnu zkontrolovat?
Už fakt nevím...
Pár fotek jak to zkouším... http://www.rajce.net/a3273451
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
chtělo by to ty otáčky v první řadě především změřit zda se nesnažíš docílit na štandu nečeho co ten motor prostě nedá volnoběžné otáčky bby měli být cca 1000 ot. Můj titan 62 také třeba zdaleka nemá tak nizký volnoběh jako moje MVVS 80 a 116 s řízeným sytičem!
Dále motor stále zabíháš? že leješ 1:30? nemělo byto ale mít vliv na volnoběh
a vrtule 20 palců? to doporučuje výrobce? to je vrtule tak na 40ccm,lehká vrtule = malý setrvační.
zapalko a jeho accu jsou 100%? resp jiný problém než zdechnutí po min chodu na volnoběh to nevykazuje?
Dále motor stále zabíháš? že leješ 1:30? nemělo byto ale mít vliv na volnoběh
a vrtule 20 palců? to doporučuje výrobce? to je vrtule tak na 40ccm,lehká vrtule = malý setrvační.
zapalko a jeho accu jsou 100%? resp jiný problém než zdechnutí po min chodu na volnoběh to nevykazuje?
Radim
- Hanyk
- Kontaktovat uživatele:
Dej vrtuli 22-8, to co tam maš ja na tento motor mala!! Na ZDZ50 mam 22-10,pro tento motor dam 22-8 protože ma menši vykon a mam ho do akrobata. A na AKROFORU ti pišou to same!! OTačkoměr Turnigi stoji z Ciny 300kč tak ho zakup hodise! A přidelej lepe vrtuli dva šrouby to je HAZARD!!
v provozu-Miles Magister 3,2 m,ZDZ50ng, Ka6e 4200mm, Avia BH3 2700mm +Aurora9,Tandem x20
Ahoj.
Jak si možná pomatuješ ze SZ, mám ten samý motor.
Předem bych chtěl zmínit, že karburátor není Walbro, ale nějaká jeho napodobenina, taky se vyplatí před spuštěním motor rozdělat a důkladně vyčistit. Nalezl jsem v něm ne zrovna malé množství kovových špon z výroby. Při této příležitosti jsem také vyměnil ložiska za SKF a motor přetěsnil. Záběh proběhl bezproblémů, po 1,5l benzínu s olejem Castrol TTS 1:33 a seřízení karbecu se volnoběh ustálil na 1 240 ot./min s vrtulí Jas 22/8
a počítám, že postupem času ještě klesne.
Žádné problémy s volnoběhem jsem nepozoroval, takže opravdu zkus těžší vrtuli jak ti již bylo doporučováno.
Jak si možná pomatuješ ze SZ, mám ten samý motor.
Předem bych chtěl zmínit, že karburátor není Walbro, ale nějaká jeho napodobenina, taky se vyplatí před spuštěním motor rozdělat a důkladně vyčistit. Nalezl jsem v něm ne zrovna malé množství kovových špon z výroby. Při této příležitosti jsem také vyměnil ložiska za SKF a motor přetěsnil. Záběh proběhl bezproblémů, po 1,5l benzínu s olejem Castrol TTS 1:33 a seřízení karbecu se volnoběh ustálil na 1 240 ot./min s vrtulí Jas 22/8
a počítám, že postupem času ještě klesne.
Žádné problémy s volnoběhem jsem nepozoroval, takže opravdu zkus těžší vrtuli jak ti již bylo doporučováno.
Velox Revolution II ZDZ 50NG
EasyStar II
LOOP VA
EasyStar II
LOOP VA
Ložiska mám nový už týden, papírek s rozměrama stejně jako původní ložiska ve šmelcu, takže ti neporadím...budeš to muset rozdělat a přeměřit.
Ono by to chvíli vydrželo i s těma původníma, tak jesi se ti nechce to hned rozdělávat tak počkej až bude cítit nějaká vůle...Já chtěl vedět co v tom motoru je a není hned před startem, tak jsem to všechno vyměnil.
Jinak se mi to zdá za 4 500,- i s poštou jako dobrý motor, uvidíme po sezoně
Ps: kdy katána poletí?
Ono by to chvíli vydrželo i s těma původníma, tak jesi se ti nechce to hned rozdělávat tak počkej až bude cítit nějaká vůle...Já chtěl vedět co v tom motoru je a není hned před startem, tak jsem to všechno vyměnil.
Jinak se mi to zdá za 4 500,- i s poštou jako dobrý motor, uvidíme po sezoně
Ps: kdy katána poletí?
Velox Revolution II ZDZ 50NG
EasyStar II
LOOP VA
EasyStar II
LOOP VA