Ywen píše:No povodne som si po precitani povedal ze uz reagovat nebudem na nejake 75% urazky, ale neda mi nereagovat. Nedovolil by som si nazvat niekoho ze " 75% tny" ked ho osobne nepoznam a aj keby som poznal tak neviem ci by som si to dobolil. Je tu ale aj clovek ktoremu to problem nerobi. Asi to bolo teda myslene smerom ku mne. Ja som svojim prispevkom nemal v umysle nejako machrovat ani sa povysovat na inymi. Myslim ze som nenapisal nic take aby ma niekto nazval 75%. U mna je to len niekto kto nevie prijat rozdiel a povazuje sa za majstra sveta, povedal by som riaditela zemegule. Vobec nepovazujem svoj prispevok za ucebnicovy a zo slabikara zalietavania ale daju sa nim popisat urcite priznaky ktore su viditelne pri nespravne vyosenom motore. Povedene vlastnymi slovami. Zakladatel tohto vlakna zrejme nebude zalietavat sutazny special a zrejme si ani nevsimne ze ma nespravne vyoseny motor a tomu je prisposobena aj reakcia. A ja beriem ludi tak ze ked nieco niekto nevie tak mu treba pomoct a nie sa nad nim povysovat. Ja sa nepovazujem za odbornika v danom obore, aj ked mam toho nalietaneho dost. Nikdy ma nikto nepocul povedat ze viem vsetko. A nikoho by som si nedovollil nazvat 75% aj ked sa mi jeho rada nezda. Skor som ten kto si da poradit ako ten kto radi. Lietam pre radost bez vyzadovania obdivu a sem tam sa daco priucim a nebambim sa za to. No ale stretavam aj "majstrov sveta" ktori potrebuju poukazat na to ze vsetko vedia lepsie ako ti druhi...
Ywen,
zakladatel tohoto vlákna položil otázku:"Může mi někdo poradit, jaké je vyosení motoru u akrobata...."
Je dobré mu poskytnout informace vedoucí k dosažení správného vyosení motoru, protože:
1) Už zjistil, že je třeba tohle řešit, ne že mu bude jedno, jestli to je vyosené špatně.
2) Nemusí to být do soutěžního speciálu (na to by se neptal tady, měl by už dost vlastních chytrostí, jak to vyřešit sám). Stačí, když se s tím prostě bude chtít jen něco naučit. Správné vyosení motoru (s další řadou nutného nastavení) je nezbytným předpokladem.
Jsem názoru, že je možná lepší mlčet, než poskytnout informaci, která to nebude řešit, protože v tomto případě je zbytečná diskuse, jestli to seřízení má provádět ve vertikálách, nebo v horizontu, případně jinou vymyšleností. To už vyzkoumali jiní a je třeba jenom rychle a efektivně to seřídit, ne vymýšlet vymyšlené.