vyosení motoru u akrobata

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od mikvalik »

To LV

Ok, v pohodě.
Jenom bych byl rád, kdyby sis na mou adresu odpustil to 75% :wink:
Vím zhruba o co jde, tu vaši šaškárnu o rozdělování modelářů/rádobymodelářů jsem letmo přečetl. Až budu stát o zaškatulkování do některé ze 2 Vašich skupin, určitě se ozvu! 8)

Tak ať to lítá!
Velox Revolution II ZDZ 50NG
EasyStar II
LOOP VA
Victronix
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Victronix »

Nechápu co je 75%. Vážím si každého modeláře, který není nafoukaný. Není to o tom kdo toho ví a neví víc přece. Nechám si klidně poradit od modeláře, který ví, třeba i jen o malinko víc, než já. Pokud to není vejtaha a nekecá jenom z hladu tak proč ne.
Sorry LV, ale nejsou tady jen "NEJLEPŠÍ" modeláři. Takže než čekat na radu od toho nejlepšího, o kterém to stejně nemůžu vědět, protože ho neznám, tak si nechám poradit aspoň trošku.
A vy co nejste úplně nejzkušenější - klidně můžete poradit těm největším začátečníkům, protože tato sekce je pro ně.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
LV
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od LV »

Victronix píše:Nechápu co je 75%. Vážím si každého modeláře, který není nafoukaný. Není to o tom kdo toho ví a neví víc přece. Nechám si klidně poradit od modeláře, který ví, třeba i jen o malinko víc, než já. Pokud to není vejtaha a nekecá jenom z hladu tak proč ne.
Sorry LV, ale nejsou tady jen "NEJLEPŠÍ" modeláři. Takže než čekat na radu od toho nejlepšího, o kterém to stejně nemůžu vědět, protože ho neznám, tak si nechám poradit aspoň trošku.
A vy co nejste úplně nejzkušenější - klidně můžete poradit těm největším začátečníkům, protože tato sekce je pro ně.

Pokial poradí niečo zmysluplné a dobre, tak nič nemám proti, ale keď niekto vie prd a radí druhým, tak to ma vie dostať... no a keď sa stretne v jednom vlákne takých radičov viac, tak to ma vie vytočiť. Ja nelietam vrtulníky, lodičky, autíčka, vláčiky, volňásky, tak sa k tým témam nevyjadrujem aj keď som niečo "počul". Jedine že by to bola otázka všeobecná...
Ja netriedim modelárov, pilotov na dobrých a zlých podľa kategórií, pretože sa nájdu páni majstri aj v hádzadlách a aj v turbínach..., ale tých 75% mám na mysli tých, čo nevedia, netušia a predsa radia a podaktorí sa dokonca bijú za svoju (ne)pravdu :wink:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
JMalik

#19 Příspěvek od JMalik »

Victronix píše:Nechápu co je 75%. Vážím si každého modeláře, který není nafoukaný. Není to o tom kdo toho ví a neví víc přece. Nechám si klidně poradit od modeláře, který ví, třeba i jen o malinko víc, než já. Pokud to není vejtaha a nekecá jenom z hladu tak proč ne.

Je to jenom o tom co vlastně požaduješ.
Buď zkousnout nějakou komunikaci a vyřešit si problém, nebo si potlachat na několika stránkách bez řešení.
LV asi jenom neunesl některé z doporučovaných řešení. Jestli začneš u akrobata na nulovém vyosení, můžeš mít potom neřešitelný problém třeba s haubnou motoru, která nepůjde napasovat. Jesli začneš dolaďovat vyosení motoru u akrobata v horizontálním letu, tak se už nikdy taky nemusíš dostat k dalšímu nutnému seřízení. No a to je stále dokola.
Já sám zastávám názor, že pokud sem někdo napíše navrhované řešení, měl by o tom něco vědět. Ale spousta odpovědí začíná : "Sice o tom nic nevím, ale myslím si, že...."
Victronix
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Victronix »

LV píše:

Pokial poradí niečo zmysluplné a dobre, tak nič nemám proti, ale keď niekto vie prd a radí druhým, tak to ma vie dostať... no a keď sa stretne v jednom vlákne takých radičov viac, tak to ma vie vytočiť. Ja nelietam vrtulníky, lodičky, autíčka, vláčiky, volňásky, tak sa k tým témam nevyjadrujem aj keď som niečo "počul". Jedine že by to bola otázka všeobecná...
Ja netriedim modelárov, pilotov na dobrých a zlých podľa kategórií, pretože sa nájdu páni majstri aj v hádzadlách a aj v turbínach..., ale tých 75% mám na mysli tých, čo nevedia, netušia a predsa radia a podaktorí sa dokonca bijú za svoju (ne)pravdu :wink:

Dobre Laco OK.
Ale než jsem si přečetl něco o zalétávání modelů tak jsem taky tady někde našel 2-3° do prava a 2°dolů. Mě to pomohlo trošku, tak jsem tomu ještě přidal a hele ono to funguje. Pak jsem dal jinou vrtuli a zase jsem trošku přidal. Člověk musí filtrovat rady podle svého případu to je jasný. Kdybych měl jako začátečník nejdříve přečíst všechny návody, prostudovat všechny příručky a tak by mě to hned ze začátku přestalo bavit. Začátečník potřebuje vědět základ aby si mohl nějak zalítat. Vychytání problémů ho stejně nemine.
Tak zatial Laco.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
Ywen

Len reakcia

#21 Příspěvek od Ywen »

No povodne som si po precitani povedal ze uz reagovat nebudem na nejake 75% urazky, ale neda mi nereagovat. Nedovolil by som si nazvat niekoho ze " 75% tny" ked ho osobne nepoznam a aj keby som poznal tak neviem ci by som si to dobolil. Je tu ale aj clovek ktoremu to problem nerobi. Asi to bolo teda myslene smerom ku mne. Ja som svojim prispevkom nemal v umysle nejako machrovat ani sa povysovat na inymi. Myslim ze som nenapisal nic take aby ma niekto nazval 75%. U mna je to len niekto kto nevie prijat rozdiel a povazuje sa za majstra sveta, povedal by som riaditela zemegule. Vobec nepovazujem svoj prispevok za ucebnicovy a zo slabikara zalietavania ale daju sa nim popisat urcite priznaky ktore su viditelne pri nespravne vyosenom motore. Povedene vlastnymi slovami. Zakladatel tohto vlakna zrejme nebude zalietavat sutazny special a zrejme si ani nevsimne ze ma nespravne vyoseny motor a tomu je prisposobena aj reakcia. A ja beriem ludi tak ze ked nieco niekto nevie tak mu treba pomoct a nie sa nad nim povysovat. Ja sa nepovazujem za odbornika v danom obore, aj ked mam toho nalietaneho dost. Nikdy ma nikto nepocul povedat ze viem vsetko. A nikoho by som si nedovollil nazvat 75% aj ked sa mi jeho rada nezda. Skor som ten kto si da poradit ako ten kto radi. Lietam pre radost bez vyzadovania obdivu a sem tam sa daco priucim a nebambim sa za to. No ale stretavam aj "majstrov sveta" ktori potrebuju poukazat na to ze vsetko vedia lepsie ako ti druhi...
Ywen

#22 Příspěvek od Ywen »

....teda este konkretizacia mojho posledneho prispevku : Bol smerovany pre LV. Vsetkych modelarov nie len na tomto fore si vazim aj ich rady a podnety vela krat pomohli aj mne tak by som nechcel aby si zle vylozili ze som to myslel pri pouziti vyrazu "majstri sveta" na nich. V ziadnom pripade. Dakujem a letu zdar..
JMalik

Re: Len reakcia

#23 Příspěvek od JMalik »

Ywen píše:No povodne som si po precitani povedal ze uz reagovat nebudem na nejake 75% urazky, ale neda mi nereagovat. Nedovolil by som si nazvat niekoho ze " 75% tny" ked ho osobne nepoznam a aj keby som poznal tak neviem ci by som si to dobolil. Je tu ale aj clovek ktoremu to problem nerobi. Asi to bolo teda myslene smerom ku mne. Ja som svojim prispevkom nemal v umysle nejako machrovat ani sa povysovat na inymi. Myslim ze som nenapisal nic take aby ma niekto nazval 75%. U mna je to len niekto kto nevie prijat rozdiel a povazuje sa za majstra sveta, povedal by som riaditela zemegule. Vobec nepovazujem svoj prispevok za ucebnicovy a zo slabikara zalietavania ale daju sa nim popisat urcite priznaky ktore su viditelne pri nespravne vyosenom motore. Povedene vlastnymi slovami. Zakladatel tohto vlakna zrejme nebude zalietavat sutazny special a zrejme si ani nevsimne ze ma nespravne vyoseny motor a tomu je prisposobena aj reakcia. A ja beriem ludi tak ze ked nieco niekto nevie tak mu treba pomoct a nie sa nad nim povysovat. Ja sa nepovazujem za odbornika v danom obore, aj ked mam toho nalietaneho dost. Nikdy ma nikto nepocul povedat ze viem vsetko. A nikoho by som si nedovollil nazvat 75% aj ked sa mi jeho rada nezda. Skor som ten kto si da poradit ako ten kto radi. Lietam pre radost bez vyzadovania obdivu a sem tam sa daco priucim a nebambim sa za to. No ale stretavam aj "majstrov sveta" ktori potrebuju poukazat na to ze vsetko vedia lepsie ako ti druhi...

Ywen,
zakladatel tohoto vlákna položil otázku:"Může mi někdo poradit, jaké je vyosení motoru u akrobata...."
Je dobré mu poskytnout informace vedoucí k dosažení správného vyosení motoru, protože:
1) Už zjistil, že je třeba tohle řešit, ne že mu bude jedno, jestli to je vyosené špatně.
2) Nemusí to být do soutěžního speciálu (na to by se neptal tady, měl by už dost vlastních chytrostí, jak to vyřešit sám). Stačí, když se s tím prostě bude chtít jen něco naučit. Správné vyosení motoru (s další řadou nutného nastavení) je nezbytným předpokladem.
Jsem názoru, že je možná lepší mlčet, než poskytnout informaci, která to nebude řešit, protože v tomto případě je zbytečná diskuse, jestli to seřízení má provádět ve vertikálách, nebo v horizontu, případně jinou vymyšleností. To už vyzkoumali jiní a je třeba jenom rychle a efektivně to seřídit, ne vymýšlet vymyšlené.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“