Forma na laminátování

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od arda1 »

cvaj-takt píše:no model nyní dodělávám a je postaven asi takto: 1 hlavní lišta na kterou jsou nalepeny přepážky a mezi ně je vlepen polystyren, nyní to musím obřezat rámovkou a dobrousit, asi pásovou bruskou... pak 1-2 vrstvy laminátu, pak kit, stříkací tmel, lak a poté by se z toho udělala forma, samozřejmě pokud mi to někde ujede tak se to musí udělat znovu...
Jakou použiješ pryskyřici na kopyto?
cvaj-takt

#17 Příspěvek od cvaj-takt »

nemám problém i s 2000 a po nějakém hledání doma by se našel i 3000 smirek to by nebyl problém, myslíš si že se ten stříkací tmel prožere? a pryskyřici na kopyto asi tuto: http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=5219 a ještě se rozhoduji mezi touto http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=5220
ikar
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od ikar »

cvaj-takt píše:nemám problém i s 2000 a po nějakém hledání doma by se našel i 3000 smirek to by nebyl problém, myslíš si že se ten stříkací tmel prožere? a pryskyřici na kopyto asi tuto: http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=5219 a ještě se rozhoduji mezi touto http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=5220

Nevyhazuj peníze. Z 285 udělej až výrobek. Na kopyto a formu použij LH 160 od Havla a máš to za polovičku. Když to budeš kupovat po deckách u Pelikána, tak se nedoplatíš.
cvaj-takt

#19 Příspěvek od cvaj-takt »

no uz mam vyhlídlou laminatovaci sadu, LH 160 nebo LH 175 popripade pokud nekdo jeste poradi nejakou jinou tak muzem skusit
arda1
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od arda1 »

Nakup ty pryskyřice u toho Havla- vem rovnou i tkaninu -vyjde tě to na zlomek ceny když to budeš kupovat v mod. krámě. :wink:
cvaj-takt

#21 Příspěvek od cvaj-takt »

no asi je tam koupime ,ale nasel jsem i jinde a to LH 145 1 kg za 284 ,a jsou tam i dasli ruzne ,ale ceny nevim,takze jeste pouvazuju kde to koupim,ale asi u toho havla,a koupim tam vse najednou
zami

#22 Příspěvek od zami »

U Havla nakupuji rád. Objednám a nejpozději do tří dnů mám doma. Pokud něco nemají, nejpozději druhý den po objednání zavolá taková příjemná paní a buď tu položku zrušíme nebo najdeme náhradu. Jsem spokojený zákazník.
Miloš.
ikar
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od ikar »

zami píše:U Havla nakupuji rád. Objednám a nejpozději do tří dnů mám doma. Pokud něco nemají, nejpozději druhý den po objednání zavolá taková příjemná paní a buď tu položku zrušíme nebo najdeme náhradu. Jsem spokojený zákazník.
Miloš.

A kdyby jsi viděl jaký má ta paní sexy zadek ..... ale to sem nepatří. :oops: :lol: :lol:
cvaj-takt

#24 Příspěvek od cvaj-takt »

Ještě jsem se chtěl zeptat, když už budu dělat trup, prozradil by mi někdo jak se dělá probarvený? Všude je napsáno "probarvený trup", ale postup sem nikde nenašel...Díky moc...
arda1
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od arda1 »

Stříkneš do formy jako první vrstvu gelcoat. :wink:
cvaj-takt

#26 Příspěvek od cvaj-takt »

OK, díky moc
arda1
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od arda1 »

Ja le bacha aby nedošlo k omylu- to není gelcoat stejný jako na výrobu forem- tohle je stříkací přímo na to určený. :wink:
cvaj-takt

#28 Příspěvek od cvaj-takt »

aha,a nejaky vosk nebo tak pod ten gelcoat?a daji se koupit ruzne barvy nebo,to potom musim ten trup jeste prestrikat na svou barvu,asi jo ze??
ikar
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od ikar »

Můžeš si koupit čirý gelcoat a ten pak obarvit pigmentama. Machři stříkají maskáč, či jiné barevné kombinace přímo do forem. Jinak formu musíš vymazat separačním voskem, jako třeba Blue Wax, Oscar a pod. Při prvním použití formy alespoň tak 5 vrstev, pak už 1, raději dávám 2.

Jako bych viděl v začátcích sebe :-) Naštěstí už část průkopnictví menších forem mám za sebou.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od arda1 »

cvaj-takt píše:aha,a nejaky vosk nebo tak pod ten gelcoat?a daji se koupit ruzne barvy nebo,to potom musim ten trup jeste prestrikat na svou barvu,asi jo ze??
Jako super vosk se jeví BlueWax -taky ho tam maj. A kdyby se pak trupy ještě musely stříkat jaký by pak ten gelcoat měl smysl. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Dílna“