Doporučte vrtuli

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Pawllik

#16 Příspěvek od Pawllik »

Kerberos píše:klidně dej i tu dřevěnou, bude to mít možná větší otáčky při volnoběhu, ale jinak tim ničemu neučkodíš, když zvolíš dobré stoupání a průměr. dřevěná Tě na zkoušení přijde levněji. zkus 15x6 a pak 15x8, je to stihač, tak to musí trochu utíkat :)
jinak 14x8 je doporučená na SAITO 100. na něm mám teď Bambulu 17x6. do WWI a otáčky mám cca 1800 - 6800.
otáčkoměr máš ? že bys nasadil vrtuli a změřil max. otáčky, abys motor nepřetáčel, ale u i uslyšíš.
nejlepší je, mít na letišti někoho s podobnejma motorama, kterej má taky nějaké vrtule a kdyžtak si na to zkoušení vrtuli vypůjčit, abys to nemusel kupovat a pak sušit někde v krabici

Asi jsi me překecal a zkusim koupit nějaké ty dřevěné jelikož neznám nikoho kdo lítá se spalovákam o téhle kubatůře. Otáčkoměr nějaký mám, sice není nějak přesný pač jsem jsi ho dělal sám, je to takový tišťáček připojený k multimetru, přesnost cca 300 ot. ale na kontrolní měření stačí. Zkusím tedy ty 15x6 a 15x8 možná přiberu i 16x6 když je v manuálu mezi doporučenýma, cenově mě to výjde dohromady stejně jako jedna APC. Jelikož Bambula v 15" dělá jen 15x4 tak bych je vzal od XOARU co jsem o nich kde četl tak pry ujdou...
Pawllik

#17 Příspěvek od Pawllik »

Tak už je mám doma, včera jsem zkoušel tu 15/8 a vypadá to že to bude ok, hlavně jsem spokojený s vibracemi, jsou několikanásobně nižší než u té Masterky, a konečně se mi nerozkládá letadlo za chodu :) Jsou sice podstatně lehčí a výrobce je nějak nedoporučuje, ale po jemném doštelování motoru chodí bezproblémově. Děkuji všem za Vaše rady a doporučení...
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“