mart píše:uz sem odeslal zpatky na reklamaci do HC druhou iCharger 106B-plus
doporučene zo Slovenska temer päťsto korún, ... či sa to vôbec vyplatí, ak to má znova odpochodovať. Nahrádzajú to plusom, takže naskýta sa otázka: naozaj ti dva razy už odišla PLUS verzia?
mart píše:uz sem odeslal zpatky na reklamaci do HC druhou iCharger 106B-plus
doporučene zo Slovenska temer päťsto korún, ... či sa to vôbec vyplatí, ak to má znova odpochodovať. Nahrádzajú to plusom, takže naskýta sa otázka: naozaj ti dva razy už odišla PLUS verzia?
vzdyt to pisu ... druha iCharger 106B-plus odeslana do hc, nenabita ani jedna baterie ...
No, ako pre koho - mám fľašku dobrého červeného, nepomôžeš??
Odišlo to po pripojení na olovo bez pripojenej baterky, 3s či 4s nemá žiadny vplyv, dúfam, že len nejaký vstup. Už som skúšal napájanie aj cez ten jack ale je to mŕtve aj cezeň.
No, ako pre koho - mám fľašku dobrého červeného, nepomôžeš??
Odišlo to po pripojení na olovo bez pripojenej baterky, 3s či 4s nemá žiadny vplyv, dúfam, že len nejaký vstup. Už som skúšal napájanie aj cez ten jack ale je to mŕtve aj cezeň.
obe nabijecky fungovali pri pripojeni doma na slabsi zdroj, jakmile se pripojily na Pb husty bily dym a KO ..
mart píše:obe nabijecky fungovali pri pripojeni doma na slabsi zdroj, jakmile se pripojily na Pb husty bily dym a KO ..
Detto. Doma to bežalo na stabilizovaný zdroj, ktorý "plynulo" nabieha, v aute dnes na pľaci to prvý raz hodilo iskru, až sa krokosvorky pripiekli o vývod autobaterky, druhý raz to potom ešte aj zasmrdelo a skapalo.
mart píše:obe nabijecky fungovali pri pripojeni doma na slabsi zdroj, jakmile se pripojily na Pb husty bily dym a KO ..
Detto. Doma to bežalo na stabilizovaný zdroj, ktorý "plynulo" nabieha, v aute dnes na pľaci to prvý raz hodilo iskru, až sa krokosvorky pripiekli o vývod autobaterky, druhý raz to potom ešte aj zasmrdelo a skapalo.
Nemusí to byť len vstup, mohlo zostať zopnuté čokoľvek. Ale mohol by.. Ak chceš pozriem sa do nej, ale vieš že s veľmi obmedzenými možnosťami.
Vymeniť a skúsiť na zdroji s prúdovou ochranou.. ale v šuflíku IRF3205 nemám, ani nič s podobným max prúdom. Skúšať to s úplne iným N fetom, no neviem, asi radšej nie.
Jeden trandak, drain na minus vystupu. Druhy, drain na plus vystupu. Treti, drain na jeden koniec cievky. Stvrty, drain na druhy koniec cievky. Vstupny trandak, drain na minus pol vstupneho napatia. Ten siesty neviem na co je. Ten vstupny zda sa je odideny. Co keby som na nom skratol DRAIN a SOURCE??? Na gejte ma ajtak plne kladne napatie, takze nabijacka ho asi chce mat beztak otvoreny.
neviem či odpor tam je dobre, aj keĎ kondíky sú asi až a týmto vstupom. skorej premostiť a skúsiť najprv nabíjadlo ako celok pripojiť cez nejakú žiarovku.
Ten šiesty by mohol byť na vybíjanie, teoreticky by sa dal použiť ako náhradný diel a prehodiť ho s tým odídeným. Vybíjanie by si si opravil dodatočne.. A uvidel by si hlavne, či to bude fungovať, alebo sa prerazí znovu preto že by vnútri bol nejaký iný problém.
Ak je to len ochrana na vstupe, stačil by tam úplne ľubovoľný N-fet..
Bohuzial, ten vstupny FET je v poriadku A na oboch gejtoch tych vykonovych clenov cievky je nulovy potencial. Takze zdroj jednoducho "nebezi". No nic - este skusim vynuchat, z coho sa to vlastne dymilo a ak nic, tak sa ozvem ... uz tu nebudem spinit vlakno
Otázka na "coro": pre tých, čo iC stále majú funkčný a chcú si ho zachovať ... keďže k začmudeniu zdá sa nedochádza pri zapnutí stabilizovaného zdroja, ku ktorému je pripojená nabíjačka (pomalý nábeh prúdu), ale obvykle pri cvaknutí krokosvorky na olovo - myslíš, že má zmysel urobiť si na jeden pól paralelného krokodíla s 5,6 ohmovým odporom a okruh uzavrieť najprv cezeň a až potom druhým krokodílom na fest? Ak dobre vidím, samotná elektronika žerie 150mA, čo by znamenalo úbytok napätia na tom odpore asi volt a obmedzenie nábehového prúdu na cca 2A.
Skúsim sa lepšie pozrieť ako je vlastne zapojená silová časť.
Tvoj IC momentálne pri zapnutí nabíjania 100mA, lezie postupne prúdom hore po 5A a tam ho zastaví lab zdroj - niekde je ešte problém.
Ja si pamätám keď bol nový , ako sa mi vypol zdroj, čo sa vypína pri prekročení 26,5A alebo 12,6V (dáva 12,0V, ale reaguje na vyššie napätie ak ho doň pošle nabíjač), keď ten Tvoj nabíjač 106B nabíjal 200mA 4-článok NiMH, už aspoň 5 minút.
Preto som bol taký nejaký si neistý, že či sa to nebude opakovať.. Tam by nepomohla ochrana pri pripojení - aj keď, teraz ste sa zhodli že viaceré odišli práve pri pripojení na olovo..
Špekulujem či by nestačilo na vstup, na ochranu pred prepólovaním, použiť fet s ochranou. Je rýchlejší než poistky, mal by stihnúť nabíjadlo ochrániť. Mám tu VNP35N07, len 35A je asi priveľa, a BUK100-50GL čo je zase 13,5A a to je zas málo. Spomaleným otváraním (odpor+kondík, fety stabilizujú prúd podľa napätia na gate), by sa zároveň vyriešila ochrana pri zapnutí.