DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
texmur

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

#1441 Příspěvek od texmur »

Mě čínská destička funguje OK. gopro do ní jde bez problémů a interference téměř žádné. Respektive stejné jak s tím bočním plošným kablíkem. Problém interference nespočívá ve vlastním konektoru ale v uzemnění. Destička které je součástí H3-3d je vhodná dovnitř koptéra namontovat (neváží nic).
Mě osobně interference odstranilo odstínění kabelů uvnitř koptera které vedou k FPV vysílači. Použil jsem stínicí návlek - je to taková síťka) z nějakého elektropřístroje
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
andrewlcc

#1442 Příspěvek od andrewlcc »

Ahojte,

Prosim o radu, nejako si neviem rady..

Mam Phantom 1 F300...a nedari sa mi nakalibrovat..po starte blika jedenkrat zelene alebo oranzove (GPS alebo Atti) a nasledne 3x cervene. Co som sa docital ze je problem s kompasom a treba ho nakalibrovat. Skusal som to aj cez software asi uz 5x aj basic aj advanced a stale nic. Koptera ide normalne nastartovat ale bez skalibrovaneho kompasu.

Kde sa dostanem to je prvy bod. Tj. ze pri prvej otocke kopteru mi to svieti zeleno ale nasledne pri druhej otocke vertikalnej do opet 3x zablika cervene a ide to dokola.

Nemate nejaku radu?
Traxxas E-Revo 1/16, Arrma Kraton
Marek_Km

#1443 Příspěvek od Marek_Km »

Možná děláš něco špatně. Ideální by bylo, kdybys to natočil a hodil odkaz na video.
gardenroute

#1444 Příspěvek od gardenroute »

andrewlcc píše:... Mam Phantom 1 F300...a nedari sa mi nakalibrovat... Skusal som to aj cez software asi uz 5x aj basic aj advanced a stale nic.....Tj. ze pri prvej otocke kopteru mi to svieti zeleno ale nasledne pri druhej otocke vertikalnej do opet 3x zablika cervene a ide to dokola...
Dve věci:

- při té pokročilé kalibraci IMU jsi si zaznamenal data, která ti kompasová jednotka vrací? Porovnal jsi je s obvyklými hodnotami, které jsou v kontext nápovědě?

- ten terénní kompasový "taneček" děláš skutečně správně? Už jsem totiž viděl i různé variace, které byly samozřejmě špatně...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
andrewlcc

#1445 Příspěvek od andrewlcc »

Dik za rady, už asi viem kde je problem a samozrejme bola chyba vo mne a nie v koptere ale to sa dalo čakat:)

Zmiatla ma ta signalizacia, ono to po spusteni systemu blikalo nasledovne: zelená 1x a červena 3x a ja som si myslel že je to problém nesprávnej kalibrácie.. ale nie..ono je to klasická signalizácia v GPS mode s počtom najdených satelitov. Špatná kalibrácia bliká (ked ju je potreba urobit alebo je tam nejaké rušenie) žlto-červene a špatne nakalibrovanie potom bliká červene rýchlo. (žiadna zelená ako v mojom prípade)

Potvrdil som si to tým že ked som šiel na balkón tak to blikalo striedavo s tou zelenou už len 2x červene čo je najdených 5 satelitov ak sa nemýlim. Takže je to ok:)

Dnes mi to ale ráno nedalo a skúsil i ked v stiesnených prostorách bytu Atti mode a musím povedat že tá vecička je slušne stabilná. Už sa teším ked ju pojdem cez víkend prevetrat v full GPS móde.
andrewlcc

Re: DJI Phantom 1 F300 nabíjení po první krát

#1446 Příspěvek od andrewlcc »

diki, po tej nabíjačke sa popozerám. Nakoniec to po cca 10h nabilo všetko ok a zdá sa že i funguje. otestujem to poriadne cez víkend vonku
Kovboj

#1447 Příspěvek od Kovboj »

andrewlcc píše:Mám po dlhom rozhodovaní Phantom F300 a chtěl bych se zeptat na baterii. Standartní čas při normalním nabijení 2A trvá podle manuálu cca 1 až 1 1/2 hodiny. Mně se ale baterie nabíjí už bezmála cca 6hodín. Je to normální při nové baterii anebo se mám začít obávat?

F300 jsou už celkem dost staré stroje, tak aby ta baterka nebyla v háji :-(
andrewlcc

#1448 Příspěvek od andrewlcc »

Tak po víkende ma Phantom a jeho výdrž milo prekvapil. Lietal som bez kamery iba všetko standartné stock vybavenie a dostal som sa najprv na 11 a druhy krát na 13minút.

Dnes som si ešte predobjednal P2 vrtule teda vlastne asi skor P3 vrtule 9450 tak som na ne zvedavy, mali by predľžit čas o cca 2minuty. Tak uvidíme.

Ináč odporúčam ak niekto premýšla o kúpe na P1 lepších vrtulí tak tu je super video, odporúčam pozret celé..
https://youtu.be/O2DbKyZsRxM
gardenroute

#1449 Příspěvek od gardenroute »

Pár poznámek:

- nejstarší F300 (tj. P1 Original) může být cca 2,5 roku starý, ale originál DJI 2200 mAh baterie bude určitě již "out", a také doporučuji výměnu, jinak jak psal @Marek_Km

- pro P1 jednoznačně doporučuji pořídit baterii Dinogy 2800 mAh, dá se koupit již i u nás, a s vrtulemi 9443 (viz dále)let znatelně prodlouží, viz můj test Dinogy 2800 v P1 vlákně, navíc se bez jakýchkoliv úprav vejde do stávajícího bateriového doku P1ky

- primárně byly vrtule 9450 určeny pro přetížené P2, s dostatečnou rezervou letového času, jsou optimalizovány pro zvýšení stability (hlavně vertikálního výtahu), a ne pro prodloužení letu (!), byť oproti původním 8" originál vrtulím z P1 (na kterých snad nikdo již nelétá) byly také pokrokem

- 9450 vrtule bych tedy na P1 moc nedoporučoval, zásadní prodloužení letu neočekávej, pro P1 doporučuji jednoznačně vrtule 9443, ty prodloužení letu přinesou (viz ten test v odkazu)

- vrtule 9443 jsme tady řešili, jak vidíš ve výše zmíněném odkaze na 9443 vrtule, již trochu dříve než Will Urbina v tom tvém videu :D

- a proč zakládáš pro toto téma nové vlákno, technické vlákno pro P1 (dokonce několik) již tady je, prosím nějakého moderátora o přesun do živého P1 vlákna
andrewlcc

#1450 Příspěvek od andrewlcc »

Omlouvam se, chcel som len reagovat ohledne mojho problému/neproblému a následne som sa chcel podelit s prvými skúsenostami, kdyžtak taktiež prosím moderátorov o presun.

- mam Phantom P330D je to verze ta novší 1.1.1 predpokladám že baterie out není ked lieta ako som spomínal. Ale dík za doporucčnie, chce to minimalne mat dve baterky a pojdem asi do tej Dinogy ako píšeš.

- K tym vrtulam som sa už tiež dočítal že sa to tu párkrát riešilo, nabudúce budem najprv hladať:) A objednam i tie 9443 aspon bude čo testovat:)
gardenroute

#1451 Příspěvek od gardenroute »

andrewlcc píše:... - K tym vrtulam som sa už tiež dočítal že sa to tu párkrát riešilo, nabudúce budem najprv hladať:) A objednam i tie 9443 aspon bude čo testovat:)
No. nemyslím, že by se zde řešili jen "párkrát" :mrgreen:, nástup 9443 vrtulí (s P2kou) byla pro P1 dost důležitá věc, tím myslím pro většinu pilotů.
Zkus si to vlákno projít celé, aspoň jeho poslední část, příp. i můj zdejší blog, jak ve vlákně i tak i v blogu najdeš spoustu rad, tipů, řešených věcí, zkušeností a diskuzí okolo P1.
Určitě to není k zahození :D
andrewlcc

#1452 Příspěvek od andrewlcc »

ja som si vravel že to slovo "párkrát" ešte zmením než to odešlem :D Za blog diki, kuknem na to..a vlákno to puvodní a aj to pokračování som dnes prechádzal skoro po celý den v práci :mrgreen: ale presne, je tu mnoho mnoho užitočných rád..
gardenroute

#1453 Příspěvek od gardenroute »

Enjoy It a vítej v klubu :D !
andrewlcc

#1454 Příspěvek od andrewlcc »

díki moc:) som fakt vdačný za toto fórum

ináč ak by sa tu niekto našiel z Prahy a chcel pokecat o lítaní, nebo zajst si spoločne niekde na nejaké dobré miesto v Prahe zalietat tak sa kludne ozvite.
allfa

#1455 Příspěvek od allfa »

Ahoj, zdravím zdejší "starousedlíky" :D
Pořídil jsem létaného Phantoma 1, zatím jsem neletěl, pročítám postupně toto vlákno - je toho dost.
Tuhle druhou půlku jsem začal číst od konce a narazil jsem na odkaz gardenroute na test Dinogy 2800. Tam jsem se dočetl že v letovém čase 1 létal s omezením "Max Radius" - to umí i stará jednička?
Docela by se mi to pro začátek hodilo, nerad bych letěl jen jednou :(
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“